Victoria Schattauer, 21 år gammal och är i en period i livet då hela livet känns väldigt starkt. Här delar jag med mig av min vardag (färgglad som grå), mitt skrivande och en hel bunt i fotoform. Kram!

Heja heja heja!

Ett telefonsamtal mellan mig och mamma:

Jag - Vad blir det för mat idag?
Mamma - Jag tänkte pasta och pesto, blir det bra? 
Jag - jadå, jag gör bara något annat själv!

Jag påminns hela tiden av saker jag måste jobba på. Mina svaga punkter som i sånna här situationer visar sig så tydligt! Men jag ska inte deppa ihop, en vacker dag kommer jag visst kunna svara "ja vad gott!" när mamma säger att det blir pasta till middag istället för att direkt tänka "inget protein?". Jag tar en utmaning i taget. Jag bad istället mamma köpa hem lite naturgodis till ikväll så trots att jag inte tänker äta samma middag som dem så tar jag mig iallafall ann något annat.
 

.

Jag har missbrukat dig. 
Sett dig som bästa terapin och hjälpen till att bli det jag vill.
Snygg, perfekt, glad och bäst. 
Jag har varit hos dig varje dag.
Prioriterat dig över allt. Vänner, familj, skolan, you name it. 
Jag har fått god respons från bekanta om min självdiceplin. 
Hur jag lyckats hålla i alla trådarna på en och samma gång.

Jag har hittat dig. 
Min pelare i livet, min livsglädje. 
Jag har trott att du bara kan få mig att må bra.
Att du aldrig skulle kunna ge mig dåliga vibrationer.
Hur kunde jag ha så fel? 

Adrenalinet du ger mig gör mig glad för stunden,
men rätt som det är ligger jag i min säng och gråter. 
Känslan av otillräcklighet, misslyckande och ångest.
Du skulle ju hjälpa mig? 

Jag har missbrukat dig.
Du har varit min bästa terapi för allt.
För stunden har du fått mig att må bättre.
Fått mig att känna mig tillräcklig, lyckad och glad.
Men det räcker inte för mig.

Innan jag kan vara hos dig varje dag så måste jag,
jag måste bort en stund. Hitta mig själv.
Lära mig att jag är bra utan dig. Att jag duger.
Sedan, när jag känner det, då kommer jag tillbaka.
Till den bästa terapin i världen. 

Kärlek vid första ögonkastet

Yes yes yes! ÄNTLIGEN! Dem är MINA!


INGEN SMÄRTA HÄR INTE

Skola 09.30-12.45! Najs fredag! Direkt efter skolan åkte jag och Ebbson in till stan för att fixa till hennes tatuering men han innan dess med att gå ini adidas butiken och fika en stund. Ett besök på blueberry blev det också!

Nu ligger jag i soffan hemma och har precis ätit middag. Super trött men glad!


Listen to the whispers of your heart

Idag vaknade jag och gick upp och gjorde frukost. Kokade ett ägg, tog fram pålägg, jordnötssmöret och diverse saker att ha på mina fincrisps. Ni vet, kontrollen av att för mig veta hur många kalorier allt jag äter innehåller ger mig en känsla av välbehag. Äter jag min vanliga standard-frukost känner jag mig bekväm i det eftersom jag vet exakt vad och hur mycket jag får i mig. När jag äter inte äter samma frukost så blir jag genast orolig och försöker räkna ut i huvudet och kommer alltid fram till svaret att jag ätit "för mycket". Idag tog jag mig ändå utmaningen att pröva på något nytt men genast kommer ångesten. Rösten inom mig som säger att jag inte borde äta såhär för att jag nu verkligen ska försöka att inte träna fredag eller lördag då söndagsgympan sätter igång på söndag och då har jag kommit upp i fyra dagar träning denna vecka.

Ska göra den här dagen bra. Det är fredag och mina tankar inombords ska inte få hindra mig från att le eller äta mat som mina smaklökar gillar. Jag kan!


Någon dag framöver ska jag göra mina berömda plättar som jag inte ätit på så väldigt länge. Jag vet att det är en lång väg kvar för mig innan jag kan säga att jag är frisk men jag är så säker på att jag kommer klara det här nu. Genom att inte få träna eller äta som jag vill så triggar det igång mig att göra allt det jag är "rädd" för. Äta sånt som är "förbjudet". Sedan påminns jag hela tiden av människor i min omgivning som tränar hårt och äter nyttigt, så som jag vanligtvis brukar hålla igång och då ringer den där klockan "jag vill tillbaka dit" men sedan när jag tänker igen på att "hur härligt skulle det inte vara att träna för att jag älskar det, äta för att jag älskar mat och ge min kropp det den behöver samtidigt som jag alltid lyssnar på den?" Åh. Längtar är ordet. 

Saker jag VERKLIGEN VERKLIGEN vill ha idag

Jag vet, men jag tröttnar aldrig. I min träningsgardeob behöver jag nu ett tillskott av shorts. Mina nike shorts som jag typ använder hela tiden för att de är så underbara behöver sällskap. Jag har nämligen problemet med att mina andra shorts brukar åka upp när jag ex. springer, fruktansvärt irriterande! Dessa har jag hittat på sportamore.se (min favorit webbsajt!) och de är näst intill perfekta. Den enda lilla parantesen är att dem skiftar i lila och inte rosa, alla mina skor är ju rosa och jag är som sagt matchningsfreaket nr. 1!

Dessa vill jag också ha, men däremot behöver jag inte nya skor. Men när jag känner att det är läge så ska jag beställa dessa, nikefree3australia.com har alla nike skor för ungefär halva priset så ett hett tips är att beställa därifrån!

Oavsett vad det handlar om: tro på dig själv!

Om det så är att lyckas på i skolan, hålla tillbaka med träningen, börja äta mer hälsosamt, få bort ditt sockersug, börja motionera mer i vardagen, stå upp för dig själv eller bli starkare psykiskt så: TRO ATT DU KAN! TRO PÅ DIG SJÄLV OCH ALLT DU ÄR! 

De senaste dagarna har varit bättre än förväntat, jag trodde att jag typ skulle dö inombords om jag började äta kolhydrater, det har liksom varit så långt borta för mig. Men jag har reagerat bättre på det än jag trott! Nu har jag iofs bara hållt på i två dagar men ingen av dessa kvällar har jag fått någon brutal ångest eller attack. Inte heller över att jag inte får träna så mycket som jag egentligen vill! Vet ni vad jag tror att det beror på? Jo, när jag väl tränar så har jag sån BRUTAL energi. Idag tex. jag gick hela dagen igår och längtade efter gymmet. Verkligen saknade det. Och när jag väl slutade skolan idag tryckte jag i mig en celsius innan träningen och väl på gymmet så drack jag än till. Japp! Och gissa hur mycket jag kunde springa? Återhämtning är så viktigt!! Jag sprang 30-20-10 intervaller med 5 min gång, 5 min uppvärmning löp och 20 min intervalltid. Gardient ökade jag stegvid 6-10 % och hastighet under 30 sek var: 10 km/h, 20 sek: 14.5-15 km/h, 10 sek: 16 km/h. Jag låg då även på uppförsbacke 10%!!!! Fattar inte hur det gick till :O Kände mig inte ens trött efter........... FORTFARANDE CHOCKAD!!!!!!!!!!!!!! :D Jag brukar liksom springa samma intervaller i samma hastighet UTAN uppförsbacke. 

och efter det orkade jag också med ett bröst och axel pass. Jag tror att varför jag faktiskt mått rätt bra de senaste dagarna nu är för att jag märker att träningen går bra. Förut har jag tränat så mycket att jag liksom inte orkat så mycket och då har jag sett mig själv som rätt misslyckad. Det går framåt och nu har jag dessutom ätit middag som bestod av: kyckling bröst, 1 dl bulgur (ska öka stegvis) och kålsallad. Lunchen i skolan var jobbig då jag satt och petade bort utsidan på kycklingen (det var kycklingschnitzel) men jag försökte ändå äta och nästa gång kanske jag kan äta den utan att sitta och peta i maten! 

Med ett steg i rätt riktning kommer nya utmaningar

I skrivande stund har jag så mycket känslor inom mig så att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Samtalet idag var krävande, jobbigt men väldigt lärorikt. Jag fick svara ja och nej på väldigt många frågor, som gav mig ett "bevis" på hur jag ser på mat, träning, ångest och mig själv idag. Tillsist var jag tvungen att väga mig men eftersom jag i nuläget inte finns på min världskarta att se vad vågen visar så behövde jag inte titta. I allt detta är vikten det jobbigaste för mig och bara av att tänka på vad jag kan väga får mig att må illa. Jag vet att jag brukar säga till er att vikten inte spelar någon roll, jag står för det! Men för mig så är det lättare sagt än gjort. Jag kan inte styra mina tankar, det går bara inte just nu.

Vi kom iallafall fram till lite slutsatser och förändringar idag. Först och främst ska jag denna vecka endast träna fyra dagar, vilket känns otroligt lite för mig. Det blir typ vilodagar varje dag känns det som. Dessutom ska jag äta 6 ggr om dagen dvs. frukost, mellis, lunch, mellis, middag, mellis, kvällsmål. Den tredje utmaningen är nog den jobbigaste och det är att jag ska börja äta kolhydrater på något av mina tre mellis och även lunch eller middag. Oavsett om jag ska träna ska jag äta kolhydrater till mellis. Oavsett om jag har tränat ska jag äta kolhydrater till lunch eller middag. En omställning för hela mig då jag inte gjort detta på över ett år. Självklart har det funnits dagar då jag ätit pasta eller ris ibland men aldrig då jag haft igång mina vanliga rutiner om man nu kan säga så. Men jag är stark och jag började redan idag!

Två kyckling bitar, en sallad, en skvätt keso och 1 dl matvete. Enligt ett vanligt matschema som Capio brukar använda till deras pacienter för att få dem att se hur en "vanlig" människa oftast äter så står det 2-2,5 dl kolhydrater men jag startar med 1 dl för bara att lägga till ännu en näringskälla känns konstigt för mig. Jag får erkänna att det var gott och det känns jätte skönt att jag börjar äta långsamma kolhydrater och inte vitt ris eller potatis. Men framsteg är framsteg oavsett hur små!


När benen känns som spagetti och glädjen sprudlar


Det känns som att ribban på sats gruppklasser bara fortsätter och fortsätter att höjas! Satcorepulse programmet blir bara svårare, jobbigare och mer utmanande. När man är på sista pulstoppen så har benen liksom redan sagt stopp för längesedan men ändå lyckas man med hjälp av armarna pendlandes sida vid sida hoppa sig igenom de sista 40 utfallen, men hela låren känns som att de ska explodera, brinna upp och gå sönder på samma gång. Trots detta slutar jag aldrig att le. 

Imorgon är det en kort dag. Jag har för att slippa ta fram skolböckerna imorgon bearbetat klart en paragraf som ska vara inlämnad i engelskan på torsdag nu ikväll, framför idol och svenska hollywoodfruar. Inte mycket tittandes men väldigt mycket gjort! 8.20-10.15 är mitt skolschema för imorgon. 11-13 ska jag på mitt andra möte och därefter fika med Greta. Japp! 


JAG OCH MIN DAGLIGA DROG

Vem åker till centrum på håltimmen och kollar på frön och löpträningsböcker? Imorgon tror jag nog jag ska köpa mina kära chia frön som mamma inte vill betala, 269 kr känns dock lite saftigt. Men det kostar att ligga på topp som pappa brukar säga ;)

Just nu drömmer jag bara om att börja jobba på life butiken, det skulle vara drömmen. Ska ju lämna ut mina cv:n nu i veckan och då ska jag garanterat gå dit och vara den bästa versionen av mig själv!

Nu är det en lektion kvar + en föreläsning om gymnasiesarbetet och sedan: wait for it..... SATSCOREPULSE! Jag älskar mitt liv. Ska inte skriva en hel kärlekshistoria här för ni vet redan allt haha, så slutar nu. En fråga till er bara: vad tycker ni om videoinlägg? Skulle det va kul som variation i bloggen? Vad skulle ni isåfall vilja att jag pratar om?


Mycket tankar, funderingar och osäkerhet

The night is here, och likaså ångesten. Jag älskar för det mesta mitt liv på dagarna men när kvällen kommer så hatar jag det. Det är som att jag blir en helt annan person. En person som jag varken vill, tänker eller strävar efter att vara. Ändå kan jag inte sluta. Åh, jag älskar hälsa och träning, det är vad jag brinner för men ändå ska mina tankar sätta krokben för mig. Ena sekunden känner jag mig så hälsosam men sedan när jag inser att jag sitter i timmar och funderar på om jag ska äta gatau surdegsbrödet till frukost imorgon som pappa köpt så påminner jag mig själv igen om att så inte är fallet. Jag vill inte tänka såhär.

Nu ska jag sluta skriva och istället försöka samla ihop kraft att vända tankarna och sluta gråta.
 

Intervaller är löparens bästavän


Vill Camilla döda oss eller? Ibland tror jag nästan det.. 

Idag bjöds det på härliga korta intervaller, närmare bestämt 40 sekunder. Vi var ett super skönt gäng som gav oss ut i solen och sprang vid vattnet. Kroppen svarade väldigt bra och trots att jag var helt död efter löpningen så cyklade jag hem som en galning och slog rekord på 11 minuter. Nu har jag dock host känslan i hela kroppen för att jag utmanade pulsen så pass mycket, men jag vet att när jag har den känslan, då vet jag att jag tagit ut mig rejält. Nästa vecka är det backar :D 

Nu ligger jag i sängen och kollar på Idol. Pappa och rotebrostakarn (hans träningskompis) kör ett stakmaskinspass så man hör i princip ingenting om man kollar på tv:n i vardagsrummet.. 


SATS RUNNING CLUB

Då var det dags! Och inte klagar jag inte :) Att springa med ett skönt gäng, ute i solen, med bästa instruktören är grymt kul! Alla är oftast jätte taggade och det smittar av sig väldigt mycket. Stödisarna är på och min celsius uppdrucken så energi kommer jag garanterat att ha!


I choose life

Många var intresserade av att höra om den hjälp jag kommer att få nu framöver och ansåg att dessa inlägg är de mest givande så nu tänkte jag öppna upp mig och skriva på ett sätt som framför allt jag känner mig bekväm i. Hur låter det? 

I torsdags var jag på mitt första riktiga samtal efter bedömingen som var någon gång i Mars, alltså väldigt länge sedan sist. Det var nämligen då dem sa till mig att det var upp till fyra månaders väntetid. Att jag skulle behöva vänta så pass länge när jag just då behövde hjälpen som mest. Hur som, nu ska jag inte grubbla över det. Nu är vi här i slutet av Augusti och det är nu ett halvår senare (har tiden verkligen gått så fort?) som jag ska få hjälp på riktigt. På samma sätt som jag är glad, förväntansfull och exhalterad för att äntligen få chansen att hamna i rätt spår så känner jag mig rädd, ledsen och orolig. Som sagt, hur jag kommer reagera på en förändring är det som skrämmer mig mest. För att tappa kontrollen är det värsta som förtillfället kan hända mig.

Tjejen jag träffade var jätte trevlig. Det är ju alltid lite små konstigt när man ska prata om sånna där djupa saker första gången man träffar en människa men som sagt, dem är ju proffs och jag är ganska lätt att prata med. Hon hade läst förra rapporten ifrån den första bedömningen så det var många frågor om hur det är med mig nu, hur det varit under perioden april-augusti och om jag själv gjort några förändringar. Jag förklarade att jag bara lyckats gått ner med träningen till 5 dagar/vecka istället för 6 dagar/vecka som tidigare var rutinen. Att jag försökt att inte äta lika strikt längre men att jag ständigt drabbas av ångestattacker och jobbiga situationer när jag är ensam. Ibland är det även jobbigt på dagtid.

Som jag förstått det så kommer min träning att behöva minskas rejält och kolhydratsintaget kommer jag behöva öka då denna behandlingsmetod de utgår ifrån innefattar alla delar i kostcirkeln. Som ni förstår tycker jag att detta är otroligt jobbigt, att äta ex. potatis till en måltid en vanlig dag har jag inte gjort på evigheter och det vill jag inte göra heller, men trots mina egna tankar/min uppfattning om vad som är bra/dåligt så ska jag lyssna på dem. Trots att jag inte vill äta kolhydrater så är det skillnad på att vara rädd för dem och att välja att inte äta dem för att jag inte tror att vissa av dem är ett bra livsmedel (vita/snabba). Jag vill få bort rädslan och i detta måste jag lita på dem och göra som dem säger, oavsett vad jag tror/har kunskaper om. Detta kommer bli kämpigt men jag kommer klara det.

Så samtalet handlade mest om nuläget. Jag fick ett matschema som jag ska fylla i varje dag med allt jag äter. Tid, plats, tankar, åsikter. Hon visade även mig på en tavla hur dem jobbar och vad dem utgår ifrån för att få mig att förstå lite mer. På onsdag ska jag dit för ett längre samtal på två timmar och då är det en intervju med massor av frågor. Den intervjun ska sedan göras om ett halvår, ett år och två år för att se förändringen i mina svar. Om det blivit bättre/sämre eller stannat upp. Framöver kommer det sedan att vara samtal 2 ggr/vecka. Hur lång tid? Det beror helt på hur jag reagerar på allt detta. 

Sometimes it's better to just leave it all and smile


EAT YOUR GREENS - BLUEBERRY

I fredags var jag på bio och åt lite mörk choklad och popcorn. Igår var det födelsedagsfirande hos Jenny och gå blev det lite smått och gott. Och slutligen så var det brunch hos Jenny idag med alla brudarna och då blev det lite bröd, godis och kakor. Det var längesedan jag åt samma sak som mina vänner äter på tjejmiddagar, bruncher osv. så att inte vara den personen som alltid avstår kändes skönt. Att jag sedan kommer få en nedrans ångest känns däremot inte lika skönt. Men att leva ett "fitness/hälsosamt liv" (som jag älskar!!) vill jag inte ska ställa till problem i mitt sociala. Det ska det aldrig göra! Så därför är det här ju väldigt viktigt för mig, att ändra mina tankar alltså!

Men efter alla dessa godsaker så kände jag att jag behövde något renande, gott, friskt och kallt. Tur att jag skulle åka till kontoret och jobba för i Karlberg har dem nämligen affären Blueberry som är helt UNDERBAR! Rena himmelriket för oss hälsoälskare! Mat, smoothies, massor av frön, nyttiga bars, egen gjorda müsli:s osv. Det är väldigt dyrt men som sagt, man väljer ju vad man vill lägga pengarna på! Jag betalar hellre lite mer för bättre mat. Mat som ger mig energi, innehåller nyttiga ämnen men som kostar en slant extra. Som får mig att må bra! Jag prövade idag en smoothie som heter "bluberry.." mer minns jag inte, haha. Supergod! Det var den billigaste och kostade 65 kr, de dyraste var upp mot hundra lappen. Nästa gång!

Nu ska jag hem och äta grillat med familjen, byta lakan och dammsuga mitt rum, kolla på notting hill och bara ta det lugnt. Ingen träning idag inte. Då jag verkligen SKA hålla mig till 5 dagar/vecka. Imorgon är det träning inför tjejmilen i form av "sats running club" med favorit instruktören Camilla. Häng på om ni kan? Platsen är Sollentuna! :)


Födelsedagsbrunch och jobb


Q/A - FRÅGOR

gymmar du alltid ensam?
Inte alltid men oftast. Jag föredrar att träna själv för när väl är på gymmet så vill jag vara koncentrerad på att träna och inget annat! Givetvis tycker jag att det är roligt att träna med vänner ibland, men det är ibland :)

Känns konstig att gymma själv, jag skäms eller inte skäms men känner mig obekväm de känns som att man kommer in och inte vet vad man ska göra eller håller på med,man bär för lätta vikter och alla stirrar, vad ska ja göööra?! 

Har du precis börjat gymma eller har du alltid tyckt så? Det är en vanesak enligt mig :) Man lär sig! I början tyckte jag att det var jobbigt, att det kändes som att alla tittade på mig, för när jag visste att jag inte riktigt visste vad jag gjorde (kunde alla maskiner osv.) så kändes det som att dem såg att jag var helt lost. De flesta på gymmet är väldigt hjälpsamma och om jag har ex. frågat om hjälp eller något i någon maskin/övning så finns det alltid en trevlig själ som vill hjälpa till! Jag tror vi tänker för mycket på hur andra tänker och antar att dem tänker på ett visst sätt men egentligen bryr dem sig nog inte alls om vad man gör på gymmet, dem är inne i sin egna lilla bubbla! Tycker du det är jobbigt, ta med någon kompis som hjälper dig eller prata med dem som jobbar på gymmet om en rundvandring på gymmet. Men det kommer med tiden ska du se :)

Vad handlar behandlingen om?

Du är stark!

Jag ska göra ett inlägg om det ikväll!

Hur ska man göra ifall man vill få bort "kulmagen" hur ska man träna och äta? (:

Jadu, att äta rätt (nyttigt: bra mat, inga halvfabrikat, socker eller vita kolhydrater. Bra fetter (nötter, avokado, olivolja, fetaost, ägg, jordnötssmör) och proteinkällor (kyckling, lax, torsk, tonfisk, m.m). Äter du nyttigt, regelbundet, tillräckligt mycket och kombinerar det med träning så kommer du garanterat förr eller senare få bort "kulmagen". Alltså som sagt, för att få en "platt mage" så vill man få bort fett på utsidan, då är det konditionsträning som gäller. Men för att skapa stabilitet i hela bålen, få ytterligare magmuskler så har vi styrketräning!


SKRIK BARA, SKÖNT GÄNG!

Idag rös jag under passets gång ett flertal gånger! Vilodagen igår gjorde sitt!! :D När man trots att man känner sig helt okej pigg men vilar ändå och har sjuk energi under morgondagens träning, då är man tacksam att man vilade och sket i vad man egentligen ville göra!! Idag var det som sagt 90 minuter pulse och vi var inte måna men vi var det skönaste gänget ever! Eftersom jag är stammis på detta pass då det är min favorit så kan jag typ varje övning och låt. Dessutom var det bara personer idag som också alltid går på detta pass vilket gjorde det ännu roligare då alla skrek, peppade varandra och kunde koreografin. Det kallas TRÄNINGSGLÄDJE!

Nu är jag påväg till centrum efter mycket stress. Äta, duscha, klä på mig, packa osv! Hörs senare :)


EVENT SATSCOREPULSE 90 MINUTER!

Finns inget bättre sätt att starta dagen på :D Efter 40 minuter in i vanliga passet önskar man att man aldrig kommit hit och nu kör vi 35 min extra, intressant mannen! Men ska bli så kul :)

Har inte orkat blogga så mycket men det är förståeligt antar jag. Idag är det fullt upp. Jenny fyller 18 år, så galet!!! Grattis bästa :)

Nu ska jag lägga ifrån mig mobilen!


GE MIG LITE ENERGI

Det är inte lätt när det är svårt! Jag har känt mig trött hela veckan, och idag var inte ett undantag. Men efter skolan gick jag hem, laddade om med middag och cyklade iväg till gymmet. När jag cyklade hem höll jag på att somna så ikväll går jag och lägger mig tidigt. Många timmars sömn ska det bli!

Om jag orkar så tänker jag berätta om första mötet senare ikväll!


BESTFRIEND OF ALL TIMES


I'M STRONG ENOUGH TO CHOOSE TO BE HAPPY

Och så kom kvällen igen och jag är lika förstörd som de senaste kvällarna denna vecka. Jag är väldigt rädd för hur tiden framöver kommer se ut och hur jag kommer reagera på dem. Hur jag kommer tackla allt detta som förhoppningsvis ska leda mig på ett bättre spår. Om jag tillslut kommer kunna säga att jag mår bra både fysiskt och psykiskt. Det är en kamp varje dag och jag känner mig rätt skidsofren kan jag säga.

Jag ska verkligen försöka gå in imorgon med en positiv inställning. Vara inställd på att jag ska klara detta. Men det är lättare sagt än gjort. Jag har inte valt detta. Men jag väljer att dra mig ur nu. Jag har fått nog. Jag vet att jag vill göra en förändring. Har man viljan så har man allt!

Tröttisen skiter i tröttheten

När jag kom till gymmet fick jag för mig att jag skulle springa milen idag, vilket var rätt dumt ;) det är ju inte långt kvar till tjejmilen nu (7:e september) så jag måste lägga krut på löpträningen! Jag ställde mig iallafall på löpbandet och sprang 5 jobbiga km innan jag behövde springa på toaletten för att min mage blev jätte konstig.. Sedan gick jag tillbaka till löpbandet men det kändes fortfande konstigt så jag sprang bara 1 km. Så då körde jag styrka i en timme men gav mig ändå inte så jag gick till löpbandet och skulle springa 2 km med efter 1 så gick jag därifrån, haha för det var bara något fel. Blir smått orolig inför inför tjejmilen men eftersom pulsen absolut inte va hög idag så antar jag att det bara var tröttheten och magen som sa emot. Får kolla tillbaka på vildsvinsloppet då jag sprang med typ maxpuls i över en timme. jag måste bara tro att jag kan! Nya tag bara! Påt igen ba! :)

Jag är dödstrött nu så mamma hämtar mig här så ska i äta upp hela vårt kök (typ?). Nä, blir det vanliga: protein och sallad, ingen är förvånad...


Fest på gymmet idag!

Eller det är det ju varje dag jag hänger här ;) gud så tråkigt att läsa om skola - därefter skiter vi i den! Eftermiddagen bjöd på en fika med Jenny&Anna idag och nu ska jag unna mig lite träning. Dubbelpass idag - dvs. både styrketräning (triceps, biceps och mage) + ett 30-20-10 intervall pass. Har god tid att lägga upp övningar för tänkte inte börja först om en timme :)

Soffan på gymmet är så skön :D


Andra skoldagen och träningspasset för veckan

Dagen gick snabbt idag. Hängde en bra stund med Hanna efter skolan med en naked juice bar smoothie som mellis (very berry + proteinkick = succé). Vi pratade på länge och efter att hon tog tåget hem gick jag mot gymmet för ett Satscorepulse pass. Höstschemat är igång och utan att överdriva var den jobbigaste koreografin någonsin! Redan efter första låten var alla döda, typ. Men vi klarade sista låten med många skrik, suckar och svettdroppar på marken. Galet! 

Idag är en okej dag, nu ska jag lägga mig i soffan för att kolla på idol!


Q/A - TVÅ FRÅGOR

Kan du inte berätta vad det är för typ av behandling?

Helt ärligt så vet jag inte ens själv riktigt. Jag kommer få mer information på torsdag om hur allt kommer gå till och hur vi ska gå tillväga. Jag återkommer då!

Först och främst, tack för en underbart bra blogg. Snart så ska jag på läger med mitt lag, och de äter alltid så mycket onyttigheter, chips, mc donalds, godis etc. Och jag vill inte göra det, för jag mår inte bra av det, plus så gillar jag verkligen min nyttiga livsstil. Har du något tips på hur jag kan undvika för mycket frågor osv? Och slippa känna mig påhoppad för jag inte är den ända? Sedan kommer vi även äta på typ burger king, och då undrar jag, har de någon typ av sallad där? För jag kan bara inte ta ett hamburgaremål. Några fler tips till mig? Vill bara säga tack igen för en grym blogg! /S


Förlåt att det tog sån tid för mig att svara! Tack så hemskt mycket först och främst! Jag kan själv känna av det där ibland och tycka det är lite jobbigt. Men gör det du kan göra! Får du frågor som "varför äter inte du det här som alla andra?" eller "vadå, bantar du eller?" så ge dem bara ett enkelt svar, precis som det är, "nej, jag föredrar en sallad framför en hamburgare faktiskt." Det behöver inte alltid vara så svårt! Men jag förstår absolut hur du resonerar. Sedan innebär ju en hälsosam livsstil inte att man aldrig får äta något lite onyttigare, det är snarare nyttigt för själen! Ja, de flesta snabbmatskedjor har nyttigare alternativ. Burger king har sallader, mcdonalds och max. Sedan om det nu skulle vara så att det mot förmodan inte finns så kan du alltid byta ut pommesen (i en meal alltså) mot morötter, en sallad eller äpplen! Dessutom, kan du också alltid välja att beställa en hamburgare (iallafall på mcdonalds som jag jobbat på!) utan bröd. Hur bra är inte det? (om man nu inte vill ha brödet alltså!) 

När det gäller småätande så som godis etc. vill du inte äta det så ska du givetvis inte göra det! På samma sätt som dem väljer att äta det så kan du välja att avstå. Köp nötter istället om du gillar det! Hoppas allt går bra och att detta hjälpte dig :)

Vad tycker ni?

Enligt min mening är jag väldigt öppen och personlig i min blogg, och jag hoppas ni uppskattar det! Ibland funderar jag över om jag verkligen vill vara det men då tänker jag igen och när jag får era kommentarer och mejl så känns det väldigt värt det då jag märker att jag har kapaciteten att hjälpa er, genom att bara skriva här. Men nu har jag en liten fråga till er. Jag ska, som de flesta antagligen vet börja en behandling (trots att det känns jobbigt att säga det så är det ju just det, en behandling) och mitt första riktiga möte är denna vecka. Nu till frågan. Vill ni att jag skriver lite om hur det går, hur jag känner under tiden osv? Jag vill som sagt inte skriva om saker som ointresserar er, då kan jag lika gärna skriva av mig på min privata blogg! 

Kram på er!

En dålig bild på mina nyinköpta jeans!


Som jag kanske berättade förut så råkade jag ta sönder mina marc jacobs jeans (svarta) (eller så var jag bara oförsiktig, klumpig och osmidig..). Så nu har jag letat ett tag, och eftersom min reklamation gick igenom så har jackie varit fokuset. Dessa kom jag hem med idag efter mycket velande fram och tillbaka. Men, det känns rätt och jag valde att bli 1400 kr fattigare men istället ett par byxor rikare! Märket är Michael Kors för er som är intresserade ;) 

Tänk vad lite celsius, nya träningskläder och jeans kan göra!

Jag skämtade bara när jag sa att jag slutade 16.00 idag (eller så har jag bara dålig koll?), till min förvåning slutade jag istället klockan 15.00! Men efter att ha sprungit in i Sanna i skolan så hängde jag med henne i centrum ett tag innan jag tog min rumpa och gick till gymmet där det bara KRYLLADE av människor. Däribland jag! Som hatar för trånga ytor, att vänta på maskiner, bänkar och löpband! Men så fick det bli ändå, och jag måste börja vänja mig vid detta. Därav kommer jag försöka så gott som det går träna på mornarna framöver! 

Vill ni läsa om dagens upplägg? Om inte så får ni det ändå ;)

Mina kompressions vadstrumpor (eller vad det nu heter..) fungerar utmärkt och jag är så himla glad för det. Min bästavän! Efter Spanien vilade jag lite från löpningen (sprang bara 2 ggr i Österrike) och det gav ett positivt resultat. Nu har jag sprungit flera gånger med dessa och jag känner ingenting i min vänster vad. Lycka! 

Så det fick bli 30 minuter löpning med 1 km/h ökning var 5:e minut. När jag var tillräckligt dygnsur och höll på att kissa på mig så stannade jag bandet och började med bröst och mage (efter toalettbesöket alltså;)) Glad och nöjd! 
Riskakor efter träning! Mina nya tights också, standard tightsen som alla köper.. Men underbara! 249 kr från stadium. 

Första skoldagen, sista året, tjo!


Tillbaka till rutiner och diverse..

Gårkvällen slutade tyvärr i många tårar och väldigt mycket ångest men nu känner jag att jag vaknat upp till en bättre dag. Skönt! Idag är det första skoldagen vilket jag inte vet hur jag känner inför. Blandade känslor! Jag börjar 10.30-16.00, rätt bra om jag får säga det själv! Därefter är det löpning och bröst + mage som gäller. Jag känner mig så otroligt glad och längtar så mycket efter att träna. NU! 

Stanhäng och skrattanfall

Om det är någon som förstår mig, gör mig glad och lyssnar på rätt sätt så är det Sanna. Den människan alltså! Vi åt lunch på fresco (vid östermalm), världens bästa fik! Har ni inte ätit där, gör det :) Kan tipsa om deras kladdkaka, den är nämligen gigantisk, dyr och världens godaste. Jag tog en pestosallad som tydligen hade pasta i sig (?). Känner mig lite konstig i magen (har gjort det hela dagen?) men det går nog snart över.

Snart ska det duschas, packas och taggas. Livet leker! BTW: Jag och Sanna blev haffade idag på stan vid gallerian. Två killar kom fram och frågade om vi ville vara med på film (för en youtube kanal som gör pranks). Igår & idag gjorde dem en video som ska heta "att kyssa 100 random människor" typ, något i den stilen. Givetvis ställde vi upp! Mitt på stan, med filmkamera i fejan stod vi bredvid varandra och kysste en helt ok snygg kille. Äre yolo eller? Bjuder på den!ETT KÄRT ÅTERSEENDE


Jag krigade mig upp vid tio imorse! Jag hade utan problem kunnat ligga kvar hela dagen men i mitt huvud fanns bara: GRÖT, JORDNÖTSSMÖR OCH BANAN. Givetvis hoppade jag upp ur sängen! Finns inget bättre än min frukost :) Sedan var det dags för lite städjobb och därefter en dejt med min bästa i hela världen tjej - Sanna!
 

Bästa avslutet på det sista sommarlovet någonsin!

Hur sjukt är inte det? 

Jag har bara ett år kvar nu, vi börjar trean och sedan kommer jag aldrig sitta i skolbänken igen. Jag vet inte vad jag ska säga för jag förstår nog egentligen inte vad det är som händer men det känns jävligt bra! Igår var också j-vligt bra! Trots att jag var trött ifrån ett dygns bilresa och väldigt lite sömn så höll jag ändå igång till 4 tiden igår natt. Jag, Jenny och Anna kom till räkan vid åtta tiden och då åt vi middag och bara umgicks med alla tjejerna. Vid 11 tiden började resten av alla hundra personer rulla in.. 

Perfekt kväll för min del! Inte för mycket eller för lite av någonting :)

Idag är jag glad, förväntansfull och lite trött. Det är söndag men ännu känner jag ingen ångest? Är det inte en söndag som denna som ångesten borde smyga sig fram? Nä! Inte idag! Eller imorgon! Jag är glad för hela mitt schema i trean och jag tror att detta året kommer bli betydligt lättare än ettan och tvåan som var ett pain in the ass. Lycklig! 

:)


Återförening med alla vännerna!

Väskan är packad, klänningen på och sminket fixat!


LIVET LEVERERAR!

Bästa träning klar! Kärlek att vara på sats igen, som jag längtat. Och påfyllning av celsius fick det bli idag med! :)

Nu är vi stressade för det är 18 års middag på g för Räkan. Blir en bra kväll det här!!


Löpträning i kvällssolen ger mig bra vibrationer


Trots att jag har en liten klump i magen över att vi åker hem imorgon så känner jag mig rätt glad. Nu har vi varit bortresta i drygt två veckor och det har varit fantastiskt roligt och givande! Att åka hem känns inte jätte roligt men samtidigt saknar jag det mesta hemma. Mina vänner, gymmet, mitt kylskåp, Amadeus, mormor, min säng och lilla sollentuna. Egentligen känns det jobbigt att åka hem med tanke på att Emma inte är där och väntar på mig men samtidigt så, ju fler dagar som går, desto fortare kommer hon hem. 

Efter att vi kom hem ifrån middagen idag som vi åt på en väldigt god restaurang så snörade jag på mig skorna och satte på mig hörlurarna. Ni anar inte hur galet fint det är här en kväll som denna! Solen skiner, temperaturen är perfekt, människorna är som i en film, hela omgivningen är fantastisk, alla berg är som på en tavla och husen är supergulliga. Jag kan inte begära något mer! Och då kan iallafall inte jag hålla mig ifrån att gå ut och öva på löpteknik! Det blev 40 minuter lite kors och tvärs, eftersom jag sprang bort mig.. Men bra var ju det :) Inga känningar i vaden vilket känns fullkomligt underbart. 

Nu ska jag sätta igång att packa resväskan eftersom vi åker imorgon bitti, hoppa in i duschen och sedan sova. Hoppas ni har haft en bra dag!


INSTÄLLNING ÄR ALLT

Idag är en dag jag känner mg hyfsat till freds i mig själv, konstigt nog men till min glada förvåning! Jag är på ett sånt humör då jag mer än gärna vill skriva några rader om hur fina ni är, i grunden, som ni är. Det är så viktigt och jag önskar någon hade tagit sig tid och berättat det för mig på riktigt. För idag får vi jämnt och ständigt kommentarer om allt vi gör, hur vi presterar. "Vad duktig du är på att spela fotboll" "du är så grym på att underhålla människor!". Självklart är det fint men eftersom vi ständigt matas med all denna feedback utifrån allt vi GÖR så glömmer vi bort & tror inte att vi duger precis som vi är. Vi måste prestera bra för att räcka till. Hemskt va? Detta bättrar på vårt självförtroende men självkänslan kommer i skymundan. Jag rekommenderar verkligen Mia Törnbloms böcker tjejer & killar.

Oavsett hur mycket man kan göra, hur duktig man är på en sport eller på att använda sin kreativa sida så finns det inget som är viktigare än att veta sitt egenvärde, utan alla prestationsförmågor. För vet ni ad skillnaden blir? Jo, tror man att man som person är det man gör (dvs att sitt värde avgörs i vad man har för kapacitet att göra) så kommer man vid ett misslyckande se sig själv som ett misslyckande. Har man däremot en bra självkänsla skulle man reagera annorlunda. Man skulle resonera: ett misstag är okej att göra, jag är fortfarande rätt bra som jag är och misstaget jag gjorde definierar inte mig. Coolt va?

Det finns inget negativt med att jobba på sin självkänsla. Sin kropp är det enda stället man ska bo hela livet och då är det väl rätt smidigt att värna om det på bästa sätt?


DET BEHÖVER INTE VARA SVART PÅ VITT

Något jag och många andra har problem med är att hitta en balans som fungerar i längden. Känner ni igen er? Tar man den där chokladbiten kan man lika gärna äta hela kakan eftersom allt redan är förstört. Sover man bort halva dagen så är det lika bra att ligga kvar eftersom dagen redan är förstörd. Tränar man så gör man det till fullo, helst varje dag. Festar man en kväll gör man det all in utan några hämningar, två-tre glas finns inte på kartan. Ni förstår min poäng? Ibland tänker även jag såhär, tro mig det händer, men då försöker jag tänka om. Är det verkligen logiskt att jag ska äta upp hela chokladkakan bara för att jag tog en bit efter middagen? Varför då? Varför är allt förstört? Och oftast kommer jag fram till den logiska förklaringen, nej det är inte logiskt, allt är inte förstört. Det är lätt att förlora perspektiv på saker och ting när man är väldigt insatt i någonting och vi tappar lätt bort oss själva. Tex. Får inte jag in mina 5 träningsdagar i veckan så ser jag det som väldigt lite träning, medan andra personer tycker det är fantastiskt att träna 2 dagar i veckan.

När jag känner balans mellan alla delar som gör mitt liv fullständigt så mår jag så mycket bättre. Jag känner mig tillfreds och glad! För mycket av det ena eller andra tror jag inte är bra. Och det här är viktigt för vi påverkar varandra mycket. Jag kommer inte glömma när min inspiration Petra Tungården fick en kommentar i hennes blogg att hon inte kunde festa för att det förstörde hennes träning. Herregud! Snälla nån! Vem säger så? Jag är precis som Petra beroende av kontraster. Kontraster ger mitt liv mening. Det ger färg på livet. Hon svarade: jag älskar att umgås med vänner, dansa, dricka vin och gå i höga klackar och komma hem på morgonen. Jag älskar att svettas och ta ut mig så att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag älskar mat och avnjuter gärna goda middagar utomhus med mina bästa vänner. Vad är det för fel på det?

Såhär känner jag: FYFAN VAD HON ÄR BRA. Självklart ska det ena inte stoppa det andra. Vänd på det: så skulle det vara bättre att inte träna alls och bara festa? Man ska göra det man mår bra av och följa sitt eget hjärta. Jag har absolut inte gjort det alla gånger, och gör det fortfarande inte alltid men det är värt att eftersträva, jag lovar. Jag vill träna för att jag älskar känslan av endorfiner och svettdroppar längs ryggen, äta för att få smaklökarna att jubla och gå ut och träffa massa roliga människor. Jag vill inte ha några riktlinjer eller måsten, inte när det gäller vad jag får och inte får göra. Är det för mycket begärt? Jag tror folk reagerar på andra som vågar ta ut svängarna lite för att dem inte själva vågar.

Hörrni, uppmuntra istället för att trycka ner! Le istället för att stirra! Använd din självkänsla som ett vapen och tro på att du klarar av det du vill. Livet blir lättare!


Utgång med Österrikarna

Riktigt rolig kväll igår! Ibland träffar man bara störda människor alltså, HAHAHA. Jag kom hem runt 3 tiden eftersom mamma av någon konstig anledning var orolig (för första gången i hela mitt liv typ!!) för oss. I vanliga fall är dem aldrig oroliga för oss, men jag nu plötsligt i Österrike är det ett himla tjat. Vi hade iallafall kul så länge det varade!

Jag är verkligen SVIN hungrig nu så en frukost kommer sitta fint!


Näst sista dagen i Salzburg

Jag skulle verkligen kunna tänka mig att flytta hit under ett år eller liknande! Älskar allt med denna staden. Tur att vi har ett hus här så jag kan åka hit när jag vill :)

Idag har varit en bra dag. Den startade med ett jävlar anamma för att få upp Michaela vid 8 på morgonen. Det var inte lätt! Men tillslut kom vi till gymmet och då var det en gruppträningsklass på schemat. Den kallades "deepwork" och pappa hade tidigare igår sagt att det skulle vara en hård konditionsklass med styrkeinfluenser.. (Jag kan ju inte tyska så bra trots min 6 år långa utbildning så han fick översätta). När jag kom in dit i löparskor, kjol och hög musik så satt alla på mattor barfota. Det visade sig vara en klass med grund i yoga med kondition och styrke övningar. Ovanligt från sverige men riktigt kul måste jag säga! Det var hopp på matta hit och dit (barfota), annorlunda armhävningar och solhälsningar. Som avslut blev det en promenix hem!

Dagens middag serverades på en super god restaurang med trevligt sällskap (en av pappas artiser). Jag tog en sallad med kyckling. Mums!


Michaela stalkar mig..


VERKLIGHETEN KOMMER IKAPP

Det här känns INTE bra. Det känns FÖRJÄVLIGT att behöva sätta sig i skolbänken igen. Verkligen!! Och just det att jag vet att jag har lovat mig själv att göra bättre ifrån mig - det gör mig så nervös. Jag har lovat mig själv att inte sätta träning&mat i första hand längre. Att inte skolka från lektioner för att gå på roliga klasser. Att inte fly till gymmet för att slippa plugga. Att inte ligga på energiunderskott så jag inte orkar något annat än rutinerna. Detta har jag lovat mig själv & det kommer bli jätte tufft! Jag kan inte bara fokusera på träningen - det går utför då. Allt annat i mitt liv rubbas. Jag kan inte hålla koll på allt och framför allt - jag orkar inte. Jag har lovat mig själv att sätta skolan i första hand. Att fokusera på skolan när jag är där, träningen när jag är på gymmet och vännerna när jag umgås med dem. Att plugga när jag ska och inte skjuta upp saker och ting. Att äta så jag orkar och inte låta träning och mat ge mig ångest - för ibland hinner man inte med allt helt enkelt. Jag har lovat mig själv att jobba med min självkänsla och inte umgås med människor som tar energi ifrån mig. Det här kommer bli intressant!

Här är mitt schema för denna kommande period. Jobbiga klasser vilket inte känns jätte kul men inget kan ändå bli jobbigare än tvåan - det tror jag iallafall. Jag har sen lunch detta år så även där en ändring - mellanmål i skolan framöver innan lunch - annars kommer jag ALDRIG orka.


Ryggslakt & bra musik

Nu har jag massor av nya låtar i min "kör bara kör" spotify lista! GRYMMA låtar som man kan springa & lyfta brutalt tungt till. Ett tips bara liksom!

Idag fick jag med mig Mickan till gymmet igen (HÖR OCH HÄPNA!!). Hon vågar inte visa sig någonstans på gymmet förutom tjejgymmet (enligt henne är hon inte tillräckligt vältränad) så jag fick hänga själv ändå. Träningsvärken är fortfarande inte att leka med så det blev inte mer cardio är 25 min men det räckte. Ryggen fick jobba med hjälp av chins, latsdrag, hantelrodd, dips och lite annat smått och gott!

Nu har jag duschat och snart ska vi åka till ett shoppingcenter som tydligen är BRUTALT stort ;) det enda jag längtar efter i shopping väg är träningskläder. Jag har redan så många att jag inte hinner använda alla men det spelar ingen roll, jag älskar det. Det här är så meant to be och det är så härligt att veta vad jag nu vill och kommer syssla med i mitt liv. Jag har nämligen alltid varit en av dem som aldrig vetat vad dem velat bli när dem blir stora. Nu vet jag och jag ska. Jag nöjer mig inte med lagom. Jag ska bli bäst!


Upp och hoppa!

Imorse var det upp med tuppen för att gå på en cykelklass på TYSKA. Det gick riktigt bra faktiskt och det var bara jag och 3 till där. Lyx! Just nu går det inte en enda sekund utan att gud påminner mig om benpasset igår. Hela min kropp skriker! Och morgondagen kommer vara värre..

Har varit helt slut av en konstig anledning (?) idag så har i stort sett legat i sängen hela dagen. Nu ska jag sova!


Lyxigt benpass 11/8-13

Så fort när jag klev in på gymmet idag var det som att huvudvärken helt försvann. Igår åt jag ingen lunch vilket gjorde att jag fick en ordentlig huvudvärk hela kvällen och denna förmiddagen. Så går det när ens familj typ aldrig äter mat förutom typ 2 ggr om dagen! Först äter alla en rejäl frukost vid nio tiden och sedan klarar dem sig till middag. Detta kallas pain för mig som verkligen behöver äta 5 ggr om dagen, annars fungerar jag inte!! Hur som helst... 

Detta gym ger mig galet bra vibrationer och efter 15 minuter på cykeln så var jag beredd att bokstavligen döda mina stackars ben. Satan i gatan vad det svettades, skreks och gjorde ont. Och som jag sagt tidigare, jag är så bortskämt här!! Utrustningen, ytan, poolen och framförallt att det knappt är några här alls (förutom jag hehe) gör mig så brutalt taggad & glad. Jag bara jämför hur fullt det alltid är på styrkeavdelningen på sats. Man får liksom köa till maskinerna en vardag. Här var jag idag helt själv vid alla maskiner och kunde skrik och pröva på massa nya övningar som jag kanske inte vågar när det står 10 snygga killar och glor på en. Man vill ju inte tappa alla vikterna på sig själv när man har publik liksom.... ;)

Iallafall resultatet av idag är att jag fortfarande skakar i mina ben. Ska ta kort på maskinerna imorgon och visa några riktigt bra som jag tycker sats borde införskaffa!! 

Dagens upplägg: 

Benböj i smithmaskin 60 kg 10x3
Utfall i smithmaskin 45 kg 10x3
Raka marklyft med stång 40 kg 8x4
Sumo benböj 14 kg 8x4

Stående enbenspark i maskin 17,5 kg 10x3
Stående enbenspark framåt i maskin 17,5 kg 10x3
Benpress enbens i maskin 30 kg 8x4

Magövning i maskin 20x3 


VIDEOS - BREDA LATSDRAG & RAKA MARKLYFT

Gillar ni att jag lägger upp videos? Säg till isåfall så fortsätter jag med det :D 

Denna video filmade Alexandra när jag var hos henne i Kalmar för en vecka sedan. Det var sista settet (var grymt trött) på hela passet men det gick ju ändå :)

Från dagens brutala benpass! 

FYFAN VAD VI ÄR BRA!

Känslan när man var på toppen! Känslan när man ställde sig på huk och drack av källarvattnet. Känslan när man kollade ner på 2000 meters stup! Det här är livet! Endorfiner!

Benen sa stopp långt innan pulsen och trappstegen blev bara fler och fler.. Mjölksyra i hela benen och massor av flugor.. Men jag njöt! Pappa var tvungen att vila då och då så det blev lågintensiv träning för mig och det är ju grymt när man går uppför i 3 timmar!


En kväll i Salzburg


Effektiva övningar med pilatesboll & utan redskap


Q&A - frågor

hej! jag vill gå ner i vikt men tränar löpning 7 dagar i veckan, men tror jag äter fel! Jag vill inte gå på ngn diet (tex lchf) vad ska jag tänka på förutom undvika godis osv! vad ska jag inte äta för mat. tack på förhand! :)

Svar: tänk med sunt förnuft! :) Undvik socker, dåliga fetter (tex. transfett i snabbmat) och tomma kalorier (tex. drycker: läsk). Jag skulle rekommendera dig att byta ut snabba kolhydrater mot långsamma. Ljust bröd--->mörkt knäcke, pasta-->fullkornspasta, vitt ris--->fullkornsris, havregryn--->fiverhavregryn. Du håller dig mättare längre och magen fungerar bättre!

Försök att inte småäta ;) känner du dig sugen på något, ta en frukt! Som sagt: kosten är 80%, träning 20%. Ät hyfsat regelbundet, 4-6 måltider om dagen, drick mycket vatten och strunta i halvfabrikat. Hoppas det hjälpte!

Sjukt snygg klänning! Vart är den ifrån? :D

Svar: tack!! Bikbok 249 kr :)

hej! kan man köpa ett sånt flak som man kan blanda smakerna i vilka affärer som helst? (dvs de affärer som säljer Celsius) ?
eller vet du någon sida på nätet där man kan köpa ett flak med "mixade" smaker ?

Du är en stor motivation för mig ska du veta!! :)))

Jag har ingen aning! Vad jag vet så går det på ica maxi. Hmmm, jag tror inte du kan välja olika smaker på nätet, tyvärr! Tack så hemskt mycket, det värmer :D

Hej!
Jag undrar vad du tycker om folk som inte tränar som du, 'ser du ner på dom' om du förstår vad jag menar.
Kram

Nej usch vad hemskt, det gör jag absolut inte men jag förstår din fråga. Alla gör vi val här i livet och jag har ingen rätt att döma personer som har andra intressen och lägger mindre tid på träning än jag. På samma sätt som jag inte sitter och dömer mina vänner/familj utifrån hur dem äter/lever så vill jag inte att dem ska döma mig för min livsstil. Jag har gjort ett val att träna och äta väldigt bra och det är MITT val, sedan finns det självklart stunder då jag skulle vilja förmedla den kunskapen jag har till personer i min närhet men visar dem inget intresse av att kanske få lite hjälp eller råd så försöker jag självklart inte motvilligt mata i dem saker ;) jag tycker det är väldigt tråkigt när folk dömer mig utifrån min träning & mat men jag har lärt mig att inte lägga någon energi på det. Det handlar nog om osäkerhet i grunden och att man själv känner sig sämre om någon annan är "bättre". Personen i fråga känner sig bra så länge någon annan inte är "bättre" och det handlar om SJÄLVKÄNSLA så det bara skriker om det - något vi alla nog har brist på!

Jag tycker människor är grymma på sina egna sätt, jag har hittat det jag brinner för och kul är väl det? Vad tråkigt det skulle vara om alla var likadana :)


Alfa gym & fitness club

Utan lite smärta kommer man aldrig framåt! Kontraster och variation är a och o för mig inom min träning. Idag fick det bli löpbandet & trices/biceps + mage och imorgon förvandlas jag till en bergsklättrare då jag och pappsen ska gå uppför Untersberg här i Salzburg! Fick till och med med Michaela till gymmet!!! Hon har också köpt ett veckokort så nu måste hon bara träna med mig varje dag, annars blir pappa arg ;)

Ska strax svara på lite frågor som rullat in och därefter lägga ut lite bilder på bra övningar jag brukar köra!


Utelivet i Salzburg

Igårkväll var mamma och pappa på festspelen så jag och Michaela passade på att dra ut. Vi tog några drinkar på en mysig bar där det var helt fullsatt, träffade jätte trevliga människor och pratade mycket engelska. Super kul! Att jag är 17 verkar inte spela någon roll ;)


Nu mår man #livsglädje

Det är inte varje dag jag mår såhär bra, tyvärr. Idag är en dag som jag älskar! Den började med en underbar frukost som jag inte ätit på flera år, fortsatte med en stor marknad nere i staden med mamma (massor av färska frukter fick vi med oss hem), träning på gymmet och därefter en jätte god middag på en restaurang med familjen! Jag har bara minnen av äckliga, gula sallader i tyskland/österrike men denna var något utom det vanliga. Gudomligt god! På den nedre bilden är det mammas mat. Och på mitten bilden är det jag med min nya väska.

För er som känner mig så vet ni att jag tycker att väskor är det finaste en tjej kan bära. Det på något sätt säger mer än ord. Jag har letat efter en sån här väska i över ett år nu då jag inte har en svart väska i detta stuk men har aldrig hittat den rätta (med ett rimligt pris). Min senaste väska köpte jag dock i Tyskland så man kan väl säga att jag hade detta på känn ;) Det var kärlek vid första ögonkastet och jag köpte sen direkt utan att fundera över saken. Gulddetaljer, hermes piratkopia, svart läder, rymlig, korta band och guldia knappar under. Denna kommer jag ha användning av livet ut!


Den kommande veckans träningslokal!

Nu har jag utforskat Salzburgs träningsmöjligheter och hittat till ett otroligt fräscht, stort och underbart gym. Ett veckokort er fixat och då har jag tillgång till allt: spa avdelning (inomhuspool, flera bastu, bubbelpool), gym och klasser. Gymmet har 3 våningar och alla är minst lika fräscha. Nedersta våningen består av pool, bastu, omklädningsrum och duschar + sovrum (haha)(riktigt stort plan). Det mellersta är reception och bar (ja, jag vet haha) och det översta gym avdelning med: cykelsal, 2 andra salar för klasser, cardio avdelning (helt sprillans nya grymma maskiner), tjejgym (stor yta med cardio, vikter och maskiner), gym för äldre och styrke-avdelning såklart, tror det var allt! Tänk att jag får ha tillgång till detta hela veckan.. Det är cykelavstånd också vilket är perfekt! Finns inget liknande detta i Sverige! ;)

Vattengympa, bodyshape, cykelklass, yoga och fatburner (hah) är klasser jag ska hinna gå på! Men det blir nog inga problem ;) Här i Österrike är det helt undebart och idag har jag köpt den mest perfekta, efterlängtade accessoar. Visar senare!


FRAMME I ÖSTERRIKE

Jag kommer somna vilken sekund som helst..

I morse gick jag upp tidigt för att hinna med ett träningspass på hotellets gym. Cykel, löpband och hantlar, bra kombination! ----> frukost (yoghurt & müslik) ----> shopping (forever21, primark och hollister) ----> bilresa i 6 h till Salzburg. Grym dag!


ÅH VAD TYSKT

Nu ligger jag på hotellrummet i Berlin och ska snart släcka lampan. Idag har det varit en lång och rolig dag. Den startade med frukost på ett mysigt ställe som följdes av sightseeing buss i några timmar. Jätte roligt! Sedan är det ju inte helt fel att starbucks ligger precis nedanför vårt hotell ;) Och shopping finns det gott av här. Imorgon är det bla. primark som gäller innan vi åker vidare till Salzburg. Hur som så åt vi på en jätte mysig restaurang ikväll en bit utanför med tunnelbana. Hotellet är jätte fint och har bla. pool och gym. Liknar det vi bodde på i New York. Nä, nu sk jag sova om jag ska orka gå upp vid sju imorgon för att träna!


Hälsningar från Smygehuk!

Igår åkte vi ifrån Kalmar och vidare till Falsterbo. Där stannade vi över natten och i morse åkte vi till Trelleborg. Dock stannade ci i Smygehuk innan och åt en god lunch på ett fiskrökeri. Jag köpte även en god glass på en sia-glassbar. blåbär och choklad! Jag hade tänkt att gå till ett gym här idag för att avnjuta lite styrketräning men jag känner mig trött efter lite för många träningsdagar på raken så jag passar på att vila idag nu när vi ändå är här hos pappas kompis. Känner inte för att vara den som drar iväg och tränar idag, det räcker med att jag är det 99% av min tid ;)

Ikväll går färjan till Tyskland och imorgon spenderar vi dagen + natten i Berlin. Riktigt kul!

Hur spenderar ni er semester?


Löpning runt Kalmar slott

Fin utsikt va?

Eftersom jag kommer sitta still i bilen största delen av dagen så passade jag på att utmana ödet (läs: mina vader) och springa av mig lite. Var så nyfiken på att träna lite teknik och mina nya kompressions strumpor. Men som sagt, bedömningen av dem är inte rättvis då jag sprungit alldeles för mycket den senaste veckan (i spanien) så nu måste dem få vila lite och sedan ska jag bedöma huruvida dem hjälper vaderna.

Det var iallafall ett nöje att springa längs vattnet med denna utsikt, hoppa på parkbänkar och jobba med lite fartlekar.

Nu sitter jag i Bilen och har tryckt i mig lunchen redan eftersom jag var så förbannat hungrig. De andra åt precis frukost.. Det är jobbigt att bo med en familj som typ aldrig blir hungrig!


Löpning, axlar & rygg

Idag startade vi dagen med hotellfrukost. Därefter lite shopping i form av ett nytt träningsset och stödstrumpor som förhoppningsvis ska hjälpa mina vader i löpningen. Nu kom jag och syrran precis in från ett träningspass som hette duga. Snart dags för god middag!


HELA HÅRET ÄR BORTA!


Det var tufft idag!

Ikväll när vi precis kom till Kalmar gick jag och Alex ner till nordic och körde ett mördar pass i form av triceps, biceps, intervaller och mage. Både hon och jag dog. Bokstavligen!!

Nu ska jag sova för att orka med morgondagen. Den kommer bjuda på hotellfrukost, rundvandring i Kalmar och träning. Mys!


Knakigt internet och avstånd från bloggen

Varje gång jag under denna vecka har försökt ladda upp ett blogginlägg så har den aldrig slutat buffra. Det har alltid slutat med att jag stängt ner blogg.se appen, hehe. Men, here I am igen! Idag har varit en lång dag men nu ligger jag äntligen i min säng hemma i Sverige. Att flyga själv hem var en kombination av roligt och tråkigt och det känns väldigt skönt att ha kommit hem, trots att jag åker till Österrike om bara några timmar. Först sista jobb dagen dock 11-14, för sedan skrivs papperna på och jag jobbar inte längre på donken. Hur härligt? 

Den här veckan har iallafall varit helt underbar och kan nog inte riktigt sammanfattas rättvist i text. Så jag väljer att lägga ut lite bilder istället. Jag saknar ner redan och det känns så himla konstigt att inte kunna gå till stranden på kvällen, klaga på den brutala värmen, köpa glass, springa vid havet eller sova med bara ett lakan. Så nu måste man ställa om sig igen, fan också. Saknar det redan!

Många eftermiddagar på stranden

Middagar ute på balkongen

Startade dagarna tidigt med löprundor

Så såg mina frukostar ut på ett ungefär

Anna blev glad när...

En av alla bilder på en klubb i Salou

Bra avslut på veckan 

Färdkost under resan hem - mörk choklad med jordgubbar

Nu ska jag sova så jag orkar jobba imorgon!