Victoria Schattauer, 21 år gammal och är i en period i livet då hela livet känns väldigt starkt. Här delar jag med mig av min vardag (färgglad som grå), mitt skrivande och en hel bunt i fotoform. Kram!

TRÄNING PÅ GUMSEGYM

Fick jätte dåligt bemötande av sats idag, förklarar mer sen. Hur som helst åkte vi till ett annat gym och tränade. Axlar och kondition i 2 timmar!! Sen äta thaimat och åka hem och paka, bli sminkad av michaela hos hennes kompis, bli hämtad av jennys bror och fixa resten hos jenny. Nu är jag hemma hos carro! Finns ingen morgondag! Hoppas ni har ett grymt nyår! :D


Nyåååår


Sista frukosten det här året:

Blev quinoa havregrynsgröt med keso, kvarg och hallon! Jag och Andreas ska snart åka till sats och köra sista träningen för året. Så taggad! Sedan är det massor av fix för ikväll, blir bara glad av att tänka på kvällen :D


ÅRET SOM VARIT

Imorgon är det sista dagen på 2012. Galet. Hela det här året har varit galet, helt galet verkligen. Jag har förändrats så otroligt mycket. Mest till det positiva skulle jag själv säga. Jag har gått genom motgångar då jag ställts på prov ett flertal gånger, samtidigt som jag nått framgångar som boostat mig själv rejält.

Vill ni ha en årsresume kanske? 
 

MIN BETJÄNT

Snäll syster man har som fixar ens fötter :) fotbad och hela köret! Nu ska jag bara duscha och allt som hör till så är jag klar för imorgon!


SHOPPING

Idag impuls-köpte jag nyårsskor! När jag fick reda på att alla tjejerna tydligen ska ha klackskor på sig så kände jag mig ju bara tvungen att köpa ett par, i sista sekunden. Det blev dessa nedan!! Helt kär! Från nilson shoes. Egentligen borde jag inte köpt dem för det är nästan ingen platå alls vilket gör att det är döden att gå i dem, men vafan, det är bara nyår en gång om året!


Gottigottgott

Efter en efterlängtad fika med tjejerna och ett besök på jobbet en snabbis så har jag äntligen fått i mig middag. Kycklingsoppa med sallad på sidan! Efterlängtat att äta hemma igen. Få i sig keso :D


:O


DÖTID

Vad cool jag är som tar egobilder på mig själv i bilen. Like old times!


NI FRÅGAR JAG SVARAR

Hur gör du när du äter efter träning då? Vad äter du och när?

Jag har problem med det, för åker nästan alltid buss till gymmet och efter träning kan det ta mellan 40 min och 1 ½ timme innan jag är hemma, så bryukar alltid käka lite frukt efter träning. Men sen en fråga till då, vad tycker du om frukt? Har för mig att du inte äter det? Vilken frukt är bäst och äta så att säga, banan tillexempel är ju det mkt fruktsocker i.

Svar: Tränar jag hemma, tex. styrka eller löpning så äter jag bara direkt när jag tränat klart. Om jag däremot befinner mig på gymmet så har jag oftast med mig matlåda till efter passet. Det beror dock på vilken tid jag tränar. Tränar jag på dagen, innan lunch så äter jag bara maten efter, har då med mig en matlåda (fyller på proteinet). Är det kväll (oftast vardag) och träningen är slut precis till middagsdags så hinner jag oftast få i mig mat på en halvtimme, utan att ta med mig mat till gymmet. Jag tar då bussen som går precis efter (jag får springa) och maten är oftast klar hemma så det går fort! Jag försöker alltid matcha min träning med mina måltider. Tränar oftast tex. Inte sena kvällar efter middagen. Jag lägger heller inte in träningen rätt tätt inpå efter lunch, för om jag inte tränar mer än 1 timme så kommer jag antagligen enligt tiden inte behöva äta mellis än. Dvs. Om vi säger att jag äter lunch 12, då tränar jag inte kl för då kommer jag tränat klart kl. 2 och då har det inte gått 3 timmar innan nästa mål. Jag är inte alltid såhär noga men ni förstår principen :)

Proteinshake är bra att ta efter träning eftersom det kan vara svårare att ta med sig en köttbit hela tiden ;) Jag ska börja ta det nu, så jag kan tipsa er! Hur som helst finns det ju olika proteinshakes för vilket syfte du har med träningen. Samma sak gäller maten. Vill du behålla vikten eller gå ner i vikt bör du ställa proteinet i centrum som energikälla. Vill du möjligtvis gå upp i vikt eller bygga muskler så bör du också fylla på med kolhydrater.

Det har du helt rätt i, jag har inte ätit frukt på hela det här året. Självklart är frukt nyttigt, sockret som det innehåller är fruktsocker och det behöver man inte vara orolig för. Dessutom innehåller det ju massor vattenlösliga fibrer, vitaminer, mineraler, antioxidanter och långsamma kolhydrater. Det finns inte frukter som är dåliga för dig men de som har mycket färg är de bästa, då färgen bevisar att dem innehåller mycket antioxidanter!

På senaste tiden (2 veckor ungefär) har jag ätit någon frukt då och då. Mest för att jag saknat det väldigt mycket men också för att det är väldigt snabbt att få i sig. Jag försöker nu äta lite mer allsidigt, ibland äta råvaror som jag tidigare uteslutit. tex. frukt eller kolhydrater. Av flera anledningar men främst för att jag inte haft min mens på ungefär 4-5 månader. Kan ha och göra med näringsbrist och vid viktnedgång är det väldigt vanligt.

Men som svar till dig, du skulle kunna byta ut frukten efter träningen till en protte och sedan äta riktig middag när du kommer hem :) kram!!


Roadtrip back till Stockholm

Lite kvarg på morgonen gör susen. Nu är min mage nöjd :) snart ska vi förhoppningsvis komma iväg, ska bli skönt att sitta i bilen i 4 timmar, bara lyssna på musik och ta det galet lugnt.


NI FRÅGAR JAG SVARAR

Gud vilken inspiration du är!!! NU SKA JAG KÖRA MED DIG HELA 2013 VICTORIA NU JÄVLAR KÖR VI!

Men en fråga: varför är du så rädd för kolhydrater, vi är exakt likadana kropsmässigt( bara det att du är lite tightare en mig nu efter allt julgodis) och jag tror att din muskelbildning skulle gå lite fortare om du åt mer kolhydrater! Dock absolut inte vita kolhydrater utan mer typ morötter, fullkornspasta, mathavre mm

Du hjälper mig iväg till gymmet också ska du veta ;)

Svar: Nej vad kul!!!!!!! ALL IN NU!! Vad kul kul det känns att jag kan få dig att tralla till gymmet :D

Varför jag är rädd för kolhydrater är nog för att jag i grunden har gått ner i vikt utan kolhydrater och då blir det en väldig omställning. Dessutom har min mamma och pappa varit väldigt positiva till LCHF så där har jag nog påverkats en del också. Men som du säger, jag behöver äta lite kolhydrater om jag vill se bättre resultat, speciellt eftersom jag vill bli fastare och inte gå ner i vikt! :) Därför ska det till en liten förändring nu ;)


NI FRÅGAR JAG SVARAR

Hur viktigt är det att äta något efter träningen? 

Svar: Otroligt viktigt!! Här har du några förklaringar som jag hittade på iform: 

- "Intensiv träning får muskelcellerna att brista. För att lappa ihop dem igen och bygga upp ny styrka behöver kroppen aminosyror, det vill säga små byggstenar som den kan bilda nya muskelstrukturer av. En av de bästa källorna till det är proteiner som i mag-tarmsystemet bryts ner till aminosyror.
 
- Träning kräver energi och ju högre intensitet du tränar med, desto mer energi ska hämtas från förbränningen av de kolhydrater som redan är lagrade i musklerna. Efter träningen är det viktigt att du återfyller reserverna och det gör du genom att äta kolhydrater. En bonus är att kolhydraterna samtidigt tjänar som bränslekälla och därmed räddar matens proteiner från att förbrännas.
 
- Hård träning betyder också inflammationer i muskler, leder och senor. Genom att sätta ihop en återhämtningskost som inte bara bidrar med kolhydrater och proteiner, utan också en massa inflammationsdämpande fetter, vitaminer och mineraler minskar du muskelvärken och förkortar din återhämtningstid."

Det är otroligt viktigt att äta efter träning. Ju längre tid du väntar med att fylla på med mat desto längre tid kommer det ta för dig att återhämta dig. Jag kan berätta att om du väntar mer än 2 timmar tar det upptill 3-4 dygn för kroppen att återhämta sig fullt ut. Därmed säger det sig självt, din kropp kommer inte vara helt redo för ett hårt träningspass dagen därpå om du inte är noga med maten!! Det finns bara nackdelar med att inte äta efter träning. Bara nackdelar. 

NI FRÅGAR JAG SVARAR

hur gör du när du är på släktkalas mm. ? Har problem gällande det, är ju alltid massa kakor och bullar och onyttigheter och känner mig tvingad att äta fast jag egentligen inte vill men samtidigt vill jag inte säga nej helt för då blir folk oroliga

Svar: Det beror på. Om jag vill så äter jag annars avstår jag. Oftast avstår jag dock! Som tex. de tre kommande månaderna så kommer jag inte äta NÅGONTING. Jag vill inte det och när jag väl är inne i en sån träningsperiod är det inget av det som min kropp suktar efter. Men jag förstår vad du menar! Tro mig, många i min släkt är oroliga för mig men det är faktiskt inte mitt problem så länge jag vet vad jag håller på med. Låter kaxigt men det är faktiskt så det är. Ät om du vill, alla är vi värda det, självklart är vi det, men du ska inte känna dig tvingad "bara för att" :)

Om du inte vill äta sötsakerna så kan du kanske ta lite mer av maten, lite mat som du vanligtvis kanske inte äter. Såsom vitt bröd? Eller liknande! :)


NI FRÅGAR JAG SVARAR

Är du nöjd med din kropp än? Och vad är egentligen ditt mål?

Svar: Nej, jag är inte nöjd. Mitt mål är att bli mycket fastare i kroppen, speciellt i benen. Jag vill bli mer vältränad och tightare helt enkelt :) 

wow vilken skillnad, grym är du! tacksam för dina svar :D, måste man äta typ var tredje timme ? jag kan äta 1-2 gånger på en dag och håller mig mätt, fast ställs kroppen i svältläge om man inte äter ofta?

Svar: Vad kul att du kan se skillnad :D Ja, bara kul att kunnah hjälpa till! Alltså ett viktigt steg mot en kropp med mindre fett är att du fördelar dagens kalorier över en mängd små och mellanstora måltider. Du minskar nämligen både din aptitreglering och din fettförbränning om du låter ett fåtal stora måltider förse kroppen med massiva mängder av näringsämnen istället. Det är därför man säger att man ska äta lite och ofta! Frågan är, hur ofta tränar du? Om det är så att du inte är så aktiv i vardagen så är det inte speciellt konstigt att du inte känner dig så hungrig, eftersom din kropp då inte behöver lika mycket energi i matväg. Är det så att du tränar och är väldigt aktiv så har jag tyvärr inget bra svar.. Äter du möjligtvis väldigt väldigt mycket de gångarna du väl äter? Försök att iallafall ta mindre portioner och dela upp dem på åtminstone 4 mål om dagen. Känner du att en viss mängd mat räcker till varje måltid, trots att det är en liten mängd så ät hellre så lite då och dela upp dem på fler måltider :) Men glöm inte att lyssna på kroppen!

Hej, jag undrar lite om löpningen för din del. Hur ofta springer du, och hur långt? Har du många gånger sprungit längre distanser? T.ex. 1 mil och drygt det? Och vilken är din favoritträingsform, alla katgorier? Är det cyklingen? 
Du är grym!! :) Kepp up the good work.

Svar: Nu i vintertid springar jag utomhus 1 gång i veckan, ibland blir det även någon halvtimme på gymmet utöver det. Jag brukar värma upp med löpning varje söndag innan styrkegympan och då är det 4 km som gäller. Det räcker gott och väl! När jag annars springer blir det oftast 6 km då jag har en väldigt bra runda som sträcker sig på ett perfekt sätt från mitt hus och som sedan leder tillbaka :) Den rundan är väldigt bra, så det blir ofta den sträckan och jag tycker den längden är väldigt bra. Därmed brukar jag inte vanligtvis springa så mycket längre sträckor. Oftast springer jag i ett högintensivt tempo och därför blir det kortare sträckor, det är nämligen inte många gånger jag sprungit över milen och därmed lågintensivt. Däremot är det något jag kommer börja göra allt mer, för att jag är trött på att benen lägger av när pulsen orkar betydligt mer ;) 

Hmm.. Svår fråga. När det gäller träningsväg så rider jag och det är givitvis något jag tycker är väldigt kul. Tyvärr ska jag sluta nu pga olika skäl. Hur som helst, jag ska försöka förklara vilken träning jag gillar bäst. Ska försöka förklara lite bättre. Att gå på spinning är så otroligt intensivt och effektivt och blir därför en av mina favoriter. Jag känner verkligen att det ger mig någonting. Har ökat min kondition något otroligt, sänkt min vilopuls brutalt och allt däremellan. You name it! Det är den bästa träningen enligt mig, just för att det är en gruppklass, konditionsträning (förbränning) och otroligt effektivt. Det roligaste är det däremot inte alltid. Det är inte alla gånger jag är taggad på att köra skiten ur mig och ge allt. Det är inte alla gånger då jag är peppad på att sätta mig på cykeln kl 19.00 en tisdag kväll när alla ligger hemma och kollar på tv:n och det bara öser ner regn. Men när man är klar så kan känslan faktiskt inte jämföras med någon annan träningsform, jag mår bäst av cyklingen och det är det ingen tvekan om :) Så att säga, det är ju någonting som får mig att sätta mig på den där jävla cykeln om och om igen, vecka eller vecka ;) Något jag dock tycker är roligare är att gå på klasser då man tex. dansar (shbam), hoppar (powerstep), tränar core muskler (core) osv. Jätte bra träning det med, då det är bra med allsidig träning och att variera olika träningsformer men tex. dansklasser är självklart inte lika jobbiga och intensiva. Men det är ju underbart att träning kan vara väldigt roligt också och inte alltid behöver vara pissjobbigt :)

Jag tycker också det är väldigt skönt att springa sålänge jag springer längre sträckor och i ett lugnare tempo, såfort jag pressar mig själv och springer fort fort fort så är det tufft och jag blir lätt uttråkad. Men det är bra träning för den mentala biten också ;) 

Så för att summera: Klasser på och ridning är den roligaste träningen men cykling är den som ger mig mest resultat och som är effektivast (vilket gör mig gladast i slutändan och jag mår bäst av). Självklart är det en balans av olika träningsformer som ger mig de bästa resultaten men utan cyklingen, där jag faktiskt pressar mig själv något otroligt så skulle jag absolut inte se de resultaten jag gör idag. Styrketräningen är väl det jag ogillar mest. Just för att jag inte heller ser det som effektiv träning, och jag gillar effektivt inte offektivt. Hehe, försöker jobba bort det tänket, men när jag styrketränar känns det inte alls som att jag tränar lika hårt.. Just för att det är jobbigt för stunden och inte hela tiden, man svettas ju inte som en gris, haha ;) 

Tack tack tack, vet inte vad jag ska säga, men tack :D

STRONG IS THE NEW SKINNY

Nehe.. Vi åker tydligen hem imorgon bitti istället. Hur ska jag då hinna träna, jobba, träffa emma, vickan osv. Hur ska jag hinna det? Aja, det löser sig väl..


Lugnet före stormen

Nu har jag snart legat i soffan framför tv:n i 3 timmar. Riktigt sällan det händer mig, tittar verkligen aldrig på tv hemma! Man får passa på när man inte har så mycket att göra :) Jag har packat klart allt mitt så nu väntar jag bara på segisarna alexandra och andreas. Vi får se när vi kommer iväg egentligen, kan ju bli vid sex tiden det med..


ATT SÄTTA UPP MÅL FÖR 2013

Nu inför 2013 så behöver nog de flesta av oss lite extra pepp för att komma igång!! Kanske har du redan kommit en bra bit på vägen men behöver lite mer motivation och träningsglädje, något att kämpa för, ett mål att nå. Något som utmanar helt enkelt! 

Jag ska anmäla mig till vårruset och tjejmilen 2013. Gör det du också! 

Vårruset är 5 km långt och är i 17 städer i hela Sverige. 27 och 28:e maj är det i Stockholm! 


Det andra loppet jag ska anmäla mig till är: 

7 september går stapeln av och tusentals tjejer springer en mil. Jag har aldrig sprungit ett lopp förut så därför ska jag starta med vårruset och sedan 4 månader sedan ge mig på milen. Det här är verkligen perfekta målstolpar för er som har svårt att hitta motivationen, eller bara för er som också älskar att springa, eller ja, som bara vill! Men det blir mycket lättare och roligare att träna om man har något att se framemot, ett mål :)

Jag ska börja sätta upp rimliga mål för mig, tider som jag skulle vilja klara av att springa på, utmanande.
När jag senast sprang 1,2 mil sprang jag på 1.10 h. Då tog jag inte i alls första varvet (6 km), eftersom jag sprang första varvet med pappa som uppvärmning. Om jag skulle kunna springa milen på 45-50 minuter skulle det ju vara grymt kul! Men då väntar mycket jobb :D 

Jämför med er själva, då kommer ni komma långt! Och jag tycker verkligen ni ska anmäla er till något lopp nästa år! Tänk känslan efteråt när man klarat något man inte trodde var möjligt :) 

FÖR OCH EFTER BILDER

Nu har jag grävt fram de bästa bilderna jag hittar. Satan att jag inte tagit klockrena för/efter bilder. Men de här får helt enkelt duga för sålänge.

FÖREEFTER 

SHOPPING

Dessa är de kläder jag har köpt i Kalmar. Har hittat lite andra nödvändiga saker, så som iphone skal, hudvård, träningstillbehöver osv. men de här är kläderna som jag är riktigt glad över! Juste en kjol har jag köpt också..

I DID IT


NI FRÅGAR JAG SVARAR

Tack så jätte mycket för svaret! Min består frukost oftast utav fil axa fullkornqflingor ett glas juice och en fullkorns macka med ost och en gurkbit, lunch pasta ris eller potatiskanske mycket utav det kött, kyckling eller fisk lagom mängd men oftast mindre än pastan Eller riset. I stort sett inga grönsaker, och vatten. Middag: liknande oxh kvälls fika antingen ett glas juice å macka eller flingor å fil ibland mellanmål mellan lunchen och middagen oftast bara en banan. Men sen kommer det till småätatndet kan äta tex frukt någon macka ibland, godis eller någon kaka mellan måltiderna vilket leder til att jag inte äter lika mycket mat.Jag är inte tjock normal snarare men vill gå ner är inte nöjd. Väger ca 64 kg oxh är 1:66 lång är väl störst runt låten, muskler. Låter konstigt men kan man få bort det? Vill så gärna nå em vilt på ca 58 km iaf hur ska jag göra nu när jag har beskriva min kost är beredd på att satsa hårt!!! inte sluta med kolhydrater men godis och allt sådant. Vill så gärna få smala oxh slanka ben. Tack för svaret innan och tack i förhand blir så inspirerad utav dig!!! Kram Johanna

Svar: Du bör dra ner lite på kolhydraterna och öka det gröna, dvs. sallader, grönsaker. Juice är onödigt, om du känner att du ändå vill ha något i form av det, så ta istället en frukt. Flingor skulle du kunna byta ut mot hemmagjord müsli, ofta finns det onödigt socker i flingor man köper. Ät ofta och mindre portioner och inget smätande ;) Ät möjligtvis frukost, lunch, mellis, middag och ibland kvällsmål om du känner att du behöver det! Träna mycket förbränningsträning såsom löpning eller cykling med mycket intervaller, fettförbränning. Vill du inte öka din muskelmassa på låren så träna inte så mycket styrketräning på lår. Jag tror det mest är du som hakar upp dig på att du har mycket muskler på låren. Jag tror att jag har jätte muskulösa ben men egentligen inte ;) haha.. Asså alla är byggda på olika sätt. Nu har tex. jag kommit till den punkten då jag inte kommer kunna bli riktigt smalare om jag fortsätter träna såhär. Då skulle jag behöva svälta mig själv, seriöst. Jag kommer bara bli fastare, och för mig är det delvis att bli smalare. 

Hur som helst, om du inte vill öka din muskelmassa i låren så får du vara mer oaktiv i träning som aktiverar låren. Lyfta vikter, benböj osv är då inget att rekommendera. Men satsa på mycket cardio! Absolut kan du gå ner till 58 kg, om du struntar i småätandet och sockret, äter regelbundet och nyttigt och tränar bra! Lycka till! 

Problemet med mig är att jag småäter, eller vissa dagar äter jag bra sen äter jag rätt så onyttigt kanske dricker läsk och äter nån kaka, sen äter jag nyttigt en dag igen, ja hoppar väldigt mycket men undrar om jag skulle gå ner i vikt minst typ 6 kg tills sommaren om jag äter musli och fil eller havregryn med bär till frukost, sallad och kött/fisk till lunch sen samma middag som lunchen, sen dricker jag mycket vatten och även kaffe på morgonen med kanske nån liten skvett mjök i. Troru det skulle funka? maten är problemet för mig -.- 
känns som jag typ jojo bantar eftersom jag äter nyttigt nån vecka eller nåra dagar sen onyttigt sen nyttigt igen, håller verkligen ingen stabil diet, sen tuggar jag extra tugummi heeeela tiden eftersom jag försöker sluta röka oxå, mycket problem på en gång haha! Tacksam för dina svar tidigare det hjälper mycket och din blogg är väldigt inspirerande:D

Svar: Självklart!! Men för att det ska funka så måste du som sagt sluta småäta och bestämma dig för att det här är det du vill och att du kan. Du får inte acceptera något "ja men, det här slinker ju ner, det kommer inte göra någon skillnad" för som man säger, en gång är en gång, men två gånger är en gång för mycket! ;) Börjar du nu har du god tid på dig till sommaren, det klarar du av! Men lägg in ett mellis på eftermiddagen, exempelvis bär och kvarg/fil (kvarg mer mättande). Det gäller att äta ofta och mindre portioner! Haha, tuggummi är inte speciellt bra, lurar magen att man bli hungrig men om du måste göra det så kan jag lätta dig och säga att det inte kommer göra någon stor skillnad :D Jag tycker din plan låter bra med maten annars. Glöm inte bort fettet. Lägg in lite keso till middagen ibland eller turkisk yoghurt, nötter (hasselnötter, valnötter), fetaost i salladen och ägg. Det är viktigt att få i dig fett, avokado är också jätte jätte bra.

Kaffe är bra att dricka innan träning med ett glas vatten till, kaffe ökar nämligen fettförbränningenl
Tack så hemskt mycket, jätte kul att höra :D lycka till!!

FRUKOST PÅ ESPRESSO HOUSE


Jag är handikappad i hela kroppen efter tre dagars styrketräning med Andreas, fullt seriöst. Kan knappt röra mig. Därmed vila idag! Jag och Alexandra åt frukost på espresso house idag och jag kom precis upp till lägenheten nu. Tänkte ta lite kort på allt jag köpt här, men först ska jag gå ner och köpa lite mer ;) Har kapat en massor och det ska jag fortsätta med.

 

Vi åker vid 4-6 tiden idag, roadtrip på 5 timmar. Älskar verkligen att åka bil! Så vi kommer hem senare ikväll till Stockholm. Shit, tiden har bara sprungit iväg alltså.

 

Nu gör jag mig redo mentalt för 3 månaders nyttig kost och hård träning som börjar på onsdag, 3:e januari. 14 mars har jag förhoppningsvis nått mitt mål. Eller nej, jag SKA. Här i Kalmar har dem en ben&jerry skopbar, precis nedanför lägenheten, påtal om ingenting. Förra gången jag var här vilket var i Mars så bestämde jag mig för att jag skulle äta någonting där nästa gång jag kom hit. Jag har sagt det till mig själv i flera veckor, att jag ska köpa glass där alltså. Låter kanske konstigt, att jag måste planera såhär, vissa skulle väl antagligen bara gå och köpa glass om dem känner för det, men jag är jag och därför är det inte så enkelt ;) Men jag vet att jag kommer ångra mig om jag inte köper lite glass där innan jag åker hem idag. Har funderat på det i flera dagar. Jag har sagt till mig själv att jag är värd en ben&jerrys sedan jag började träna för cirka 9 månader sedan, och nu ska jag faktiskt äta det också!!!!!!! Jag minns verkligen hur jag sagt det till mig själv, men det är så lätt för mig att helt plötsligt inget tillfälle passar, att jag hittar bortförklaringar till att jag inte är värd det. Jag är visst värd det, och om jag inte förstår det själv får jag lita på er och de andra som säger det dagligen till mig. Lita på att ni har rätt. Det är dags att skaffa sig lite perspektiv nu Victoria.

 

Vissa av er kanske tycker det är konstigt att jag ser det som ett framsteg när jag unnar mig annan mat, att jag är stark när jag gör det, men saken är den att det är hur lätt som helst för mig att hålla mig till nyttig mat, bara äta nyttigt och träna, det är "normalt" för mig. Det svåra för mig är att hitta en balans och tycka det är okej, att se själv att jag kämpar otroligt hårt och att det kan vara nyttigare att unna sig saker ibland än att hela tiden vara otroligt strikt. Om jag fortsätter att hela tiden säga att "fyfan vad najs när jag kommer dit och åhh, då ska jag äta jätte gott osv" och sen inte gör det, för jag vet att det är så det brukar bli, fortsätter jag så kommer det bara gå utför... Men jag ska inte utför, jag ska uppåt och bli starkare i mig själv!!! :D


NI FRÅGAR JAG SVARAR

Bara en liten fråga, Är du rädd för att få anorexia/bulimi?

Svar: Jag har inte varit rädd för att få något av det. Jag har aldrig tänkt så långt för jag har aldrig trott att JAG skulle kunna få det. Men jag har märkt att det inte är som jag trott. Man tror aldrig att man ska hamna där själv men sedan står man där, och helt plötsligt förstår man inte hur det kunde gå så fel. I dags läget känner jag mig otroligt svag psykiskt. På alla sätt man kan tänka sig och det är sjukt jobbigt varje dag, trots att jag inte alltid visar det. Jag kämpar på och tvingar mig själv att tänka i "bra" banor istället för i mina "dåliga". Lättare sagt än gjort så att säga.

Fortsätter jag att kämpa som jag gör så är jag inte orolig för att jag skulle kunna få anoroxia eller bulimi. Men jag måste vara ärlig mot mig själv för att klara det och därmed behöver jag hjälp, hur jobbigt det än är att inse.


På gymmet!


NI FRÅGAR JAG SVARAR

härligt, men vem är denna andreas? Låter som en riktigt bra tränings kompis!

Svar: andreas är min stora systers pojkvän! Han är personlig tränare och har ett eget gym :) grym!


Efter-träning-mys

Passet var hårt idag! Hårt och bra! Nu har jag massor av inspiration på övningar osv som jag kan göra på gymmet hemma :) om ni är intresserade så kan jag lägga upp en video från igår då jag lyfter? Efter träningen åkte jag till alex och så gick vi och shoppade ett tag. Fick med mig massor av kläder som jag kan visa på söndag!

Nu väntar vi på andreas och sedan ska vi äta middag. Hungrig nu!!


Dags att bränna lite!

Haha.. Nu ska jag och Andreas till gymmet! Blir axlar idag, kommer nog bli riktigt jobbigt. Som det ska va! Har varit och valt ut kläder från vila också idag för 1000 kr så efter träningen ska jag och Alex dit och köpa dem! :)


Nyår börjar närma sig..

Och jag ska vara snygg!


Lunch dags:


NI FRÅGAR JAG SVARAR

Jag är rätt lik dig, är 16 år gammal väger runt 64 och vill gå ner till 56-55 kg, tränar i stort sätt varje dag, olika pass på gym t.ex boxning,spinn,core,dans osv. men problemet är nog maten, vet inte hur jag ska äta för att lyckas gå ner t.ex 1 kg i veckan

Svar: Hej! Skulle vara lättare att svara om du skrev vad du äter nu, när du inte lyckas gå ner. Men jag ska försöka hjälpa dig så gott jag kan ändå. Om du är villig att ge upp kolhydrater kan jag tipsa dig om mitt kostschema som jag gick ner i vikt med, det finns några inlägg ner. Men först och främst bör man inte småäta, äta socker och allt annat onyttigt. Du bör äta regelbundet (ungefär 3 timmars mellanrum mellan målen) och inte hoppa över måltider. Vill du inte sluta med kolhydrater så funkar det också, tränar du regelbundet varje vecka och bara äter nyttigt kommer du givitvis se resultat ändå, du kan då istället tänka på att inte äta för mycket kolhydrater. Du har alternativ så som: fullkornspasta, råris, rotfrukter, grovt bröd, müsli eller olika sorters kål. Ät allt i lagom mängd! Ät mycket sallad, väldigt väldigt nyttigt och otroligt få kalorier, du kan typ äta hur mycket som helst. Ät mycket näringsrik mat, var inte rädd för fett (rätt fetter), mycket fiberrik mat och var noga med att få i dig protein. Såsom: fisk (lax, makrill, tonfisk) kyckling, kött, kalkon, ägg. Bara mat i fettväg: Keso, fetaost, kvarg, turkisk yoghurt är att rekommendera. 

Hoppas det hjälpte dig!

NI FRÅGAR JAG SVARAR

MEN! Vad tyckte du om att han gick på soppdiet? Nu gick det ju väldigt bra för honom men annars?

Svar:Alltså, när dem går på sådan diet är det för att dem är så brutalt feta. De lever på ungefär 500 kcal om dagen och det är inte mänskligt, haha. Men det ger ju resultat. Under denna tid så tränar dem knappt. Dem skulle aldrig orka träna för dem får ingen mat som ger dem energi till det. Muskler blir dem helt av med, det är bara skinn som hänger. Men till en början kanske det är så man får gå till väga, jag vet inte. Man måste nog gå till väga på lite annorlunda sätt när man har så mycket fett på kroppen, det är ju trots allt så mycket man inte kan göra när man är så fet. Men i allmänhet tror jag inte det är så bra att leva på soppa i tre månader i sträck. Det är skillnad på en otroligt fet person och någon som bara är lite mullig och vill gå ner i vikt. Är man hyffsat hälsosam och inte väger allt för mycket och faktiskt fysiskt kan så tycker jag inte att soppdieter är något att rekommendera. Då snackar vi en livsstilförändring och inte en kortvarig diet, då går man oftast upp i vikt igen efter dieten. Det är min åsikt :)

NI FRÅGAR JAG SVARAR

hur mycket gick du ner i veckan/månaden?
hur mycket vägde du först och hur mycket väger du nu?
hur lång är du?
hur gammal är du?
hur höll du sötsuget borta när du skulle gå ner i vikt?
är havegrynsgröt bra frukost?
kan du lägga före och efterbilder på dig :)

Svar: lite olika men skulle tippa på i snitt kanske 1/2-1 kg i veckan! Från början vägde jag 66.7 och nu cirka 55-56 kg. Sist jag vägde mig: 55.7. Jag är 168 cm lång och är 17 år! Sötsuget försvinner med tiden, ju mindre socker man äter desto mindre vill man ha :) när man kämpar hårt så vill man heller inte äta skit eftersom man vet att resultaten inte kommer visa sig lika fort och det är ju ens framsteg som gör att man fortsätter kämpa ;) Men drick mycket vatten och ät regelbundet + en stadig frukost, då kommer suget efter mat i allmänhet minska resten av dagen. Havregrynsgröt är bra :) jag blir inte lika mätt som tex. På kvarg men om du toppar med lite keso, kvarg, jordnötssmör eller hallon så funkar det utmärkt :) (beror självklart på hur mycket man tränar, hur stor man är och hur gammal osv).

Jag kan lägga upp för och efterbild snart :) ska försöka hitta några nya bilder på min dator som jag inte lagt ut tidigare!


NI FRÅGAR JAG SVARAR

Kan du inte lägga ut typ ett mat schema på hur du äter varje dag under en vecka ? :) skulle vara otroligt bra eftersom jag inte riktigt vet hur jag ska äta och du verkar komma långt på din diet eller vad jag ska kalla det :) otroligt bra kämpat!!

Svar: Jag vet att jag gjort det förut men jag kan göra det igen :) när jag höll på att gå ner i vikt följde jag ett kostschema som löd såhär:

Frukost: 125 g kvarg med hemmagjord müsli och bär + vatten och omega3
Lunch: 150-200 g kyckling/fisk/kött med sallad och möjligtvis keso eller turkisk yoghurt
Mellis: 125 g kvarg toppat med bär
Middag: 150-200 g kyckling/fisk/kött med sallad och möjligtvis keso eller turkisk yoghurt

All mat under dagen äts regelbundet med ungefär 3 timmars mellanrum. Detta anpassas självklart beroende på när man tränar, när man går upp på morgonen osv :)

Nu äter jag mer ibland. Äter lite mer frukost, kolhydrater ibland i form av havregrynsgröt eller knäckebröd och har inte som mål att gå ner mer i vikt. Vill få mer muskler eftersom jag vill bli mer fast i kroppen och då måste jag äta mer. Men vill du gå ner i vikt så är detta schema jätte bra, det funkade för mig och det ger grymma resultat!!

Hoppas det löser sig och tack så mycket!!


Tre timmar senare:

Sjukt bra träning för låten blev det! På knäböj i smittmaskin tog jag 70 kg. Känner mig stark! Nu skakar jag inte lika mycket i benen efter att ha sträckt ut dem men för en timme sen var jag fortfarande som ett asplöv. Haha!! Stod där med biffarna och tränade och alla var imponerade av mig ;) känns bra!

Nu har vi ätit middag och börjat kolla på en film. Aldrig mera fet var riktigt bra ikväll, för er som inte sett det: KOLLA!! Sån inspiration :)


NI FRÅGAR JAG SVARAR

Hej först och främst måste jag bara säga du är imponerande den resa som du har gjort! Du är inspererande. Har en fråga som du kanske skulle kunna hjälpa mig med.

Jag tränar ca 5 gånger i veckan men jag vill gå ner i vikt, jag äter som vanligt. Men jag vill inte göra några större förändringar i min kost. Jag skulle kunna sluta med godis, kakor , dricka you name it men inte att sluta äta kolhydrater osv. Har ganska muskliga ben, vill gå ner runt låren. Hur får jag smalare ben, har komplex för dom. Har du något tips?

mvh

Johanna

Svar: tack tusen gånger om Johanna, det värmer i hela mig och är så roligt att höra att jag kan inspirera dig. Jag ska försöka svara så gott jag kan!

Kosten är som man brukar säga 80 % och träning 20 %, på ett ungefär. Du skulle kunna träna 5 dagar i veckan utan några resultat om du äter skit de andra 23 timmarna på dygnet. Så viktig är kosten. Nu vet inte jag hur du äter men om du totalt slutar med socker dvs. Godis, chips, läsk och bakelser så kommer du se stora förändringar!! Du kan självklart äta kolhydrater men som med allt, i lagom mängd!

Låren: förbrännings träning, dvs cardio. Där har du cykling, löpning, simning, ridning (intervallträning) osv! Var inte rädd för att balansera detta med styrketräning, det krävs mycket för att du ska få muskliga lår. Du kommer bli väldigt fast i kroppen om du varvar styrka och kondition. När du går ner i fett kommer du nog tro att du fått super mycket muskler, men det beror på att fettet försvunnit och musklerna som egentligen alltid funnits där börjat titta fram.

Kör hårt! :D


Då kör vi då! #taggatill


Nytt i garderoben:

Nike pro träningströja!


I feel good nanananananana


Pratar med Alexandra i telefon och taggar till för träning. Andreas kommer hit vid fem tiden och då ska vi åka till gymmet och köra ett hårt benpass. Med tanke på att jag knappt kan röra mina armar idag så känner jag mig lite nervös. Men jag är sjukt taggad och det ska bli riktigt kul!

Underbara mornar

Vaknade vid nio tiden imorse och satte på tv:n samtidigt som jag åt frukost. Efter ett tag vaknade Alex och då gick vi ner till stan och satte oss på espresso house en stund innan hon skulle jobba. Sen dess har jag gått runt själv i stan och shoppat lite mer. Prövat och kollat på träningsskor för fulla muggar och varit väldigt nära på att köpa ett par reebook ezetone. Köpt en ny träningströja gjorde jag istället + en jätte fin kofta.

Nu har jag precis kirrat lunch och ska leta runt lite på internet efter en cykelbutik!


En timmes arm pass:

Och jag känner inte mina armar längre. Skakar fortfarande och vi var klara för en timme sedan. Är inte van vid att träna så mycket styrka på en gång! Men bra träning det där kan jag säga! Imorgon ska vi köra ben och jag är redan nervös ;) känns så konstigt när andreas säger att jag ska äta riskakor med jordnötssmör efter passet.. Inte van haha! Så rädd för kolhydrater..

Hur som helst har jag ätit jordens godaste köttfärssås nu och vi ska kolla på en film vi hyrt. En lite bättre onsdag!


Nya träningskläder:

Sport bh: h&m 99 kr
Långärmad: stadium 99 kr
Nike pro shorts: stadium 199 kr


Kalmar-mys

Har varit ute och shoppat hela dagen. Sjukt mys! Fått med mig nya träningskläder hem, så glad för dem! Visar senare :) nu ligger jag i soffan med alex och kollar på zorro, får se hur det blir med träningen idag. Andreas har inte kommit hem än!


FRAMME I KALMAR

Åh herregud vad längesedan det var jag sov till 11. Kände verkligen att jag behövde det! Igår åkte vi vid ungefär 9-tiden och kom fram runt halv 2. Så nu sitter jag här i soffan och äter frukost, helt själv i lägenheten och kollar ner mot shopping butikerna. Ska snart ta på mig kläderna och gå ut och shoppa lite sedan senare ett dag väntar ett tränkngspass med Andreas på hans gym. Jag blir seriöst nervös bara jag tänker på det... Jag kommer dö!!


JAG ÄLSKAR DIG

Jag älskar julen. Nu har vi fått gäster, vi har middag här ikväll med kalkon så det innebär ännu mer mat. Men hörrni, ha ingen ångest för all julmat! Det är dessa dagar ni kan äta och äta. Jag tränar på som vanligt, äter de flesta måltider nyttigt nu och kommer göra det resten av veckan MEN äter samtidigt lite mer vad jag vill. Jag drack en halv julmust igår (jag älskade läsk förut) men nu känner jag bara att jag inte alls tycker det är så gott. Onödigt socker för min del. Istället åt jag väldigt mycket choklad och godis! Idag ska vi äta kalkon här och sedan kakor, fika, osv. Ja, jag ska äta. Efter nyår är det hård träning igen och den 1:a mars ska jag ha nått mitt mål. Detta innebär inte att jag kommer trycka i mig hur mycket som helst till 2:a januari men heller inte tvärtom. Jag tycker ni ska njuta av dessa dagar!


Mys

Knappt haft någon aptit idag så jag åt bara lite makrill och pyttelite sallad till lunch så jag kom hem vid 3 och åt lite kvarg. Gott!


Check!


Mot gymmet:

Sista gången på en vecka jag kommer gymma på sats, åker ju till Kalmar ikväll och kommer hem på söndag igen! Ska först köra lite egen kondition, sedan yoga och efter det ett shape pass! Lång träning idag men det behövs! :D

Jag är verkligen SÅ glad för min nya väska :)


MERRY CHRISTMAS TO YOU

Har ni haft en bra julafton? Min har varit jätte bra. Tog vilodag idag efter att ha tränat 6 dagar på raken, kroppen skriker efter vila. Hur som helst åkte vi hem till moster till kalle, såg sedan på kan du vissla johanna och vid ungefär sex tiden började vi äta. Julbordet var sjukt gott! Min släkt är ju som dem är, skriker i mun på varandra HELA TIDEN, ljudvolymen är sjukt hög osv (inte för att jag skulle vilja byta ut den men ni förstår principen) efter ett antal timmar blir det påfrestande haha. Frågesport, paketöppning, present-leken och allmänt mys kom därefter. Nu ligger jag i min säng med datorn och ska bara borsta tänderna för att sedan sova. Ska upp i hyffsad tid imorgon för att ge mig på ett träningspass på gymmet nämligen. Yoga & shape står på schemat! Får se om jag byter ut yoga lot egen kondition innan, har inte riktigt bestämt mig! Men det ska bli SÅ skönt att komma till gymmet efter såhär mycket mat. Känns som jag gått upp 20 kg... Ska inte väga mig förens 2 veckor efter nyår, annars kommer jag bara bli ledsen. All vätska väger så mycket i kroppen :(

Har fått massor av fina paket också. Presentkort, pengar, thaimassage, louis vuitton väska, lite kläder och krämer. Tacktacktack världens bästa familj.


GOD JUL ALLESAMMANS


NI FRÅGAR JAG SVARAR

Jävlar vad snygga ben du har!!! 
Hur har du gjort för att få dem? 
Är det tack vare cyckling och löpning? Skulle bli superglad om du svarade på detta! 

Kram på dig, din blogg är sjukt bra och inspirerande!
 
Svar: Tack så hemskt mycket, blir så glad!!! 
Jadu.. Jag har tränat som FAAN! Cykling och styrketräning har nog och är nog största anledningen! 
Kul att du kan se det, själv har jag fortfarande lite svårt för dem, det är benen jag fortfarande inte är nöjd med. Men för att hjälpa dig kan jag säga att en blandning av kondition (cykling, löpning, mycket intervaller) och styrketräning (mycket med egen kroppsvikt många repetitioner) har gjort att dem blivit mindre och fastat till sig. Men jag har fått mycket muskler, åtminstone har fettet försvunnit och det ser ut som jag fått mycket mer muskler eftersom fettet över har försvunnit. Tack så jätte mycket och god jul! :D

JULFRUKOST


JULAFTONSMORGON

Började med att jag grät. Mamma hade delat upp MIN julstrumpa till mina syskon också, allt godis JAG hade köpt. Nu är allt löst men så går det när man vill ha sitt godis som man inte ätit på 1000 år. Nu julgröt hos mormor med min supersnygga outfit!


Dan före dan mys

Alla julklappar är inslagna, jag har duschat, städat mitt rum och nu lagt mig i sängen. Amadeus sover med mig ikväll har jag bestämt så nu ska vi titta på sista Johan Falk filmen - kodnamn Lisa. Snart kommer Alex och Andreas från Kalmar. Har inte träffat min syrra på jätte länge så det ska bli jätte kul!

Tack för era kommentarer förresten, värmer jätte mycket!


Kvällsmål:

Jag vet att jag ofta säger nu "har ätit .. för första gången på evigheter". Nu menar jag det verkligen. För första gången på EVIGHETERS EVIGHETER har jag ätit något efter middagen. Blev så hungrig vid 10 tiden att jag tog två mackor. Ingen ångest, jag gör framsteg varje dag! Blev två effektknäcke surdeg&quinoa med leverpastej, ost, gurka och skagenröra. Mums!

Nu mår magen bra igen :)


Julaftons klänning:

Bilden gör inte den rättvis. Inte alls samma färg i verkligheten, mycket snyggare. Men lägger upp bättre bilder sen!


MIDDAG:


Thaikyckling med keso och sallad :)

JOBB & JULSHOPPING


Har varit en så himla mysig dag idag. Jobbade 11-15 först, vilket drog ner mitt humör lite eftersom alla kunder var så jävla stressade och otrevliga. Men med Michaela och Tove som sällskap så tog jag mig igenom timmarna ändå. Vid 3 tiden så gick jag till Emmas jobb (hon jobbar mittemot mig) och väntade, hon slutade 4. Sedan fikade vi på Fresco, en efterlängtad fika med jordens godaste kladdkaka (onyttig) som jag velat ha i över ett halv år. Fam. Wahlgrens var där också på tal om ingenting :) Sedan började vi julhandla. Tog en sväng förbi Zara också och köpte en klänning till mig som jag ska ha imorgon :D Visar senare! 

Efter massa shopping, letande och skratt åkte vi till sollentuna centrum och köpte det sista. Alla julklappar färdiga! Nu har jag precis ätit middag och ska hoppa in i duschen. Raka benen, tvätta håret, slå in julklappar, städa mitt rum, fixa julstrumpan (ja jag har köpt allt mitt eget för att få det ultimata :D). Så glad att det är julafton imorgon! 

WE ARE THE CRAZY PEOPLE
KÄRLEK när man är klar med träningen innan kl. 9 på morgonen. Inga bilar, helt vitt utomhus, hög musik i min helt egna värld. 5,5 km är kirrat och jag är klar. Fyfan vad det där var jobbigt! Gled bara runt i snön överallt (sjukt bra träning) men 29 minuter tog det iallafall. Ingenting som går att mäta med mina andra tider såklart, men det behöver inte alltid gå fort, lika jobbigt ändå i all denna snö! 

Nu äter jag min frukost och ska snart gå till tåget. Alla har köpt sina julklappar förutom jag känns det som. Jag ska börja idag.. Nu ska jag få julkänslor!! Men först jobb i 4 timmar! :) 


4:e advent idag också, tiden har gått så fort, seriöst sjukt, imorgon är det julafton!

TIME FOR SOME MORNING CARDIO


Trodde jag. Har precis ätit upp min pre-workout frukost och tänkte sätta på mig skorna för att åka till lá gym. Nära, sats öppnar tydligen 10 idag, vafan är det för regler? Så irriterande har packat allt i onödan. Aja, då får jag väl gå ut och springa istället. Vet inte vilken runda det blir än, men tror jag kör på den på 6-7 km. Har med mig pulsklockan! 

GAAAALEN DAG:

Efter massor av timmars jobb kom jag och Patricia äntligen iväg. Först middag i kungshallen och sedan bio på sergel (breaking dawn part: 2). Så himla mysig kväll, det här behövde jag verkligen! Filmen var GRYM och jag är SÅ glad för att jag har sett den nu. ÄNTLIGEN ligger jag i min säng och har fixat klart ALLT för imorgon. Träningsväskan, jobbkläderna, matlådor, allt! Ska upp vid 7 imorgon för att röra mig till gymmet. Det innebär att jag MÅSTE sova nu för att orka. Först gym, sedan jobb, sedan träffa emma och julhandla hela dagen. Ska nämligen köpa alla julklappar imorgon, har endast hunnit köpa 1 hitills.. Godnatt!

HEHE

LUNCH


DAN FÖR DAN FÖRE DOPPAREDAN

Så himla glad idag! Ska gå till tåget nu med högsta musiken i öronen, jobba i 6 timmar och sedan förhoppingsvis ska jag och Patricia gå på bio ikväll. Inget som är spikat ännu men vi får se! Hörs senare!

Har på mig byxor från vila och tröja från vila idag :)

Dagens frukost innan jobb:


Fick se ut såhär! Kvarg med müsli och bär! Äter lunch innan jobbet (vid 11) eftersom dem sätter rasterna så himla konstigt, kan inte riskera att få rast vid halv 4... som om jag ska klara av att vara utan mat i 6 timmar? 

DAGENS TRÄNING: CHECK

Den som säger att man inte kan svettas till döds med nike traing club i 45 minuter har fel. Tog fram mattan och hantlarna i morse vid åtta och körde i en tre kvart. Rann svett, pulsen var hög och magen skakade. Så det ska vara! Med mitt skavsår och mina misshandlade ben (för att jag gått så mycket) tog jag det kloka beslutet att jag inte gick ut och sprang. Har kört mycket kondition i veckan iallafall så körde styrka istället. Nu är jag redo för att gå i 5 timmar till på donken! (jag menar SPRINGA eftersom det kommer vara KAOS med mycket folk)


DAGS FÖR MORGONTRÄNING
JAG SÄGER BARA SÅHÄR:

ÅH HERREGUD.

Har gått runt som en dåre i 10 timmar i sträck. Det var kaos på donken alla timmar mellan 11-15, hur mycket folk som helst, köer överallt, hela tiden. När jag hade jobbat klart åkte jag fort som fan in till centralen för att sedan hoppa in i minibussen och åka till huddinge och knacka dörr. Ljus & strumpor sålde vi i snöovädret. Mina fötter var isbitar och händerna likaså. Tjänade dock 650 kr på 3 timmar vilket tydligen är jätte bra för att vara första gången! Så det känns bra. Men nu ligger jag äntligen i sängen efter den här sjukt långa dagen och ska tyvärr upp om 8 timmar. Jag är funktionshandikappad snart. Har vilat från träningen idag, och funderar starkt på om jag inte ska ta två vilodagar den här veckan. Imorgon är det jobb 11-17 igen och sedan förbi pappas kontor och jobba lite, sedan förhoppningsvis middag och bio med Patricia. Hur som helst kommer jag springa fram och tillbaka konstant på donken imorgon också så jag överväger att vila imorgon också. Dock tror jag att jag kommer gå ut och springa och köra lite styrka innan jobbet på morgonen. Ställer klockan och får se hur jag känner mig. Som jag känner mig nu är mina ben helt döda, helt fullkomligt paj. Och skavsår har jag också. Men nu ska jag sluta klaga och sova istället. Bloggen får ta stryk idag/den här helgen. Mycket att göra!


Granen är klar iallafall!

HUNDBESÖK

Jaha då var det bara och gå upp då. Ska bli kul att jobba idag. 11-15 jobbar jag på mcdonalds och sedan drar jag vidare på ett annat jobb 16-19. Ska knacka dörr och sälja ljus. Lär bli en utmaning men vi får se hur det går! Har precis ätit frukost och nu ska jag bege mig ut i snöovädret.. 

Dem jobbar förfullt där nere nu med badrummet så nelly får vara här också. så söt..

JULBORD - PAPPAS JOBB


Har haft en riktigt mysig och trevlig kväll. Ätit så sjukt god mat och mycket mat. Allt som kan tänkas finnas på ett julbord. Mitt i allt har Sveriges bästa tenor haft live-konsert och grejer, sjukt duktig. Nu ligger jag i sängen och tittar på Johan Falk! Ska jobba exakt hela dagen men hinner sova till halv 9 åtminstone. Skönt!

Tummen upp!

Nu ska jag gå och kolla på lite julklappar och sedan åka in till pappas jobb. Eftersom jag är anställd får jag vara med på julbordet som är ikväll!


Lunch!


KÄNSLAN NÄR MAN

Skakar som ett asplöv ;) olikt för att vara mig, brukar aldrig skaka hur hårt jag än tränar. Någon gång måste vara den första. Passet var brutalt jobbigt, det var grym musik och alla var bara allmänt taggade. Körde lite insida lår efter och stretchade igenom kroppen. Har blivit lite dåligt med stretchen på sistonde, måste bli bättre på det!


NI FRÅGAR JAG SVARAR

Tack igen för en inspererande blogg!! 

Skulle vilja veta hur du ser på alkohol? Kommer du tillåta dig att drivka snart? Känner du att du "missar" saker med kompisar för att du valt att inte dricka? Jag skulle vilja ha en nykter månad (eller mer, o fokusera enbart på kost/tränibf för o uppna mina sista mål) efter nyår, inte haft de på kanske 5år.. Men har så lätt stt känna mig tråkig/ensam när jag inte kan vara me på helgerna! 

Kram kram!:)

Svar: Jag är inte någon stor konsument av alkohol men heller inte någon som är helt emot. Nu är det cirka 7-8 månader sedan jag började med träningen och allt vad den har inneburit och det är klart jag behövt offra saker för att nå mina mål. När jag tränar behöver jag mer sömn, jag går upp tidigare på mornarna, måste alltid planera allt, osv osv osv. Så det är klart jag missat saker. Jag menar, det är klart jag inte är lika taggad på att dra på fest som mina kompisar eftersom jag alltid går upp rätt tidigt, har mina rutiner, inte dricker ett dugg osv osv osv. Allt är ju så inrutat. Jag kan känna mig tråkig ibland. Klart jag kan det. Får ju höra det från mina närmaste ibland också ;) Hehe, men jag vet om det själv. Klart jag inte tar bort mitt sociala liv såklart, jag umgås med mina vänner på helgerna som vanligt men det är ju lite annorlunda nu. Jag känner mer för att chilla oftast eftersom det kan vara svårare att motstå allt när man är i miljöer då ens omgivning är helt kaaaoooos. Men om man är stark nog så behöver inte träningen stoppa en från att inte följa med ut eller umgås med vännerna! 

Vi får se hur det blir 2013. Jag har inte helt bestämt mig än. Ska lägga upp ett schema nu när jag kommer till Kalmar för min kost och träning från 1 januari - 1 mars. Men jag är inte helt säker på hur jag vill göra än, vad som krävs av mig och hur jag ska uppnå det målet jag har. Som sagt, jag känner att jag missat rätt mycket ändå och det skulle vara skönt att få leva lite "normalt" igen. Jag menar, träna 6 dagar i veckan och planera alla måltider det gör en väldigt begränsad i vardagen och jag känner att jag kanske fortfarande behöver få tillbaka ett mer normalt tänk. Jag ser absolut inte det som andra ser hos mig. Jag ser inte att jag är smal, vältränad eller snygg och jag måste verkligen jobba med att inte glömma bort hur långt jag kommit, hur mycket jag kämpat hitills och faktiskt få bort mina orimliga ideal. Tur att man har kloka vänner som påminner mig ibland. Nu säger jag inte att jag ångrat det senaste halvåret och allt jag offrat inte varit värt det, för det har varit värt det tusen gånger om, tro mig. Men vi får se hur det blir med alkoholen och allt efter nyår. Alkohol är inte det största problemet jag har så att säga, inget jag har så stort behov av, men det är mer den sociala biten att inte allt måste vara så genomtänkt hela tiden. Jag är bara en tonåring trots allt.

Kram :) 

LADDAR UPP MED STOR FRUKOST INNAN TRÄNING


Är julavslutning idag i skolan från 10.45 - 12.15. Jag har valt att hoppa den för att kunna gå på mitt sista cykelpass innan jul. Känner mig lite halvt tråkig för det hade varit roligt att ta det lugnt med mentorsgruppen och kolla på juluppvisningen men icke sa nicke. Känner verkligen inte för att gymma senare idag och så har jag bara kört ett cykelpass den här veckan så idag får det bli 45 minuter cyklingpulse från 11.30-12.15. 

Har laddat upp med de här frukosten. Naturell yoghurt med müsli och bär + två lowcarb bröd med kalkon, leverpastej och ägg. Känner mig redo!

ÖNSKELISTA - JULKLAPPAR


Tråkigt nog så står pengar högt upp på min önskelista i år, i brist på andra saker. Jag vet ungefär saker jag vill köpa, som jag behöver men jag vill ha pengar så jag kan köpa dem själv.. Hehe.

JULKONSERT I KONSERTHUSET


Halvdålig bild. Men jag och släkten gick på julkonsert idag. Pappa hade två sångare och en dirregent där så han lyckades fixa biljetter till alla oss. Salem al fakir och Mark Levengood var två av huvudrollerna. Dem är ju bara för klockrena. Efter konserten gick vi backstage och mormor blev bara allt för nöjd när hon fick prata finska minnen med Mark. Härligt! 

FÖR DIG SKA JAG GÖRA DET TUSEN GÅNGER OM

Strukturerade om min dag lite idag efter mycket tänkande. Istället för att gymma på håltimmen och missa julbordet i skolan så åkte jag till gymmet efter skolan istället. Jag och Hanna körde först lite egen kondition på crosstrainern innan vi gick på ett shape pass! Mentalt är det så mycket lättare att gå på pass istället för att gymma, fastän det är fysiskt jobbigare att gå på pass. Det är någonting med att man är en grupp, flera stycken som gör någonting tillsammans och kämpar allihopa. Klockan sex var iallafall passet slut och då sprang jag till tåget. Julkonsert i konserthuset!
 
 
 
Tyckte att en halvsuddig bild passade bra för den här dagen

FULLT UPP HELA DAGEN

Dåligt batteri på mobilen och stressig dag resulterar i att bloggen fått lida. Så kan det gå ibland!
Nu har jag jullov och grejer också, känns så otroligt bra. Förutom att det känns bra så känns träningen lite jobbig den här veckan men det tar jag i ett annat inlägg!
 

ONÖDIG LEKTION

Idag är det sista dagen innan jullov. Sån brutal jävla lycka. Hur som helst har jag nu engelska i två timmar. Vi ska se på film. Typiskt, så onödigt att ens vara här med tanke på att jag har håltimme i tre timmar efter. Ska spendera de timmarna på gymmet. Bara TAGGAD!


JUL - ÖNSKELISTA


I år står det ett par cykelskor näst högst upp på min önskelista. Mina reebok skor som jag alltid har på gymmet har börjat gå sönder på grund av pedalerna på cyklarna så jag känner att jag behöver investera mig i ett par riktiga cykelskor. De här vita snygga från shimanu får gärna bli mina!

INSPIRATIONSKÄLLA


Middag mitt i pluggandet

Kyckling file med keso och pesto + sallad!


Plugg & Johan Falk


Lunch:

Inte så glamoröst, haha. Ägg, kyckling och sallad!


Det där med styrketräning

Det är något som sitter i mig, i ryggmärgen att OM jag inte blir så svettig att det rinner om mig så är det inte tillräckligt bra träning. Det är fel. Jag vet att det är fel och måste bara försöka intala mig själv det om och om igen tills det sitter. Därför har jag svårt att bara träna styrketräning en dag utan någon kondition. Trots att det är riktigt jobbigt så höjs ju inte pulsen till 280 och man svettas inte på samma sätt som man gör under ett konditionspass. Blir GALEN på mig själv att jag tänker såhär, jag försöker verkligen få bort det. Men jag tycker det är så skönt att svettas häcken av mig så jag ställde mig på löpbandet efter shape passet och sprang tre km. Jag skrattar åt mig själv ibland, så jävla töntig jag är!!

Men nu var träningen klar också :)


About to do it!

(Det här inlägget skulle postats för 2 timmar sedan)

Har precis ätit ett äpple (för första gången på ett halv år) för att stilla hungern lite innan träningen. Äter lunch efter istället. Sista shape passet nu innan jul, en av de sista klasserna innan jul som jag kan gå på. Tagga till!


Godaste frukosten på århundraden


Kan en morgon bli bättre än att vakna upp av sig själv vid halv nio, göra jordens godaste frukost och kolla på julkalendern? Skulle inte tro det. Mamma bakade brödet imorse så jag tog två skivor av det, lite ost, kalkon och gurka på. Sedan gjorde jag en smothie på kvarg, banan, hallon och müsli. Super gott!

Är så taggad på att träna så jag har bokat in ett pass vid 12 idag. Shape! 

"Skillnad på att vilja och att göra"

Många har nog en vilja, en början till att ja så att säga vilja göra en förändring. Av olika anledningar. Vissa för att må bättre i sig själva, må bättre i kroppen, må bättre inombords, bli piggare, orka mer, bli gladare och positivare. Andra för att bli "snyggare", mer vältränade, tightare, sundare, hälsosammare, you name it. Vad vill ni?

Jag blir frustrerad när jag tittar på "aldrig mera fet" (programmet) och dem hela tiden säger, "jo jag vill faktiskt det här, jag vill verkligen och jag ska kämpa!" och så gör dem inte ett skit. Sitter på sina rumpor och tycker synd om sig själva för att det inte händer något. Har dåligt samvete för att dem tryckte i sig den där pizzan och skyller på att det är så svårt att hitta motivation. Nu har jag svårt att sätta mig in i deras situationer eftersom jag själv inte vägt 200 kg och levt ett så ohälsosamt liv hela mitt liv. Kanske är det svårare än man kan tänka sig för dem. Att psyket säger ifrån allt för mycket och att det faktiskt inte bara är "att göra" utan att det krävs så mycket mer, att det är en större process än för många av oss. Men jag vill ändå tro att alla kan, jag tror ändå det och därför gör det mig så irriterad att dem får en chans, en chans man bara får en gång i livet, och sen att dem inte tar den. Hur som helst.

Det är skillnad på att vilja och att göra. Det säger sig självt. När man säger "jag vill kunna göra det här, jag vill det här och det här" så låter det lätt som att det är så långt bort. Att det du faktiskt vill inte kommer kunna uppnås för att du inte tror tillräckligt mycket på dig själv. Du sätter dina gränser, glöm inte bort det. Och den där motivationen. Gör mig så irriterad ;) Jag förstår att man kan ha svårt att hitta motivation och lätt att tappa den, vi är människor och alla går genom mot/framgångar men såhär är det. Motivationen har du i början när du börjar träna, det är vad som krävs. En jävlar massa vilja + kämparglöd + motivation till att åstakomma de mål du vill nå. När du börjat träna och kommit in i en rutin, att du bara gör det. Att du bara går till gymmet 3-4 dagar i veckan utan några om eller men, att du bara gör det, då krävs fan ingen motivation, det handlar om diciplin. Det är vardagen och det är sånt man bara gör. Det är alltid svårast att börja, jag vet jag vet jag vet. Men jag vet inte hur jag ska uttrycka mig för att förklara för er att det är värt det, tusen gånger om.

Vad är det som är så svårt att säga nej till? Diabetes? Cancer? Hjärt sjukdomar? Till vad? Ni måste ställa er frågan: vad vill ni? Vad är ni beredda att ge upp för att nå det ni vill? När ni är beredda att ta det steget det är då ni kommer kunna göra och inte bara vilja. Jag vill uppmuntra er till att leva hälsosammare, för jag vet hur mycket bättre man mår. Jag vet inte vilka ni är som läser det här inlägget. Men kanske är det någon som försöker och försöker komma igång med träningen gång för gång utan resultat. Kanske. Som behöver en extra push. Jag vill ge er den. Säg bara åt mig vad jag ska göra så gör jag det för jag vet, tro mig jag vet hur mycket det hade hjälpt mig att komma igång tidigare! Jag kom till den punkten då jag insåg själv att jag inte ville leva som jag gjorde längre, men det tog tid och om jag hade kommit till den insikten tidigare med hjälp av någon då hade jag aldrig tackat nej. Jag tror på er, men om ni inte tror på er själva kommer allt kollapsa. Kom igen nu!
 

En vecka kvar nu!!


KYCKLING (MED CHILLI SÅS PÅ) MED KESO, SALLAD

Nyttigt är gott!

Underbara måndags träningen är färdig!

Det var sista måndagspasset cykling 45 minuter idag. Nästa år byts den klassen ut mot ett cykelpuls pass 55 minuter istället. Ni som känner mig vet att jag avskyr dem. Dem är 10 minuter för långa och dem 10 minutrarna gör stor skillnad i mitt psyke. Tur att det är en 30 minuters cyklingklass precis efter som jag kan bli stammis på! Känns konstigt att det här är sista vanliga måndagsträningen innan jul... 

Passet var, om jag nu ska försöka beskriva det med ord: 
- illamående framkallande
- stört svettigt
- högintensivt 
- ett jobbigt helvete
- underbart

Där har ni det rakt upp och ner. Det är detta som ett 45 minuters spinning pass innebär för mig!
Pilates är alltid lika skönt efteråt. Trots att det också är jobbigt är det otroligt skönt att kunna varva ner i en tyst  och varm sal med jordens bästa instuktör. En timme med fokus på "powerhouse" behövs ibland.

Det är bra att busstabellerna har ändrats nu så bussarna går fem över varje timme istället för tre över, då slipper jag rusha från alla pass som slutar fem i. Skönt! 
Bjuder på den!

NI FRÅGAR JAG SVARAR

hejsan jag undrar hur det är att träna utan att äta kolhydrater? blir du inte yr och så? vissa hävdar att kroppen tar stryk om man tränar hårt utan att äta kolhydrater, men håller du inte med om det? jag tränar ganska mycket och har funderat på att dra ner på kolhydraterna för att få bättre resultat..men är lite tveksam ännu..tacksam för svar :)
 
Svar: Då ska vi se här om jag kan lyckas ge dig ett bra svar! :) Det har varit naturligt för mig att sluta med kolhydraterna helt när jag har tränat intensivt och haft som mål att gå ner i vikt. Kolhydrater finns det i allt men nu menar jag snabba kolhydrater dvs. pasta, potatis, ris osv. Jag har inte känt någon negativ effekt av att inte äta kolhydrater, inte någonsin. Jag mår bättre allmänt, i magen, i huvudet, i hela kroppen. Jag har aldrig blivit yr under eller efter ett träningspass så att jag känt att det varit obehagligt. Jag mår helt enkelt bättre i allmänhet vilket är så otroligt skönt. 
 
Jag är inte så insatt i vad kolhydrater tillför till kroppen och diverse men hur som helst har jag bara märkt positiva effekter av att dra ner på kolhydraterna. Nu har jag börjat äta lite kolhydrater igen. I form av havregrynsgröt och nyttiga knäckebröd/ surdegsbröd ibland till frukost. Mest för att det är gott och att jag känner att jag vill variera min kost lite mer för att inte hamna fast i det här tänket. Jag vill kunna äta mer alsidig mat utan att tro att det är onyttigt, för vanlig mat är trots allt inte onyttig, det är sockret man ska akta sig för. Att äta en stor frukost är något jag rekomenderar alla men att jag lägger till lite kolhydrater gör jag bara för att det är gott och vill variera lite mer. Egentligen ger det inte mig någon positiv effekt för jag menar, jag känner att magen blir lite sämre så fort jag stoppar i mig kolhydrater, trots att det är i rätt små mängder. 

Om du funderar på att dra ner på dem, så börja succesivt. Dra ner på pasta och ris och ta potatis istället, inte lika mycket kolhydrater i det. Sedan har du långsamma kolhydrater du kan äta och när du känner att det funkar bra så kan du ju pröva att utesluta dem helt. Ta något litet ibland om du vill äta lite mer efter träning eller känner dig extra hungrig. Men jag kan säga såhär: jag tror att vi människor försöker hitta anledningar till att äta kolhydrater delvis för att det är gott. Vi vill njuta och vill ha gott samvete. Självklart finns det studier som visar att vi behöver kolhydrater osv osv osv (som med allt) men jag säger som Katrin Zytomierska: Jag mår bättre utan kolhydrater. 

Hoppas det går bra. Kram!

LETS DO THIS

Har haft ont i huvudet hela eftermiddagen och känner fortfarande av det lite så får känna av hur hårt jag tycker jag klarar av köra idag. Kommer sluta med att det ändå rinner svett ner för hela mitt ansikte, haha så jag. Nu ska jag iallafall träna två timmar och sedan hem för MAT!


Att vara stark är en definitionsfråga

Jag är så trött på ordet: stark. Hur folk tolkar ordet, använder ordet i olika sammanhang eller påverkar ungdomar att känna så otroligt mycket stress. Att vara stark alltså. Seriöst, det ordet får mig att må illa ibland. Det diskuteras att tjejer i dagens samhälle lever under den största pressen någonsin, dagligen. Att all media påverkar oss undermedvetet vad vi än gör och därmed också våra handlingar, åsikter och värderingar. Vad som är bra och dåligt, fint och fult eller inne och ute. Hur vi ska bete oss och hur vi ska vara. Jag tror själv, åtminstone försöker tro att jag kan "sortera" bort det där och förstå att ingen av den pressen vi får hanskas med varje dag är rimlig för vad vi egentligen bör klara av. Men egentligen vet jag likaväl som du att ingen av oss kan "sortera" bort det här och därmed inte påverkas.

Så det där med att vara stark. Vad är det egentligen? Söker man på "strong" på http://weheartit.se">weheartit.se kommer det till 90% upp bilder där det står liknande som: "tired of being strong" lalalalala. De flesta anser att vara stark är att alltid se det positiva i allt, alltid le och vara glad, göra så mycket som möjligt, osv osv osv. Jag hatar det här och tycker inte alls att det är det sättet man ska bete sig på för att vara stark, och det är det som gör att vi tjejer får så mycket press på oss. Från alla håll och kanter men främst ifrån varandra.

Att vara stark för mig är fan att kunna acceptera sig själv att gråta, skrika, känna frustration och våga visa sig "svag" för andra. Att våga känna. Om vi tjejer skulle våga det här mer skulle det gynna oss alla, att inte lägga så stor press på varandra och visa varandra att det faktiskt är okej att känna. Jag har så lätt för att kunna berömma andra och se i mina vänner hur starka dem är. Det gör mig galen ibland och får mig att känna mig så svag. Och jag har så jävla svårt att se att jag själv är stark. Att jag själv kan. Det är någonting jag tror vi alla måste jobba med, hela tiden, dagligen. För jag tror att 90% av alla ungdomar inte ser på sig själva som starka, trots att alla i dess närhet gör det. Självbilden hos oss själva tror jag i allmänhet är så jävla förstörd. Ingenting vi gör kan leva upp till det vi ser i media, det som egentligen inte ens existerar. Vi måste alltid jämföra oss med andra.

Jag glömmer lätt bort hur lågt jag kommit från mars till december, idag. Vilken jävla resa jag gjort och hur många STARKA beslut jag fattat som skulle varit orimliga för mig förra vintern. Hur jag aldrig skulle kunnat tacka nej till pepparkakan jag just blev erbjuden i korridoren eller julmusten igår kväll. Det jag nu klarar av ser jag som en självklarhet och det bokstavligen SUGER. Det inte tal på OM jag ska träna 6 dagar den här veckan, det är en SJÄLVKLARHET och därför inte något MÄRKVÄRDIGT, ingenting jag i grund och botten är stolt över, jag bara gör det. För att vara stolt över hur jag lever idag, hur jag äter dagligen och tränar, hur jag ändrat min livsstil så måste jag tänka efter och verkligen säga till mig själv att jag är STARK. Det måste ni också.

Att vara stark är verkligen en definitionsfråga och snälla ni, försök att bara jämföra er med er själva. Det är när vi börjar mäta oss med vår omgivning som det ställer till det, det är då vi inte kan bli nöjda med oss själva. Och det är saker vi måste jobba med, daligen.


Måndag morgon

Igår fick jag det där sms:et jag aldrig trodde jag skulle få. "Jag är sjuk, inget prov 17/12". Så det blev sovmorgon idag. Skönt! Har precis ätit upp min frukost (kvarg, müsli och bär) och gjort min matlåda till lunch (laxfilé och sallad) så nu ska jag bara packa klart träningsväskan och sedan ge mig ut i kylan!

Gottigottgott

Idag bryr jag mig inte vad jag äter, åtminstone inte ikväll. Bryr mig inte för fem öre. Mitt val. Medvetet. Ingen ångest. Jag är värd det. Jag behöver ingen anledning. Jag njuter.

Efter tårtan ska jag och Poel kolla på snabba cash 2 och äta hans stora godisskål han fått i födelsedagspresent. Längtar tills cykling, pilates och boxning imorgon kväll. Då jävlar!!


Vinterns räddning

Genom alla dessa kalla så är jag tacksam att jag har min mössa!


Exprimentera med mellis:

2 timmar träning - check
Lunch - check
Julgran - check
Mellis - check
Plugg - .... 

Jag har aldrig varit såhär dålig på att plugga och jag har aldrig brytt mig såhär lite om det heller. Har två prov på måndag (dvs imorgon). Historia och Matte. Historia provet är jätte stort och jag kan knappt någonting, det roliga är det att, jag är inte ens stressad över det. Provet har jag lovat mig själv att få bra på eftersom jag bara fick E på det senaste men jag vet knappast om jag får E på det här som kommer alltså. Och jag som blir arg när det inte går bra för mig, jag får helt enkelt skylla mig själv. Nog om det.

Blev inte mycket lunch för mig idag (125 g makrill och lite sallad) så jag gjorde ett lite större mellis alldeles nyss. Super gott! Har fått inspiration at fitspooration.blogg.se. Det är naturell kvarg med en klick vanilj kvarg i toppat med hallon och en halv banan. Vid sidan är det banan med jordnötssmör som fyllning. Så himla gott!

För att fortsätta i samma spår så ska jag inte plugga nu heller, ska på släkt kalas nämligen. HAHA, det här kommer inte sluta bra... 

Lunchdax:

Makrill med sallad!


Ulriksdals slott

Jag och mamma hittade en gran på en gång, så perfekt! Träningen var totally-awesome dessutom!


Då kör vi då!

(Har inte varit såhär taggad på länge)


Besvikelsen som uppstår

När man fått reda på att carina berg inte alls sover över i "berg flyttar in".

Fyfan vad dåligt.


Tredje advent framför julkalendern


God frukost bestående av: 1/2 kvarg burk, müsli och hallon. Vid sidan en fullkornsmacka med ost, kalkon, gurka, ruccola och paprika. Nu har jag precis kollat klart på julkalendern, gjort en matlåda och packat. Nästa: gymmet! Ska gå på två klasser idag (shape: funktionell styrketräning varvat med kondition + sh'bam (dans). Ska bli skit kul! Sedan ska jag och mamma iväg och köpa julgran och efter det är det släktmiddag (KALAS) för Joel som fyller år på julafton men som vi alltid firar tidigare. Det innebär massa mat och därför ska jag träna SJUKT hårt idag :) Vi hörs sen! 

EN SÅN DÄR DAG IDAG

Idag är det en sån där dag som jag saknar dig extra mycket, världens bästa.
En dag som jag verkligen önskar du var här, med mig. 
En dag som jag verkligen önskar att du inte var på andra sidan jordklotet.
En dag som jag verkligen skulle vilja ha en kram av dig. 
För att jag älskar dig och för att jag behöver dig, alla dagar om året.

INSTAGRAM: VIIGGS & VIIGGSHEALTHY


Men snälla då, var ni verkligen tvugna

Kom precis in till lunchrummet här på jobbet för att äta min kvarg. Framför mig står det då en hel burk med pepparkakor, som luktar, gott. Hur kul är det då att bara äta min kvarg? Visst att pepparkakor existerar men att dem ska stå rakt framför mig och verkligen be om att få bli uppätna, inte okej.


Godmorgon!

Som vanligt dessa lördagar, jobb väntar. Är ändå rätt kul att jobba nu under julen men jag är så trött på att åka in dit nu, orkar inte gå till tåget i det här vädret och sen behöva åka hem igen när det är mörkt. Surt!

Har laddat upp med den här frukosten iallafall och hoppas jag får lunch hyffsat tidigt. Det är två lowcarb (carbzone) bröd med ost, kalkon, gurka och paprika + quinoa havregrynsgröt toppat med lite kvarg och keso, banan och hallon. Gott!

That's when we uncover

Jag gillare! Har precis lagt mig i sängen efter en jätte rolig kväll inne i stan. Vi åt SÅ god mat på en resturang som heter orkidé, sjukt gott. Det var veckans det. Nu: sova, imorgon: jobb!
Grattis i efterskott älskade vän!

Let's go ut i kylan


Bowling & middag med fina vänner ikväll, taggad! 

NEDRÄKNING TILL KLOCKAN FYRA


Har räknat ner tiden HELA dagen. Äntligen har jag slutat skolan och det är helg! Har precis ätit mellis: kvarg, hasselnötter, valnötter och kokos. Nu ska jag börja fixa mig och sedan möta upp tjejerna för att åka till stan!

DET ÄR FREDAG


MÅL!!!!

När man är inne på sista intervallerna vill man inget annat än att lätta totalt på motståndet och pusta ut men nej nej, då är det 8 intervaller kvar 20 sek vardera. Äntligen klar för idag!!

Nu väntar skolan, konmer komma försent men det är bussarnas fel, som vanligt.


Fula men gudomliga pannkakor på mitt sätt


Kom hem arg, trött och kall. Slängde iallafall ihop den här middagen. Blev inte mätt men orkade inte äta något mer, för trött, hehe. Det är mina special (haha) pannkakor. Improviserade med keso, ägg och kalkon. Gott blev det! Inget recept alls, bara efter känsla. Men dem blev riktigt riktigt goda trots att dem inte är så snygga :) La till en sallad på sidan av, hade behövt något mer för att göra magen nöjdare men för ansträngande..

Nu ska jag fan SOVA. Borde plugga historia men jag har gjort det tillräckligt idag på hela min långa 5 timmars håltimme. Dagen har bara inte varit bra, kan bero på att jag inte visste om att vi hade inställd lektion och kom till skolan 8.20 som vanligt när jag sedan började 13.00. Humöret försvann bara där! 

Imorgon blir en bättre dag. Startar dagen med 45 minuter cyklingpulse på gymmet klockan sju, det är seriöst det bästa passet i världen. Förgävligt jobbigt men så länge man är bekväm kommer man inte se några resultat. Känslan efter det passet varje fredag är iallafall den bästa känslan i hela världen, jag svävar på rosa moln då. Sedan är det skola för fulla muggar till 4. På kvällen ska vi fira Emma inne i stan med Bowling och middag efter det. Ser verkligen framemot det, ska bli så kul! 

** dag


Låt mig säga såhär - jag är trött. 
Så sjukt brutalt trött, rent utsagt trött. Om jag inte hade haft 2 pass att gå på hade jag lätt kunnat somna på gymmet i soffan och aldrig vaknat upp igen. Men så blev det inte. Tog mig igenom träningen på två timmar. Jag blir så arg när mina ben inte svarar som jag vill. Har jätte mycket träningvärk i insida lår så det gör inte saken bättre men jag blir så irriterad när jag vet att pulsen klarar mer men benen säger ifrån! 

Hur som helst var det sista standard-tränings-torsdagen innan jul. Ingen powerstep på sats nästa vecka (ändrade tider och scheman nu i jul) och veckan efter är jag i Kalmar. Så lite sorligt är det ändå.

NI FRÅGAR JAG SVARAR

Men alltså? Har du tagit med din egna mat till en restaurang? Så får man väl inte göra? 
När jag försöker atthålla mig till clean eating tycker jag att just besöken på restauranger är det jobbigaste! 
Kan man göra som dig? Eller betalar du något någonstans? Hur säger du?

Svar: Jag tror inte man får göra det (bror väl på vilken resurang/vilket fik det är) men jag gör det ändå ibland. Skulle inte gå och sätta mig och äta om jag inte hade någon kompis som köpte någonting såklart men nu åt ju mina kompisar mat därifrån. Nejdå, kör bara. Det värsta som kan hända är att dem säger till dig, det dör ingen av. Man kan absolut göra som jag gör, jag gör alltid det när jag fikar med vänner, plockar upp kvarg burken bara! De flesta är snälla när det gäller sådant, sedan kan man ju tänka på att det inte alltid är så populärt när det är proppfullt på resuranger eller fik, men annars så! Kram

Mellis två idag:

Åt min kvarg vid halv 3 idag för att hungern tog över. Jag kommer inte äta middag igen förns halv 9-9, ska träna nu i två timmar så jag köpte en smoothie på naked juice bar. Känner mig så otroligt trött, skulle kunna somna vilken sekund som helst.. Ikväll måste jag sova tidigt om jag ska orka gå upp halv 6 imorgon för cykling!

Känner mig som en zombie.. Men nu kör vi sh'bam och powerstep!


LUCIA

Kommer till skolan och får reda på att min första lektion är inställd - med andra ord: jag börjar ett. Fyfan vilken ilska!


Luciamorgon

Sitter i soffan och kollar på julkalendern samtidigt som jag äter upp min goda frukost. Ska bege mig ut i kylan nu och ha EN lektion, sen väntar massa timmars hål... Kul!


SÅHÄR KÄNNER JAG IDAG


Då sätter vi punkt för den här dagen. Har idag kommit fram till att jag måste lita på mig själv mer. Lita på att jag klarar av och inte kommer hamna där jag var för 7 månader sedan igen. Att jag aldrig kommer låta mig själv hamna där igen, att jag kan ha kontroll över mig själv och de val jag gör dagligen. Jag måste lita på mig själv. Jag är starkare än jag själv tror, nu måste jag bara lita på det också. 

TRÅKIG-INGEN APTIT-MIDDAG:


Tonfisksallad (keso) med bönor och sallad. Så tråkigt, ingen fantasi alls och lust att äta middag, vill bara äta frukost och mellis. Hehe.. Längtar till frukosten imorgon bitti, mums. NU: PLUGGA VICTORIA, PLUGGA. 

SANN BROR

Hemma från ridningen. Kallt väder, kalla fötter, allt är kallt. Min katt är det enda som är varmt. Min stora kärlek här på jorden som alltid är snäll mot mig, tur att man har en sån! 

Lunch-dejt

Blev ingen plugg eftermiddag. Åkte istället till centrum och lunchade med Ebba och Jenny. Kom precis hem och ska byta om för ridningen. Precis ätit mellis (kvarg och bär) så nu är magen nöjd igen :) Hörs sen!

FRUKOST TIME


En halv burk vaniljkvarg med müsli och hallon. Vid sidan två effektknäcke med kalkon, ruccola och ägg! 

Nu ska jag klä på mig kläder och ta en promenad i detta vinterland. Sedan väntar plugg hela dagen!

Kvarg med vaniljsmak


Den här nya varianten av kvarg har nu kommit ut i butikerna!  Mindre fetthalt och mer kolhydrater. Nu har jag testat den och kan säga att jag håller kvar mig till min vanliga, naturella kvarg. Väldigt mycket vanilj smak i den här nämligen, för mycket. Jag blandade ut med mjölk och lite vanlig kvarg men smaken var fortfarande väldigt stark. Men jag tyckte den var helt okej, någon gång ibland sådär!

MIDDAG:

Fläskytterfié, fullkornsbröd med kalkon, keso, gurka och tomat + sallad. 

Ingenting kan få mig på dåligt humör idag


Är bara allmänt super dag idag, av ingen anledning egentligen, bara glad. Känns som att ingenting kan få mig att bli ledsen just nu! Har haft en så himla bra dag och är bara jätte glad. Har tagit itu med lite plugg nu men resten fortsätter jag med imorgon, min hjärna behöver nämligen vila lite (säger vi). Behöver tid för att läsa klick och prata i telefon med viktiga personer :)
 
Skönt att vara ledig imorgon också. Riktigt brutalt skönt. Sova ut, kolla på julkalendern, äta en god frukost och bara ta det lugnt. Ska iväg vid halv elva och fixa lite saker och vid fyra är det ridning. Skön dag! 

NI FRÅGAR JAG SVARAR

Jag har hört att om man vill gå ner i vikt så ska man träna mer än vad man äter.. alltså, bränna mer kalorier än vad man stoppar i sig..? Hur är det möjligt? :o

Svar: Som med allt finns det delade meningar om det där. Men det vi oftast är överens om är att när man går ner i vikt vill man minska på underhudsfettet. Men det handlar inte bara om att bränna mer kalorier än du får i dig, det är mer komplicerat än så. Jag ska försöka förklara. Om du får lågt blodsocker (tex. efter träning och du inte tillfört energi i form av mat) och sedan vräker i dig mat (i form av kolhydrater) så ökar insulinproduktionen. Blodsockret åker upp och då stängs fettförbränningen av i kroppen. Kroppen stänger då igen fettet, använder inte fettet för att skapa ny energi. Detta gör att kroppen måste använda något annat som energi källa istället, detta kan vara muskler. Musklerna bryts då ner, du går ner i vikt men inte i fett, utan i muskler (som vi alla vet väger muskler mer än fett). Men majoriteten av oss vill gå ner i fett inte i muskler, är ni med mig? Därför är det viktigt att ha en stabil blodsockernivå och maten är därför väldigt viktigt att tänka på när du vill gå ner i fettmassa. Det är därför man inte ska vräka i sig kolhydraterna.
 
Hur som helst så blir det lättare att förstå när man tänker på att vardagsmotionen bränner en hel del kalorier också. Om vi säger att du äter typ 2000 kcal om dagen så tro inte att du då ska bränna 2000 kcal genom att bra träna! Det är omöjligt och inte bra. Hoppas du är nöjd med svaret :) 

Fika efter träning med Patricia!

Stolt över mig själv att jag kan unna mig saker ibland utan att få sån ångest, det hade inte funnits på världskartan för 3 månader sedan. Glöm inte det hörrni, ibland är det nyttigare att unna sig saker än att hela tiden vara nyttig. Man måste njuta lite ibland för att hitta en balans som man kommer kunna hålla! Jag är på bättringsvägen kan jag säga. Och en stor del är tack vare mina underbara vänner som funnits där för mycket och ALLTID backar mig till 100%.

Tack!


Tränings tisdag:

Blev 25 minuter crosstrainer och sedan var det styrketräning planerat. Att stå på crosstrainern tar verkligen mycket på mig, tycker det är så himla tråkigt, men det måste göras med jämna mellanrum ändå! Styrketräningen på gymmet blev inte av som planerat, istället kom Patricia bakom min rygg och sa att honvisst skulle gå på shape istället.. Smet in där jag med utan någon biljett, hehe.. Shape blev det istället, grymt bra pass! Funktionell styrka och en stor ansträngning! Så otroligt intensivt också, inga pauser alls vilket jag verkligen tycker är jätte jätte bra. Tur att jag bokat passet på söndag också! 


Älskar mitt nya träningslinne från Nike


Hantlar, gummiband, viktplattor, stepupbräda och matta användes intensivt


Sånna här dagar får mig att må så himla bra!


Lunch: köttfärssås med sallad 


BRÅTTOM TILL BUSSEN


Lowcarb bröd med ost, kalkon, gurka, paprika + quinoa havregrynsgröt med kvarg, keso och hallon

Min dator är brutalt seg :( hur som helst har det varit en underbar morgon framför solsidan och julkalendern. Nu ska jag chocka gymmet en stund och sedan kommer Patricia och joinar mig (vissa går ju i skolan). Sedan tänkte vi FIKA och köpa lite julklappar maby, känner mig jätte taggad på att köra massa styrka idag! 

NI FRÅGAR JAG SVARAR

Hej! Jag undrar hur mycket müsli du brukar ta på morgonen när du äter det? :)

Svar: 1/2 dl brukar jag ta till min kvarg, kram!


NI FRÅGAR JAG SVARAR

Ser att du börjat äta mkt leverpastej på mackor osv! Är det verkligen nyttigt? Eller vad "är det bra för" om du förstår vad jag menar? :) svara gärna, vill veta då jag själv älskar leverpastej och vill gärna äta det mer!

Svar: Hmm.. Jag har inte läst så mycket om leverpastej och vet faktiskt inte så mycket om det. Det innehåller dock mycket A och B-vitamin samt järn. Anledningen till att jag börjat äta det till frukost de senaste dagarna är för att jag verkligen ÄLSKAR det och velat få i mig lite mer fett (kalorier), öka mättnadskänslan som jag nog inte haft sedan mars ;) Man ska inte vara rädd för att äta fett, men som med allt i normala mängder!
 
Men framför allt som sagt för att jag tycker det är gott. Jag vet att det finns bättre alternativ så som kalkon på mackan men hur mycket godare är inte leverpastej? :) 

Iphone app - kaloriräknare

Om det är något som jag nog aldrig kommer börja göra så är det att räkna kalorier, fråga mig inte varför men det går mot mitt förnuft. Okej, visst att man har koll på vad man stoppar i sig under dagen men sålänge man äter nyttig mat i lagom portioner och regelbundet så ser jag ingen mening med att dessutom räkna ut siffror. En avokado är hur nyttigt som helst men innehåller i detta fall väldigt mycket kalorier, är det inte rätt självklart att en avokado är bättre att äta än godisbit som innehåller lika mycket? 

Jag skulle nog bara bli blind av att räkna ut mitt kaloriintag varje dag - tänk att jag lyckats bli det utan att räkna dem också - bara det. Hur som helst var jag lite nyfiken på hur mycket jag bör / vad mitt kaloriintag borde vara per dag. Så jag sökte lite på internet och fick fram att jag bör få i mig cirka 2700 kcal varje dag. Låter väl rätt rimligt? Vill jag gå ner i vikt bör jag enligt den här appen på min iphone (som jag laddade ner för skoj skull) äta 2201 kcal (då går jag ner 0.25 kg/veckan). Tycker det är rätt kul det här.. haha. Så skeptisk till sånt här.

Men jag räknade ut en dag och antecknade vad jag åt och igår fick jag enligt den här appen i mig 889 kcal (uppskattningsvis, vägde inte min mat men på ett ungefär antog jag). 889 kcal och den här dagen tyckte jag att jag åt mycket, kan det här verkligen stämma? Dessutom förbrännde jag 400 kcal vilket ger mig en summa på cirka 489 kcal. HAHA säger jag bara. 

ÅTERHÄMTNING: MAT


Köttfärsås med keso och sallad - enkelt och gott! 

Note to self: Alla svettiga timmar på gymmet kommer visa resultat - ha tålamod och njut av resan

Jag gillar måndagar, jätte jätte mycket. Självklart finns det söndagar då det gärna får vara helg lite till men i allmänhet ser jag inte alls på måndagar på samma sätt idag som för ett år sedan. Hatar att erkänna det men som min pappa alltid uttrycker sig "ny dag nya möjligheter" stämmer in rätt bra.

Ännu denna måndag fylldes med en hel skoldag varvat med gymmet därefter. Jag och Patricia satt på våra staditionära cyklar i 45 minuter och ansträngde oss så att svetten rann. Inte räckte det, därefter väntade också 55 minuter pilates som för mig, är den perfekta nedvarvningen efter ett högintensivt pass. Åtminstone när man har tid - jag borde kanske egentligen behövt de där extra minutrarna att ta mig hem och plugga istället men icke sa nicke. Palla det liksom. När man kan träna?

Skämt och sido. Pappa kom och hämtade mig efter gymmet så så mycket tid gick inte till spillo. Jag menar jag visste ju själv att jag inte hade pluggat den där extra timmen ändå, hehe..
Så härligt att du existerar min vän, glad att jag har dig i mitt liv <3

50 % PÅ ALLA NIKE TRÄNINGSKLÄDER PÅ SATS


Tur att man hänger på gymmet i princip varje dag så man inte missar något! Idag när jag kom till gymmet sålde dem ut ALLA nike produkter. Var påväg att missa mina pass jag skulle gå på för att jag prövade så mycket kläder.. Nike kläderna brukar annars vara väldigt dyra enligt mig och jag vill mindre än gärna lägga ner 400 kr på bara ett träningslinne. Har dock varit ute efter ett sånt här linne ett bra tag och nu sålde dem alla för halva priset. Fick en blå med mig hem idag för 200 kr, perfekt! :D 

Schema för träning den här veckan:

Måndag: cykling 45 minuter och pilates 55 minuter
Tisdag: crosstrainer 30 minuter, styrka 60 minuter (gym)
Onsdag: ridning 60 minuter
Torsdag: sh'bam 55 minuter och powerstep 55 minuter
Fredag: cykling 45 minuter
Söndag: styrka 60 minuter och shape 55 minuter

Har nyss fått reda på att jag är ledig de kommande två dagarna, så härligt! Har därför lagt om min träning för den här veckan lite. Är så taggad!!


Måndag morgon

Naturell fil från Arla med müsli och hallon + 2 skivor lowcarb bröd med leverpastej, gurka och paprika på.
Nu blir det skolan i 500 år och sedan träning till sju. Sedan givetvis plugg.. Tagga då!

JULSTÄMING I MITT RUM

Dåligt ljus.. Men mamma hängde upp röda gardiner och en julstjärna i mitt rum idag. Julen är påvägen och jag känner det i hela kroppen. Nästa vecka blir fylld av plugg men helgen kommer bli så himla bra. Något att se fram emot. Något som också kommer bli bra är den kommande träningsveckan :D 

Söndagsmiddag med min störda familj


Min familj är verkligen one of a kind. Nog om det, mamma köpte en stor kyckling igår som ställdes i ugnen innan gympan. Känslan när man kommer hem till färdiglagad och varm mat. Älska! 

Förövrigt längtar jag SÅ mycket till min frukost imorgon. Har sovmorgon så ska gå upp vid halv nio, sätta mig med min goda frukost och kolla på julkalendern. Bästa målet på dagen. Konstigt det där. För bara ett år sedan åt jag nästan aldrig frukost, trodde det var något bra dessutom. Att man förändras alltså. 

NI FRÅGAR JAG SVARAR

Hej Victoriaaa! Jag har varit sjuk i snart en månad och har nu börjat friskna till och känner mig pigg igen, jag har bestämt mig för att imorgon (måndag) så ska jag börja träna och ta allt på allvar! Du har hjälpt mig så otroligt mycket ska du veta, med motivation och inspiration! Jag har dock en fråga.. Tror du att man kommer se skillnad på min kropp (t.ex mage, lår, ansikte osv) till sommaren om jag börjar träna nu? Jag tänkte främst inrikta mig på att få bort fett från magen osv.. Är verkligen inte nöjd med min kropp så som den ser ut just nu och jag skulle så hiimla gärna vilja kunna trivas på stranden i sommar... Tror du det är möjligt och hur hårt lär jag ta i isf? MASSSOR med kramar till dig.

Svar: Skönt! Tack så otroligt otroligt mycket, det värmer verkligen och det är så kul att jag kan hjälpa till! 
Fan vad kul och börja nu!! Du är precis i god tid till sommaren och om du börjar nu är jag säker på att du kommer kunna gå självsäkrare på stranden i sommar. Självklart bror det helt på hur du kommer lägga upp din träning och mat men om du väl kämpar är jag säker på att du kommer se resultat!

Nu vet jag ju inte om du tränat mycket innan eller inte, hur van du är osv. men du ska inte börja med att gå ut för hårt. Börja inte med att träna 6 dagar i veckan bara sådär, utan öka successivt. Försök att variera träningen så gott som det går, kondition och styrka. Vill du få bort fett är konditionsträning det ultimata för dig, men självklart inte heller bara denna sorts träning. Om du har tillgång till gym är spinning tex. ett hett tips.

Det du måste tänka på om du vill nå ditt mål till sommarn, eller åtminstone komma en bra bit på vägen är att inte bli för bekväm i träningen. Det ska vara ett jobbigt helvete som min spinning-instruktör brukar kalla det, det ska inte vara lätt, det ska inte vara skönt, det ska vara pain. Det ska kännas! Känns det inte kommer det inte göra någon skillnad på din kropp, därför är det viktigt att du utmanar dig själv och vågar ta ut dig till max. 

Träningspassen behöver inte vara överdrivet långa, kan räcka med 30 minuter kondition och 30 styrka om du känner att du verkligen tar ut dig under de minutrarna, att du använder dem intensivt. När man tränar 2-3 timmar på tex. gym blir det lätt dötid, och åtminstone jag tar inte ut mig själv lika hårt då. 

Lycka till!! :) 


Vad är det som hindrar dig?

Vill så gärna att alla ni som läser min blogg ska vara nöjda med er själva. Lura inte er själva och tro att ni kommer bli det lyckligaste i världen när ni gått ner till er idealvikt, jag lovar, man bli aldrig nöjd så länge ens hjärna inte låter en. Allt sitter i huvudet och trots att en viktnedgång kan göra en super glad i sig själv så kommer det komma upp nya mål när man inser att man inte alls ser ut som victoria secret modellerna trots alla timmar man lagt ner på gymmet. Dem där kropparna är knappt verkliga. Orealistiska. Men jag vet att om ni vill ändra era liv, för att äta hälsosammare och träna gör faktiskt att man mår mycket bättre i allmänhet så vet jag att ni kan. Det är bara ni själva som sätter era gränser, ingen annan. Så vad säger ni om jag säger 2013? 

Puhh! Det där var jobbigt :) I all den här lös snön fick jag inte alls grepp på marken med dubbarna, gled runt och tvingades koncentrera mig på att inte halka. Måste sett roligt ut hehe. Men då var sista gympan avklarad för det här året. Känns lite konstigt.. Tråkigt också. Efter att vi hade värmt upp, jobbat med gummiband och viktstänger använde vi resten av tiden med övningar på mattorna. Det är härifrån jag får alla mina bra övningar som jag gör hemma och på gymmet! Rumpan har lyft cirka 1 meter sedan förra vintern ;) 

GER MIG UT I DETTA VACKRA VINTERLAND


OHYES! Sista gympan innan nästa år (släktkalas nästa söndag och uppehåll därefter) och jag är brutalt taggad. Detta innebär också sista löpningen på söndagar (åtminstone sista uppvärmningen till gympan, kanske springer ändå på söndagar ändå). Här ska det köttas. Dubbarna är på och jag är redo! 

Lunch & mellis


Där av tristes. Sitter och skriver ett arbete om Tjeckoslovakien som jag ungefär inte kommer någonstans med. Morfar var är du när jag behöver dig som mest? Annars har jag helt tappat min aptit för att äta lunch och middag. Jag vill bara äta leverpastej och gröt. Trött på allt annat, haha. Gjorde iallafall den här lunchen idag vid ett tiden. Bytte ut tonfisken sen mot räkor för det smakade konstigt men annars så..

Mitt mellis såg ut såhär aldelles nyss. Två effektknäcke med leverpastej, kalkon, gurka och paprika på.
Ska plugga nu lite in i det sista och sedan klä på mig kläder och springa ut i det underbara vädret :) Hehe..
Ska ha på mig rånarluva och allt som går för att inte få sköldskador i ansiktet, allt annat klarar sig bra. Taggad på att gå på styrkegympan idag, sista gången innan jul och sedan är det uppehåll en månad. Det innebär annan träning på söndagar som jag också är taggad inför. Hinner gå på nya klasser på gymmet nämligen! 

Quinoa gröt med kvarg, keso, jordnötssmör och hallon


SÅ GOTT! Börjar verkligen gå bättre nu med maten (så skönt) och jag kan äta mer till frukost utan i princip någon ångest. Därför tog jag mig an det här och gjorde gröt till frukost på första gången på cirka ett år. Det är så grymt gott med variation! Det ger mig så mycket mer motivation! Den här frukosten åt jag framför julkalendern imorse med ett stort leende på läpparna. Blev precis förfrågad att jag jobba idag också men jag bara känner, nej. Jag måste plugga. Synd, för annars är det ju ob hela söndagarna.

Andra advent idag också, 15 dagar till julafton och två veckor och en dag kvar med andra ord. Jag har inte ens funderat på julklappar än, min familj brukar alltid vara i sista sekund med den där fronten. Där brukar jag för ovanlighetensskull faktiskt inte vara inräknad (i att vara i sista sekund alltså) men i år blir det väl ändring på det.. Har inte ens några idéer om vad jag ska köpa, inte till någon. Hmm...

Drömmer mig bort..

NIKE activewear shorts
 
Dags för mig att sova nu. Har legat och kollat på sjukt mycket kläder ikväll som gärna får hamna i min garderob. Speciellt de här nike pro shortsen. Dör för dem!

Efter en hel dag med jobb och förfrusna fötter

Blev riktigt irriterad idag på jobbet eftersom det stod att jag skulle få min rast 15.30. 15.30, jag börjar 11.00 och slutar 17.00, får min rast 15.30. Jag kan vanligtvis inte hålla mig mer i 3 timmar innan jag behöver mat igen och jag klarar absolut inte 6 timmar. Det är mycket att göra under lunchtid men om man bara kan få 10 minuter för att äta så är jag nöjd, men nej, idag gick inte det. Fick istället min rast 14.35, vrålhungrig som jag var. Nu ska jag inte klaga för mycket men att stå och jobba med mat samtidigt som man är vrålhungrig och inte får äta är inte den skönaste känslan ;) 

Har iallafall kommit hem nu efter sex timmar jobb på mcdonalds och pappas jobb en timme. Ligger nu och kollar på så mycket bättre efter att ha ätit en jätte god middag. Kokade upp ett ägg i min äggkokare, stekte en liten bit torsk och gjorde en lätt sallad med jordnötter på toppen. 

Kan redan nu säga att efter en stor frukost på morgonen känns så mycket bättre och mitt sug efter mat är inte alls lika stort. Min kontroll att inte äta för mycket har verkligen ökat precis som forskare påstår, att en proteinrik frukost är en enkel strategi att få kontroll över aptiten och mängden mat. Vad glad jag blir :D 

Lunchlåda:


125 g makrill i tomatsås med sallad vid sidan av! 

Frukost innan jobbet


Känns som jag har ätit den största frukosten någonsin i hela världen. Känns så himla konstigt att äta kalkon till till frukost, som jag annars brukar äta till lunch. Det är svårare det här med frukost för mig när jag ska jobba i 6 timmar för jag vet inte när jag får min rast. Ibland kan det bli halv 3 och då måste jag ha ätit en stor frukost för att kunna hålla mig i 5 timmar, annars äter jag ju alltid var 3:dje timme.

Frukost idag blev iallafall:
125 g kvarg med osötat müsli hemmagjord och hallon
1 skriva low carb bröd med leverpastej och paprika
1 skriva effektkäcke med kalkon och paprika
Vatten och kosttillskott vid sidan
Idag är en bra dag!

KVÄLLEN I BILDER


Första gången jag äter pasta på typ ett halvår. Pasta med pestosås, kyckling, tomater och mozzarella.

Efter att vi tjejer ätit middag på san marco åkte vi hem till Bergman och chillade. Alla tjejerna förutom mig, Jenny och Hanna åkte hem, men vi stannade kvar och så kom Tobbe, Micke och Jonas över och drack te, spelade med andra ord och åt kokosbollar som vi bakade. Ultimat fredagskväll med mycket skratt!NI FRÅGAR JAG SVARAR

http://metrobloggen.se/sizezero/superdiet_ga_ner_55kg_pa_en_vecka/ tror du att detdär funkar? går man inte upp i vikt efter att man gått på "Diet" har hört att diet gör än "Tjock", jag måste alltid tugga på något, kan man tugga extra tugummi eller är det onyttigt ?

Svar: Det jag reagerade på först och främst var hur lite mat de där schemat innehåller. Man brukar rekomendera att dela upp måltiderna till flera små istället för få stora när man tränar mycket och då handlar det om 4-5 måltider per dag, du blir nämligen hungrig väldigt fort igen eftersom din ämnesomsättning förbättras när du blir mer vältränad och du behöver därför få i dig mer energi. Jag är självklart inget proffs men som sagt.. Du går inte ner i vikt av att svälta dig själv, kroppen lagrar då istället maten du får i dig för att den inte vet när den kommer få mat nästa gång. Det är det som gör att du isåfall kommer gå upp i vikt efter en sån här "diet" och börjar äta vanligt igen. Att gå ner 5,5 kg på en vecka är ingenting att rekomendera och om du vill tänka långsiktigt finns det så många andra kostscheman som fungerar bättre och kommer ge dig bättre och hållbarare resultat. 

Om du känner behovet av att tugga på något så kör, tugga tugummi om du vill. Det påverkar självklart inte positivt, då det lurar din mage men om du är orolig för att det ska påverka din träning negativt så oroar du dig i onödan. Det är så pass små mängder att det inte kommer förändra någonting, men som alla vet så är lagom mängd bra och det betyder inte att du ska tugga ett paket om dagen. Jag brukar ta ett eller två tuggummin efter lunchen i skolan eller liknande för att känna mig fräshare men att tugga hela tiden är inte heller bra! 


Polotröjor är vinterns bästavän

Jag fryser konstant. Konstant. I skolan är det typ minusgrader så man går runt med jacka hela tiden och hemma är det inte varmare än +20 vilket gör att jag fryser häcken av mig. Hur ska den här vintern sluta? 

NI FRÅGAR JAG SVARAR

Hur hinner du med skolan och träningen? jag tränar också och försöker äta nyttigt men under 5 dagar äter jag inte kolhydrater sen på helgen kan jag unna mig lite för mycke sen slutar jag äta kolhydrater, jag hoppar typ som upp och ner, kan inte hålla mig till en fast "diet" vill så gärna gå ner i vikt men huuuur? :(

Svar: Hur jag hinner med. Låt oss säga såhär, jag har omprioriterat i mitt liv. Jag är säker på att många av oss gärna spenderar timmarna efter skolan i soffan framför datorn eller diverse. Att många av oss har dö-tid som vi faktiskt glömmer bort. All den tiden, dö-tiden som jag förut gjorde andra saker på, som att kanske kolla på tv, sova, göra ingenting osv. den utnyttjar jag nu till annat! Jag vet inte hur mycket du har som händer i ditt liv men jag lyckas ändå träna i princip varje dag och få ihop en fungerande vardag. (jag menar inte att du ska träna varje dag men du förstår principen) Det blir helt enkelt så att jag får ta vara på tiden i skolan mer. Anstränga mig mer på lektionerna, utnyttja vissa håltimmar då och då för att plugga, plugga på gymmet & när jag kommer hem vid 8-9 på kvällarna. Det fungerar! Jag har bara blivit mer effektiv :) 

Jag känner igen det där. Att man bestämmer sig och sen tappar man motivationen och så fortsätter det så.. 
Vill du gå ner i vikt om du nu behöver det så finns det inga knep riktigt för att se de bästa resultaten, du kommer behöva skippa onyttiga saker som du gärna vill äta, men tänk på att det inte kommer vara så hur länge som helst. Om du ger allt under ett par månader och verkligen bestämmer dig kommer du inte behöva ha den där känslan. Jag har kommit till den punkten nu, att jag typ inte behöver gå ner mer i vikt. Då blir det lättare att hitta en balans, jag lovar! Nu kan jag ju unna mig mer saker, eftersom jag tränat så hårt innan och gått ner i vikt! ;) Jag kan nu äta mindre nyttiga saker utan att se någon skillnad på min kropp. Det är värt det tro mig, de där månaderna jag verkligen varit strikt med kosten och träningen har gett resultat och det lovar jag att dem skulle ge dig också! Men för att kunna äta lite mer och onyttigt så måste du först lida pin! Om du känner att det motiverar dig så kan du självklart ha en dag i veckan då du äter något gott, om det får din motivation att hålla sig uppe. Det gör inte så stor skillnad! 

När du sedan kommit till din punkt då du känner dig nöjd och nått ditt mål så kommer du kunna unna dig mer saker utan att gå upp i vikt om du tränar på som vanligt och äter allt i lagom mängd. Det är det som är så härligt! Din ämnesomsättning kommer vara så mycket bättre och du kommer ha större förståelse för mat och vad den gör med din kropp, och därför inte äta alltför mycket skit ;) Någon "diet" kommer du inte behöva hålla sen, då är det en fungerande livsstil som gäller och där finns det inget förbjudet, bara i lagom mängd av allt :) Lycka till! 

Man ska vara tacksam att man bor i Sverige


Mamma tvingade mig precis läsa en artikel om att kvinnors mobilanvändning nu förbjuds. Medans vi ungdomar i Sverige inte kan låta bli våra iphones på lektionerna i skolan får inte kvinnorna i Indien ha telefoner för att man bland annat vill undervika "romanser". Vad är det för fel på denna värld? 

Tog åt mig av en kommentar jag fick idag: idag skulle jag unna mig något gott och det blev knäck och pepparkaka. Ibland är det sundare att äta onyttigt i lagom mängd än att inte tillåta sig någonting alls, det har jag lärt mig nu med egen erfarenhet. 

Dagens tips:


Amadeus & jag


Min broder, bästavän och man. Katten som seriöst förändrat mitt liv. 

En helt ny jul, ett helt nytt år

Kort dag med två lektioner och nt-show på det. Vad mer kan man begära en fredag som denna? 
Nt-showen var bra men jag kan inte säga att den slog förra årets, förra året var riktigt bra. Efter att ha missat bussen som alla andra tjejer tog har jag äntligen nu kommit hem. Djupfrusen, men har precis tinat och ätit mellis. Har lite saker jag måste göra innan ikväll så det är bara dags att börja. 

Men vill bara säga tack för era snälla kommentarer, dem hjälper verkligen mig. Vissa av dem läser jag flera gånger om dagen för att verkligen ta in dem i min hjärna, ni säger så kloka saker. Skönt att höra från er som är i exakt samma sits som mig, att jag inte är ensam hjälper så otroligt mycket mer än man kan tro. Jag hoppas jag kan hjälpa er genom datorskärmen och att mina framsteg kanske kan hjälpa er. Glöm aldrig bort att hur litet framsteget än är så är det fortfarande en bit på vägen. Det är viktigt!

Klädsel idag:

Idag har jag på mig jeans från cubus, blus från forever21 och skor från eurosko!


You make me happy!

Fredag!! Den startade bra :) intervallerna på sista låten är så brutalt jobbig, 20 sekunders all in, sedan stängs musiken av i 10 sekunder, när den sätts på igen så kör man igen x 10 ungefär. Känns bra efteråt iallafall haha!

Bussen kom självklart sent så nu är jag sen till min lektion med jägarn också (geografi) inte kul. Men den här dagen kommer bli riktigt bra! Först nt-show vid ett, sedan träffa jenny och sen middag på san marco med tjejerna ikväll!


Snack 1:

Påväg till gymmet för att göra mig redo för cykling i 45 minuter! Har lite mer energi efter den här mackan, (ska tipsa er om det här brödet senare) kände verkligen att min kropp skrek efter det.

Dags att ge allt!


<3


Middag!


Jag har ett bröd jag bara måste tipsa er om. Mamma köpte det till mig idag och jag har läst mycket bra om det. Det heter LowCarb märket Carbzone och är ett såkallat "lchf" bröd, precis vad jag behöver. Mycket tuggmotstånd, fibrer, lite kolhydrater. Ni hittar det i alla vanliga livsmedelsbutiker.
Kycklingfilé med god marinad, broccoli och sallad. Vid sidan: lchf bröd med keso och paprika på.

NI FRÅGAR JAG SVARAR

Var köpte du klänningen? :)

Svar: Jag köpte den på h&m! :)

Stället som får mig att må bra - alla dagar i veckan

Finns inget ställe i världen som jag trivs så bra på, ungefär. Gymmet. Trots att min hjärna lurar mig dagligen och mina tankar far åt helvete ibland om vad som är nyttigt, bra mat samt dåligt så ger träningen mig alltid så mycket glädje. Den ger mig så mycket, bara positivt. Jag älskar att träna. Jag menar det verkligen. Träningen sitter i min vardag, fast spikad och nu är det bara andra saker jag måste jobba på kan man säga. Log genom hela sh'bam passet idag, var så otroligt kul att dansa i 45 minuter. Powersteppen var riktigt jobbig efteråt i en timme men jag mår så bra av det. Träningen är något jag aldrig kommer ge upp. Aldrig. Träning är en självklarhet för mig, det är maten som är den krångliga biten. 
 

What doesn't kill you can only make you stronger

Stämmer in på hela mig om man tänker på dagen i sin helhet. Upp och ner hela dagen. Nu är jag på topp. För två timmar sedan var jag på botten. Konstigt hur det bara kan svänga sådär va? Men känner mig stark nu och det ska jag fortsätta vara. Mitt första pass börjar inte förens om 50 minuter så jag ligger bara och chillar i soffan här på lá gym. Börjar dock bli trött på att ligga här när alla runt omking har på sig träningskläder. Haha!


Mellisdags:

Gör mig redo för 2 pass på gymmet ikväll med 150 g keso.

Powerstep och sh'bam står på schemat!


NI FRÅGAR JAG SVARAR

Hallå där. Är riktigt imponerad av din resa och att du vågar visa dig svag, inte många som visar upp den sidan!! :)

Föresten, hur lång är du? (Tänkte nämligen på klänningen du köpt, funderar på en likadan)

Svar: åh tack, det värmer och behövs nu när jag i princip slåss med mig själv varje dag. Tack så jätte mycket! Jag är 168 cm lång, klänningen är hyffsat lång så det är ingenting du behöver oroa dig för. Rättare sagt ryggen för att få runt den i det falet!(väldigt tight upp till)

Kram!


När man glömt bort hur "vanligt" pålägg smakar

125 g kvarg med bär & müsli + ett fröbröd med leverpastej, ost och gurka på. Stor och god frukost. Har försökt att leta upp information om hur mycket man bör äta, vad normal intaget av frukost på en 17 åring är ungefär. Med framsteg. Note to self: det här är inte en stor frukost om man tänker på hur mycket du tränar. Det är ingenting som kommer förändra något negativt, bara positivt.


KLÄNNINGEN HAR KOMMIT :D


Dags att gå ner 10 kg till då om jag ska kunna andas i den här på nyår, haha! (skämt och sido)
Sitter perfekt (lite stor över magen) men otroligt tight över bysten och ryggen (muskleeeeeeer) men vill man vara fin får man lida pin som sagt! 

Nu ska jag sova så jag får min skönhetssömn. Glöm inte sömnen hörrni, otroligt viktig!
 

Innan jul - under jul - efter jul


Hmm.. hur ska jag lägga upp det här inlägget jag tänker skriva nu.

Min kost fram till nyår kommer inte vara lika strikt som den varit de senaste halvåret skulle man kunna säga för att dra alla dessa månader av hårt slit över en kam. Jag känner att det sundaste för mig just nu inte är att äta efter mitt kostschema, exakt som jag gjort nästan hela det här året. Jag känner att jag måste få tillbaka mitt normala och faktiskt mer hälsosamma tänk för att kunna komma tillbaka på banan igen. Med detta menar jag att jag tex. jag imorgon för första gången på jag vet inte hur länge kommer äta lite mer frukost än bara en halv burk kvarg med müsli och bär. Jag kommer kanske ta ett fröbröd vid sidan av. Det här kan låta sjukt i mångas öron, "vadå en macka och lite fil, det är väl en normal frukost?". Just precis, det är det som det är. Men efter de här månaderna då jag kört såhär, ätit såhär, alltid, så blir det en omställning för mig att äta mer. Det är självklart fullt normalt att äta en macka och lite fil om man nu vill kalla det det, jag vet, tro mig jag försöker banka in det i mitt huvud, men det är inte lätt när jag ätit en halv kvarg burk varje morgon det senaste halvåret och inget mer. För att jag ska kunna komma tillbaka på banan igen i januari och nå mitt mål, som faktiskt mest handlar om att få en fastare kropp, inte gå ner mer i vikt så måste jag lära mig att vanlig mat inte är onyttigt, trots att jag kanske inte ätit den sorts maten förut enligt mitt kostschema. Havregrynsgröt är inte onyttigt för att det är kolhydrater, mjölk är inte dåligt, frukt är jätte bra och äta ibland och en stor frukost eller en kanelbulle då och då kommer inte göra att allt det jag kämpat för är förgäves. 

Det är svårt att förklara med ord mina känslor inombords men det är ungefär såhär det går till dag in och dag ut i min hjärna. Jag kan inte styra det. Läskigt. Det handlar inte om att jag nu ska trycka i mig onyttigheter varje dag, för det är ju faktiskt inte bra, men att åter förstå och få en bättre bild av vad som faktiskt är hälsosamt och vad som är överdrivet. Jag tror att något som lägger grunden för det här sättet att tänka är att jag så sjukt inte vill komma tillbaka där jag var för 6 månader sedan. Jag måste lita på mig själv mer för jag vet att det aldrig kommer hända, jag skulle aldrig låta mig själv hamna där igen. Aldrig.

Man får inte gå för långt. Åtminstone måste man veta hur man ska ta sig ur isåfall. Att gå på en "diet" och sedan tänka som "vanligt" igen angående mat är för många lätt. Min syster Alexandra tex. hon kan bestämma sig för att nu ska jag köra stenhård i 3 månader för att gå ner de 6 kg jag gått upp och sedan är det inga problem för henne att äta sötsaker och sådant ibland, eller vanlig mat, eller ändra kosten. Jag fungerar dock inte sådär. Jag kan inte bara ställa om mig sådär på en sekund. Att gå på en "diet" och sedan inte kunna tänka som "vanligt" igen angående mat är för många svårt, där ibland har ni mig. Positivt som negativt. Men att alltid ha känslan att, nej jag kan inte äta mer än vad det här schemat säger att jag får, jag kan inte äta någon annan gång än mina måltider eller jag kan inte ta lite extra till frukost idag för det ingår inte i planen. Det är i långa längden inte hälsosamt, jag tror verkligen inte det. Vissa påverkas mindre och andra påverkas mer men det finns en gräns där i kring som är hårfin. Det är farligt om man tappar fästet och blir blind. Det är farligt. Att vara hälsosam ska vara en livsstil, iallafall enligt mig och jag vill inte, kommer inte kunna leva såhär med det här tänket hela tiden. Det går inte. Tar för mycket energi. Att vara hälsosam ska vara med balans. Det ska vara kul och inte jobbigt. Jag vet faktiskt inte hur jag ska kunna förklara bättre. 

Det jag vill säga är iallafall att jag måste förstå att min syn på mat har förändrats så radikalt den senaste tiden att jag tror faktiskt inte det är hälsosamt. Jag äter hälsosamt men min syn på just kosten är inte det. Vad som är nyttigt och inte. Hur mycket jag får äta och inte. Jag måste förstå igen att min livsstil inte kan vara såsom den sett ut de senaste månaderna. Det måste finnas en bättre balans som är stabilare i längden. En balans som jag kommer kunna hålla, utan att tappa fästet. 

Idag köpte jag en varm choklad i cafeterian till filmen vi såg. Jag fick ångest direkt efter och började tänka i exakt dessa banor. Det är inte hälsosamt att tänka såhär. Jag vill inte tänka såhär. Det är inte sunt. Pressen på  människor runt omkring en, medier, speciellt instagram som peppar tex. och verkligen motiverar och inspirerar till att köra stenhårt ger en sån press att man aldrig ska unna sig något, aldrig gör det eller det, alltid träna, alltid äta nyttigt. Det får mig att känna mig så mycket mindre värd när jag väl unnar mig något. Som idag tex. Jag gör det, inte för att jag känner suget att jag inte kan kontrollera mig utan för att jag vill lära mig att kunna faktiskt njuta lite mer för att jag kan. Jag vill inte att ni ska behöva känna ångest när ni gör det heller, unnar er saker ibland. Snälla ha inte det, var inte dumma mot er sjjälva. Jag vill ha en balans som jag kan hålla. En hälsosam balans. Jag vill kunna nästa år köra stenhårt i 3 månader för att verkligen fasta till min kropp så som jag vill ha den men sedan kunna äta lite normalare igen och vara okej med det, komma "ur" och få tillbaka ett tänk som fungerar i längden. Hur svårt ska det vara?

Jag tänker inte känna mig misslyckad för att jag unnar mig mer saker nu eller äter lite mer eller mer varierat. Jag tänker inte känna som att jag inte lever upp till det ni tror om mig, att jag inte är den där inspirationen längre. Jag vill inte behöva känna så och jag hoppas ni förstår mig. Jag mår jätte bra av träning och kosten men gränsen är hårfin vad som faktiskt är hälsosamt för mig, hur långt jag kan gå för att inte bli helt blind. Jag glömmer bort ibland hur långt jag faktiskt kommit på vägen och jag vill inte tappa bort mig helt. Träningen fortsätter i exakt samma takt som alltid och jag kan inte vänta tills de 2 passen som väntar imorgon!! 

NI FRÅGAR JAG SVARAR

Postat av: Carro 
Jag måste bara säga att du är en sjukt inspirerande person och har den bästa bloggen! Trots att vi är lika gamla är du lätt min förebild, vi borde lätt börja hänga haha! ;)

Hörrni, sånna här kommentarer gör mig SÅ glad. Vill börja hänga med alla er där ute haha! 


Middagsdags:

Liten bit kantarellpaj, 50 g tonfisk med krso, bönor och sallad. Lite av varje men väldigt gott!


Onsdagen i annorlunda ordning


Snöstormen idag gjorde att min stränga historia lärare Lennart Weimar frågade om jag ville ha skjuts hem. Om någon inte tackar nej till skjuts, oavsett vad så är det jag, Victoria Schattauer. Om det var stelt i bilen, det behöver jag väl inte ens svara på? Skämt och sido, har pluggat i stort sett hela kvällen sedan jag kom hem från skolan vid fem. Ghandi filmen som var 3,5 h lång var inte riktigt så intressant som jag, eller någon hade hoppats på. Men ett steg närmare avslutet av den här historia kursen! 

Nu har jag myst ner mig i min onepiece och väntar på att mamma kommer hem. Mitt paket har kommit på posten så ska åka och hämta det, hoppas verkligen att jag blir nöjd... 

NI FRÅGAR JAG SVARAR

Postat av: Veronica

Hej! Först och främst måste jag säga att du är grym!! Jag hitta din blogg på svettlukt.se och du har verkligen fått mig att ta tag i min kost och träning, eftersom att du är en helt vanlig tjej, så tänkte jag väll mest att om hon kan, kan jag! Men nu till mitt problem jag har fått gå till doktorn pga min mage. Jag har ätit hälsosamt i 2 månader och jag har gått ner 6 kg (69-63) jag är 1.63. Men jag har iaf ständigt ont i magen och har svårt för att bajsa. Det jag äter är, frukost: 250g kvarg med frysta hallon, & blåbär plus lite gojibär, russin och tranbär i sedan en osaltad riskaka med lite jordnöttsmör på, till lunch tar jag alltid med mig matlåda till skolan, då blir det oftast kyckling, tonfisk, lax med sallad, till mellanmål äter jag samma som jag äter till frukost och till kvällsmat ungefär samma som jag äter till lunch. Jag tränar spinning, på crosstrainern, springer på löpbandet osv 5 ggr i veckan. Allt har gått så bra och jag har inte fuskat någon gång förutom idag då jag var tvungen att äta två mackor och dricka oboy, mår så sjukt dåligt för allt gick så bra och så fick jag plötsligt jätte ont i magen (hållet på i typ en vecka). Läkaren och mins föräldrar tror det är för jag inte får i mig tillräckligt med fibrer, vad tror du? Vet att du inte är en expert men vill ändå veta vad du tycker, kände att allt blev väldigt rörigt med aja hoppas du svarar! Kram

Svar: Vad ska jag säga, jag önskar jag kunde tycka jag är lika grym som ni verkar tycka att jag är! Tack så hemskt mycket! Åh vad roligt att jag har kunnat ge dig inspiration, det betyder så mycket! Helt rätt tänk, kan jag kan vem som helst :) Okej. Hur du äter låter väldigt bra i mina öron, men jag kan utifrån det du skrivit gissa att du borde öka ditt intag av fibrer. Fibrer gör att magen kommer igång och det låter som att det är precis vad du behöver. Rätta mig om jag har fel! Min mage brukar jag oftast ha hyffsat mycket problem med men att jag äter en hemmagjord müsli till frukost och ibland ett fröbröd hjälper till och ger en bra balans! (jag har recepten på dessa längre ner i bloggen). Ett annat hett tips är att du kan pröva äta mer bönor, dem stärker verkligen tarmen så att även den jobbar på bättre! 

Och ha inte ångest för de där mackorna och glaset med oboy, snälla ha inte det. Kommer upp ett inlägg är här senare som kanske får dig att må lite bättre. Ångest leder inte till något bra, kan låta som tomma ord jag vet, jag har den känslan ibland och har haft den idag men det är bara att kämpa på, se varje dag som en ny möjlighet att göra bättre ifrån sig. Du klarar det ska du se, keep up the good work!:)

 


NI FRÅGAR JAG SVARAR

Postat av: Ida
Du är så duktig med träning o din mat! Sjukt. Har svårt att se att jag skulle klara de när jag gick i gymnasiet! Nu efter skolan har jag hållt motivationen uppe , så stolt! Gjort liknande resa som du, dock på längre tid eftersom jag unnat mig mer under tiden:) 65-56kilo! Till min fråga.. Kan ofta känna att folk runtomkring är negativa till ens träning o ba"fan va duktig du e då?" "palla träna" "sluta träna, får ångest""men orka håll på o krångla, ät bara". Mycket folk säger är begativt så ofta vill jag inte säga nått om vad jag gör.. Hur känner du? Tar du åt dig av negativa kommentarer? 


Kraaam:D

Svar: Tack tusen gånger om, jag önskar jag själv kunde intala mig att jag faktiskt är duktig ibland. Skulle underlätta att inte ha så otroligt höga krav på mig själv.. Men tack! :D  Vad duktig du är! :) Jag kan också känna igen mig i det där med ibland men mestadels är det positivt jag får höra. Men självklart finns det undantag. Tycker verkligen inte de negativa kommentarerna du får ska göra att du undangömmer din träning. Inte som att du ska gå runt hela tiden och skryta om det eller vad man ska säga, och försöka inverka på andra att göra samma sak för seriöst, varför lägga ner den energin på någon som inte bryr sig alls eller är ett dugg intresserad? Det är ju ditt liv och du bestämmer vad du gör med det, på samma sätt som dem bestämmer vad dem vill äta osv. Jag försöker nog att rensa bort allt det negativa mestadels men ibland antar jag väl att jag också tar åt mig. Mina vänner som är intresserade av min träning och allt däremellan pratar jag självklart mycket med om det här ämnet för det är ändå en stor del av mitt liv men samtidigt har jag också nära vänner som inte bryr sig ett dugg (vilket är helt förståeligt självklart) och dem vet väl inte så mycket om vad jag ens håller på med. Jag menar, det är ju min ensak på ett sätt. 

Ibland kan jag tycka att sånna där negativa kommentarer är riktigt irriterande, men det bror helt på vem det kommer ifrån faktiskt. Jag förstår mina närmaste vänner som sett hela min "resa", hur långt jag kommit och därför säger till mig att "fan viggo, ät nu, du är värd det". Jag förstår dem för dem har ändå sett mig till och från, hur jag mått i perioder av ångest, hur jag kämpat, hur strikt jag varit och hur jag förändrats på många olika sätt. Jag förstår dem. Men det är skillnad eftersom att det är okej för mig att dem säger så, om det hade varit ombytta roller hade jag nog gjort samma sak :) Men annars lägger jag inte ner så mycket energi på människor som ger mig negativ energi. Vissa som inte riktigt känner mig kan tycka att jag är väldigt duktig, dvs. de som bara sett mig ytligt eller vad man ska kalla det, och brukar reagera som "shit vad duktig du är, jag skulle aldrig klara av det du gör, måste också börja träna, fan också, palla träna som du, du är helt sjuuuk". Brukar då oftast bara le och inte säga så mycket, det där är typ tomma ord för mig för om det är någon som var längst bort av alla gällande träning och nyttig mat så var det jag och se på mig idag, jag klarade det visst. Man måste bara bestämma sig, alla kan om man bara vill. 

Hoppas svaret gav dig någonting :) kram!


Bekväma på lektion

Matematik är inte min favorit lektion precis. Alla klagar på attdet snöar men jag är glad ändå, trots att mina skor är fyllda med snö inuti. Den här eftermiddagen spenderas i skolan framför en ghandi film med historian i 3,5 h. Taggatagga!


NI FRÅGAR JAG SVARAR

hejsan! vart har du köpt din pulsklocka och vad är de för märke? :)

Svar: Jag vet inte var den är köpt, då det faktiskt är min pappas (fast jag lånar den hela tiden) men det är märket Garmin och den går nog att köpa i de flesta sportbutiker eftersom märket är väldigt framgångsrikt. Annars har dem en hemsida där du hittar alla deras olika varianter på pulsklocker osv! 

LAMKÖTTSBIFFAR MED FETAOST OCH OLIVFYLLNING


Inga-ord-kan-beskriva-hur-gott-det-här-var. 
Mamma köpte hem de här biffarna idag från den godaste köttaffären i hela världen, Persys kött. 3 biffar för 100 kr är väl inte det billigaste men ibland är man fan värd det. Längesen jag åt sånt här gott kött! Till det en bönsallad blandat med persilja och vitlök + sallad och keso. Maten efter träningen är alltid den godaste..

HALLÅ I STUGAN

Tränade i ett högintensivt tempo idag på cyklingen, snabbare tempo med en aningens lättare motstånd. Pulsen upp i det blå medans svetten inte rann lika mycket. Brukar bli så för mig när jag ska pressa mig uppåt i puls istället för att hela tiden ligga i lågintensivt och pressa på styrkan. Men svettas gör jag ändå, känns bara lite konstigt när det inte rinner lika mycket som det vanligtvis brukar göra ;) 
Lite såhär kände jag ändå efter passet. Var ny koreografi på båda passen och det kändes kan jag säga. Det nya core upplägget var speciellt mycket mycket jobbigare än förra koreografin. Skönt med lite mer utmaning men fruktansvärt ansträngande! Precis som det ska vara :) 

I'M A HAPPY HAPPY GIRL


Försöker åtminstone.. Drunknar i mitt plugg och allt jag måste ta tag i. Vet inte vart jag ska börja för alt bara skjuts upp.. Ska iallafall ta en liten paus och pallra iväg till gymmet. Har 30 minuter cykling och 30 minuter core att se fram emot. Ska skriva ett längre inlägg ikväll om hur jag lägger upp kosten och träningen nu inför jul och under jul. Men först: ge mig ut i kylan, sätta på musiken på högsta volym och tagga till för ett riktigt jobbigt och svettigt pass.
 
Är ni med mig? 

Ögonfransar & ögonbryn

Sådär då var det gjort! Bokade en tid förra veckan för att färga ögonbrynen och fransarna. Vill man vara fin får man lida pin! Riktigt obehaglig känsla att färga ögonfransarna men det är det värt, samma gäller ögonbrynen! 

NI FRÅGAR JAG SVARAR

Hej, har en liten fråga som jag hoppas på att du skulle kunna svara på! jag har en knä skada och får därför inte träna så mycket och inte tungt. Nu får jag börja träna mer och mer men hittar inte motivationen kan du hjälpa? :)

Svar: Hmm.. knepigt. Kan ge dig flera tips som har hjälpt mig att hitta motivationen till träningen och få den att bli en del av min vardag! :) Idag finns det så många olika träningsformer att jag nästan är säker på att det finns något som passar just dig, någonting du faktiskt kan njuta av och tycka är kul. Att variera träningen är jätte viktigt och gör också träningen mycket roligare, om du har tillgång till gym och klasser har du jordens möjlighet att utnyttja detta! Ena dagen pröva boxning, en annan dag kanske dansa zumba i en timme, testa spinning som är det ultimata för just mig eller om du gillar styrka gå på bodypump. Grupp-klasser gör träningen så mycket roligare, man får känslan att man inte är ensam, man har en instuktör som peppar en till tusen och alla ger verkligen allt! Gillar du inte att träna själv så är det här verkligen något jag tycker du ska pröva. Yoga eller liknande mer "lugna" klasser är också jätte bra att gå på ibland, träning ska inte alltid behöva vara en timme då du tar ut dig till max eller har en puls som ligger i 180. Det är så mycket mer än så! Dessutom ska träning inte vara tråkig och jag lovar att det finns sätt att göra den rolig :) 

Ett annat sätt att hitta mer motivation och ork till träning är att sätta upp tydliga mål och skriva ner vad/när/hur du tränar på tex träningssajten funbeat som jag använder mig av. Där kan du se din statistik på hur mycket du tränat, hur du förbättras, lägga upp mål för dig själv, skaffa träningskompisar, ta del av olika lopp som kommer upp osv! 

Något annat jag verkligen får inspiration ifrån är internet. Speciellt bloggar och instagram. Jag följer ett antal träningsbloggar varje dag som verkligen ger mig ökad ork och får mig att tagga till ännu lite mer innan jag ska till gymmet och ge allt jag har. På instagram har jag 2 accounts varav ett av dem är tillägnat till träning. Där lägger jag upp bilder på min mat, träning, citat osv och följer bara "inspirationskällor" som har med just kost&träning att göra. Ibland när jag känner mig super otaggad loggar jag in där, scrollar ner och kollar igenom ett antal bilder som folk har lagt upp och blir genast mycket piggare. Låter klyshigt men det är sant, så lite kan göra så mycket! 

Det finns många andra sätt du kan få motivation från, så som att investera dig i snygga träningskläder när du tycker att du varit extra duktig, skaffa dig en pt eller köpa tränings-tidningar/böcker. Eller vad sägs som känslan av att kunna njuta av goda saker till lördagsmyset med gott samvete? Det ger mig motivation! Att du sätter upp en rimlig-nivå till en början för din träning och belönar dig själv när du gör framsteg!
 

Hey! Vad är de för dubbar du har? Var har du köpt dom? Pris?:) 

Inte sprungit nu på ett tag pga halkan... Måste bli ändring ! Tack för en superbloggg:D

Svar: Tack så hemskt mycket! :) Mina dubbar fick jag i julklapp förra julen så vet tyvärr inte exakt vilken affär men jag tror hos någon skomakare. Mina kostade runt 300 kr men självklart finns det billigare alternativ också. På löplabbet kan du hitta ett par ungefär likadana som mina för 150 kr! 

Hade också det där problemet nu men det funkar toppen med dubbar och man slipper springa och spänna sig ;) Hoppas du hittar ett par som passar dig! 

Dagens middag:


Stekte ihop ett ägg och ett par rökta kalkon bitar i stekpannan med salt och peppar. Gjorde en sallad med paprika och fetaost och tillsatte allt med lite keso. Tog en fröbrödbit också som mamma lagade imorse. Kan rekomenderas, blev riktigt gott!

Känner mig helt slut i kroppen och trots att jag stretchat min mage flera gånger de senaste 2 dagarna sitter träningsvärken fortfarande kvar. Galet. 

CYKLING 45 + PILATES 55


Det är vad jag har sysslat med en sån här måndagskväll. Jag och Patricia tränade tillsammans så slapp alltså spendera den här eftermiddagen själv, som jag annars oftast brukar vara på gymmet. Vi körde på hårt med båda passen och skönt känns väl det! Lyckades bli på ännu bättre humör när jag gick och skulle köpa ett par nya hörlurar eftersom mina gick sönder i förrgår. Smidig som jag är har jag tappat bort kvittot till de gamla men frågade ändå "det är inte möjligt att man kan få ett par nya hörlurar för mina har gått sönder. har dock inget kvitto", "för den här gången" sa han då. Känns ju rätt bra att bara få ett par nya sådär :) Förutom det otroligt kalla vädret så mår jag finnemang, bra start på veckan!

All I want for christmas is you

Hitills lite av en besvikelse på NT, men jag hoppas det blir bättre under veckan. Jag är glad ändå! Cykling och pilates står på schemat idag efter skolan med Patricia. Sedan början de vanliga rutinerna igen, plugg, plugg, plugg. Seeeeegt!


Hej mitt vinterland

15 minus grader ute. 15 minus. Hur är det här ens möjligt. Har haft sovmorgon idag och ätit frukost i min säng framför julkalendern. Mysig morgon, mysig start på veckan. Nu ska jag ta på mig mina kläder. Är nervös för att gå ut...


SÖNDAGSMIDDAG


En sådan igen. Söndag. Vanligvis brukar jag, och jag kan försäkra mig om att det flesta av er brukar ha ångest över och under denna dag. En helt ny vecka väntar med skola, rutiner, jobbigt plugg, tidiga mornar och kvällar.  Vanligtvis brukar jag ha ångest över och under denna dag, men inte idag. Idag finns det ingen ångest eller alls den minsta lilla tanke att jag vill ha helg igen. Den här kommande vecka är det nämligen NT-vecka i Rudbeck och det är jag inte ensam om att ha längtat arslet av mig efter. Fest i hela rudbeck hela veckan och man längtar seriöst efter att gå till skolan. Jag har sovmorgon imorgon och är nästan lite ledsen för det, eftersom jag vill vara med när alla teknikare springer fram till bussarna morgonen och får en att tagga till som fan för veckan i deras super snygga overaller. Då förstår ni ungefär hur bra NT är :D 

Men det betyder inte att den här söndagen har varit rolig. Fast inte tråkig heller. Jag och Jenny myste som tusan igår kväll här hemma hos mig och somnade strax efter 3 tiden i dubbelsängen på nedervåningen efter en hel del prat och planering hela kvällen. Vaknade upp i tid till julkalendern och låg kvar i soffan tills klockan visade tolv. Mysteriet på greveholm är verkligen bra, bättre än jag någonsin trodde det skulle bli. Staffan är seriöst min framtida man och jag vill inget hellre än att gå upp nu på mornarna för att se julkalendern, något åtminstone jag aldrig kommer växa ifrån. ALDRIG.
 
Dagens middag efter träningen bestod av: 125 g makrill i tomatsås, linser, keso och sallad. Ingen höjdare men helt okej gott. Imorgon ska jag inte äta fisk, har ätit det två dagar i rad på alla mina måltider. Fisk må vara gott men min mage skriker kyckling.

BABY WE WERE BORN TO RUN

Hur jag idag vid 6 tiden kunde springa med ett leende på läpparna i 10 minusgrader förstår jag inte riktigt. Ett tag kändes det som att hela mitt ansikte skulle gå av dock, måste börja springa i rånarluva nu. (haha) 
Annars fungerar det att springa i det här kalla vädret utan problem. Med underställ jacka, mina grymma X2U byxor (som jag verkligen rekomenderar för er som kommer springa ute i vinter), varma vantar, dubbar på fötterna och bra musik i öronen sprang jag så snabbt att jag tror att någonting är fel.
 
På 18:11 minuter sprang jag 4 km, med medelhastigheten 13,26 km/h och snitt tempo 4:32 min/km. Låter i mina öron väldigt konstigt. Nå väl att det gick fort, men så fort? Om det stämmer, vilket det antagligen gör så känner jag mig riktigt stolt. Någon som vet om man springer snabbare när det är kallt ute? Jag kan nämligen inte tro att det är jag som förbättrats så mycket - haha.

NI FRÅGAR JAG SVARAR

Hej, hur kommer det bli efter december? tänkte gällande träning och kost, du hade väl ett mål innan decembers slut eller hur var det?

Svar: Efter december kommer jag fortsätta rulla med mitt liv precis som vanligt, ta allt som det kommer.
Kommer äta nyttigt som idag, träna som idag men unna mig allt mer och oftare mat som jag idag inte äter. Jag har ett mål till decembers slut och jag har inprincip nått det. Sedan har jag självklart nya mål inför nästa år, ska tex. anmäla mig till flera lopp jag vill springa :) Det kommer inte bli en sån stor skillnad nästa år från idag skulle jag tro, åtminstone inte när vi pratar om hur jag kommer träna eller äta.
 
Största förändringen kommer göras i mitt huvud och mitt tänk att se på mat och träning. Få tillbaka lite mer glädje i just detta och inte bara se det på fullaste allvar. Men som sagt, jag har kvar mål, saker jag vill bli bättre på och jag ser ingenting som kan stoppa mig! :) 

Lunch emellan allt pluggande


Okej har inte börjat plugga än men man kan ju alltid drömma. Ska faktiskt börja nu. Just precis nu. 
Lunch: Vitfisk med spenat, sallad och keso!

Internet impuls shopping

Igår när jag och jenny låg och letade efter nyårsklänningar hittade jag denna på hm:s hemsida. Det sa bara klick på en gång, den perfekta!! Jag beställer verkligen aldrig kläder på nätet, verkligen aldrig så jag var helt inställd på att åka till butiken. Men egentligen är det ju inte helt säkert att dem har den i butik och dessutom var den nedsatt från 399kr till 199kr så jag beställde den. Helt extas. Fick betala 89 kr för frakt och postförskott avgift (kan inte handla med mitt kort på internet) men det var det så värt. Hoppas den sitter bra!


MÅNADEN VI ALLA VÄNTAT PÅ

Vet inte vart jag vill komma med det här inlägget jag precis börjar skriva nu, men det spelar egentligen ingen större roll. Jag känner för att skriva och därför gör jag det. Som alltid. Skriva av mig. Dela med mig.

Jag har ingen lust att gå runt de här veckorna innan jul och vänta, längta efter julafton. Vänta på att vakna på julaftonsmorgon och gå ner till brasan för att hämta min julstrumpa. Varför måste vi människor alltid blicka frammåt och aldrig, seriöst aldrig kunna njuta av det som är. Om mindre än en månad är julen över och då börjar vi längta till allt annat som kommer här näst. Varför? Poängen är att jag själv är en av dem ovan nämda. Det tror jag vi alla på något sätt är. Som människor. Jag kan fortsätta och ställa mig frågan, varför? Utan ett vettigt svar. 

Jag har ingen lust att gå runt de här veckorna innan jul och vänta, längta efter att äta lussekatter, pepparkakor, knäck eller köttbullar. Jag har ingen lust. Jag vet att jag målar upp en bild på den här bloggen att träning är så bra, att jag älskar att äta nyttigt, att det är så gott, att jag mår så bra och att jag aldrig egentligen mått såhär bra som jag gör just nu. Delvis stämmer det. Så som jag lever nu får mig att må så otroligt bra, bara allmänt. Jag orkar mer, gillar mig själv mer, vågar mer och alla faktorer man kan tänka sig. Jo, i allmänhet mår jag bättre. Det gör jag. Men mina tankar i mitt huvud börjar faktiskt gå lite överstyr ibland. Jag förstår inte att jag skriver det här men det känns som att jag är skyldig er det, ni som faktiskt läser min blogg och blir så inspirerade och motiverade som ni uttrycker er dagligen. Det är så kul att kunna hjälpa er på traven, komma med tips, motivera er och inspiera er till en sundare livsstil. Det är verkligen det, men jag målar upp lite av en bild att allt är så bra med mig och det är faktiskt inte helt sant. Jag är människa precis som alla andra.
 
Det jag försöker komma fram till är att sociala medier gör oss unga tjejer i dagens samhälle så otroligt mycket skada. Våra hjärnor blir helt, ursäkta ordvalet, mindfuckade. Min med. När jag tex. går in på hollister och ser 10 åringar handla kläder hoppas jag med hela mitt hjärta att dem inte tror på allvar att människor ser ut som alla modeller eller att hollisters storlekar på kläder är normal-stora. Jag hoppas med hela mitt hjärta och tänker samtidigt att jag, åtminstone jag förstår att den där bilden av hur man ser ut inte är rimlig över huvudtaget. Faktum är dock att det i själva verket är jag som påverkas mest av alla. Utan att ens märka det själv. Jag som är min största fiende och som ser ner på mig själv som ingen annan. Det är jag. Utan att tänka på det går jag runt varje dag och jämför mig med andra tjejer, nedvärderar mig själv, ställer för höga krav och fokuserar allt för mycket på utseendet och hur lycklig det skulle göra mig om jag bara gick ner 3 kg till. Bullshit.  
 
När jag vägde 66,7 kg inbillade jag mig själv att "jävlar, när jag väger 55 kg då kommer jag vara så sjukt brutalt vältränad och snygg, allt kommer vara perfekt". Här står jag ett halvår senare och väger 55 kg, men knappast tycker jag att jag är sjukt brutalt vältränad och snygg, att allt är perfekt. Poängen med detta är att man aldrig kommer bli nöjd, åtminstone inte jag. Jag kommer inte bli nöjd förens min hjärna låter mig. Förens mitt tänk förändras. Ingen träning eller mat i hela världen kommer göra mig nöjd om jag inte förändrar sättet att tänka om mig själv. Det här är så farligt hörrni, därför känns det som att jag är skyldig er att berätta det här. Till er som kanske vill förändra ert liv och börja träna och äta hälsosamt, eller till er som redan har börjat och är påväg, eller till er som redan är där. Det är ett faktum att träning och nyttig kost är bra för oss men det handlar om själva synen på just det ovanstånde, träningen och maten. Min syn på träning och mat har vissa veckor, sämre dagar gått över styr. Det handlar inte om att jag inte äter, för det gör jag givetvis massor och jag älskar mat, men min syn på mat har förändrats och det är inte bara positivt.

Innan vissa träningspass kan jag ha ångest innan för att jag är orolig att jag inte kommer ta ut mig tillräckligt hårt. Efter vissa måltider kan jag vara orolig för att jag ätit lite för mycket och känner mig lite för mätt än jag kanske borde. När jag började träna var träningen rolig, det var något jag oftast gjorde med ett leende på läpparna och jag funderade inte så mycket på de här kraven jag idag har på mig själv dag in och dag ut. Fortfarande ser jag glädje i att träna och gå till gymmet inprincip varje dag men vissa av mina tankar vet jag inte är sunda. Jag intalar mig själv att jag kommer börja äta lite "normalare" nästa år, att jag kommer kunna köpa en macka i cafeterian i skolan för att jag är hungrig eller kommer kunna äta potatis utan att må dåligt efteråt. Frågan är dock, kommer jag verkligen det? Det går inte bara att stänga av hjärnan och sluta tänka på ett visst sätt när man känner för det. Jag kan inte bara glömma det här halvåret och börja tänka som jag gjorde förut (tur är väl det). Jag vill dock verkligen kunna tycka, och faktiskt uppriktigt kunna tänka att en macka inte är onyttigt eller att frukt är nyttigt. Jag vill kunna det, trots att jag vet idag att jag inte kan det. Pga. den här strikta kosten då inprincip allt förutom protein och sallad är "onyttigt". 
 
Jag älskar träning och hur jag mår just nu, missförstå mig inte men se upp för att börja tänka i de banorna som jag. Jag har insett själv nu tack vare mina vänner och nära att trots att jag äter nyttigt, rätt mängd och tränar så handlar det inte bara om det. Det handlar inte om att man ska behöva svälta sig själv för att tänka osunt, ha anorexia eller vara pinnsmal. Det är synen på mat som det handlar om för mig. Synen på vad som är bra och dåligt. Det är där jag måste börja tänka sunt igen för idag gör jag, helt ärligt inte det. Men vem har rätt att säga till mig att jag är osund när den själv kanske äter en godispåse om dagen. Vem har den rätten? Det brukar vara mitt motargument, men jag börjar komma till insikt om att båda idealen och sätten att leva är osunda.

Jag har ingen lust att gå runt de här veckorna innan jul och vänta, längta efter att äta lussekatter, pepparkakor, knäck eller köttbullar. Jag har ingen lust. Det handlar inte om att inte äta nyttigt utan det handlar om mitt sätt att se på mat och träning. Mitt sätt att pressa mig själv så hårt och ha så strikta regler på vad jag får och inte. Det går inte bara att trycka på "stänga-av-knappen" och tänka normalt igen, "nu kan jag ta den här mackan" för i bakhuvudet finns alltid "inte bra, inte bra, onyttigt, onyttigt". 

Dagens samhälle och sociala medier gör oss helt mindfuckade. Jag vill kunna hålla en hälsosam balans och relation mellan mitt sätt att tänka - mat - träning. Allt blir inte alltid som man tänkt sig och med något bra kommer oftast något oväntat, i detta fall något dåligt som jag inte alls hade förväntat mig. Jag trodde jag skulle vara lyckligare än någonsin på 55 kg, men här står jag idag och det är min hjärna som stoppar mig från att vara lyckligare än någonsin.
 

NI FRÅGAR JAG SVARAR

Har också dom byxorna!! Vilken storlek har du i dom och vilken modell köpte du? Alltså vad hette dom och storlek :) Kram på dig

Svar: Modellen heter GEMMA på både de svarta och gröna (dock är dem tydligen inte exakt likadana, då de gröna är lite mjukare av något slag) och jag köpte storleken 25. Kramkram!

SUSHI, ÄGG, SALLAD, KESO

Dagens middag! Kom hem och såg att Michaela hade gjort tusen sushi bitar. Alla med ris i. Men snäll som hon är hade hon gjort några extra till mig utan, hon kan allt vara snäll när hon vill! Men sushi bitarna var så små att jag stekte upp ett ägg också. God middag och välförtjänat!

Nu ligger jag i min säng och funderar på att börja sminka mig, platta håret och klä på mig. Ser ut som jag, Jenny och Ebba ska hem till Carro ikväll på chillkrök, vi får väl se. Har varit rätt osocial och inte varit ute på ett tag så trots att jag är otaggad och helst vill ligga inne (fryser hela tiden) så känns det bättre att dra ut och hitta på någonting. Det är ju trots allt lördag :) 

1:a december är kärlek

Ren kärlek till den här dagen!

Har varit en bra dag på jobbet. Knappt några kunder alls, (dvs. Väldigt lugnt) (händer annars aldrig) har fått väldiga julkänslor, vi har sålt julhamburgare, jag har inte haft ont i fötterna, nästan bara trevliga kunder och det är vitt på marken. Så himla glad! Så skönt att ha jobbat för den här veckan och nu är jag påväg till nästa jobb så jag får det gjort också. Skönt, så slipper jag åka till Karlberg imorgon.

Julen får en verkligen att må så himla bra! :D kan det bli bättre att det är NT-veckan i skolan hela nästa vecka?

Gjordeen snabb matlåda imorse, lax och sallad!


(!)


Glad tjej

Första julkalendern, frukost och snö. Kan inte bli bättre!! Nu ut i snöovädret för att ta mig till jobbet, taggad på det också!


In i det sista


1 december!!

Julkalenden nu!!! Så glad :D:D:D