Victoria Schattauer, 21 år gammal och är i en period i livet då hela livet känns väldigt starkt. Här delar jag med mig av min vardag (färgglad som grå), mitt skrivande och en hel bunt i fotoform. Kram!

"en sådan kille"

Lördagkväll. Du i taxin klockan 02.45 sittandes bredvid mig. Du som jag både pratat och hånglat med hela kvällen inne på en svettig klubb i Stockholmsmörkret. Du som nu efter tre försök äntligen lyckas knappa in rätt portkod när vi står där, 03.00 och solen precis börjat gå upp. 
 
Du tar mig i handen som att jag vore din och resten lämnar jag till fantasin. Jag är inte din, och du är inte min, men just i denna stund känns det så väldigt fint att vara någon annans än bara sin egen. Just i denna sommarnatt, som väldigt många andra, känns det så väldigt fint att somna bredvid dig, och bara dig.
 
En vecka senare träffas du och jag och våra vänner och deras vänner och typ hela världen när klockan precis slagit midnatt. Vi står i en klunga och sneglar på varandra som att vi vore fem. Du och jag har inte pratat sedan förra helgen. Helgen då det kändes som att jag höll hela världen i min hand, för att dagen efter låtsas som ingenting. 

Jag romantiserar dig inför mina vänner, för att det ska bli "mer okej" för mig att välja din port ikväll, framför min. Jag säger att du är snäll, trevlig och så väldigt gullig. Att du får mig att skratta och att det om så bara för en kväll gör mig varm. 
 
Jag går hem med dig, igen. Eller du går likaväl hem med mig, till dig. Paradoxalt nog så är du personen man vill slita i bitar och samtidigt krama sönder. En sådan som använder stora ord i rätt sammanhang och aldrig lämnar något till slumpen. En sådan som kommer undan med att vara "en sådan kille".

Söndagmorgon. Jag i taxin klockan 09.15 med Hanna på andra sidan min spruckna iphone. Nu är det inte jag som pratar, det är hon. Hon som säger till mig att ta fram vår sms konversation och trycka på delete. Kanske viktigast, skrolla tills Hans nummer i telefonboken och innan konsekvenstänket hunnit i kapp, trycka på delete. Att "en sådan kille" inte fyller någon funktion i mitt liv. Gör det du med.Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback